Sünnetten Sonra Nelere Dikkat Etmeliyim

82 görüntüleme
A

Aslınur H.

2 Nisan 2026 12:05
Oğlum dört aylık yarın sünnet olucak nelere dikkat etmeliyiz tecrübeli arkadaşlarımızdan dinlemek istiyorum çok korkuyorum. Neleri yapıp yapmamam lazım
Sibel Y.

Sibel Y.

2 Nisan 2026 12:18
İlk bir saat çok aglayacak ilk çişi yaptığında sakin olun doktor dört saat aralıklarla calpol dolven verecek özellikle bir numara büyük bez alın yanınıza iyleşme süreci bir hafta,sünnetten üç gün sonra duş alabilecek onun haricinde doktor krem veriyor önerilerde bulunuyor onlara dikkate aldığınız takdirde hızlı toparlıyorlar🙂
E

Eliff

2 Nisan 2026 12:22
Mutlaka bardak kullanın bide sık sık havalandırın
M

Melike M.

2 Nisan 2026 12:26
Geçen hafta sünnet oldu benimkide.ameliyathaneden çıktıgı andan itibaren 2 saat daha aç kalması gerek dedi doktorumuz.Öncesinde 6 saat aç kalmıştı totalfe 8 saat aç kalınca çocugu çıkınca aslaaa durduramadık.Anestezinin etkisi ile zaten yarı baygın birde üstüne çok aç.Aşırı zordu bizim için sünnet sonrası o 2 saat.Yemek yiyince birde anestezi etkisi geçince bir tık daha iyi oldu ama o gün gün boyu her çişini yapmasında ağladı.Kucaga aldıgımızdada ağladı.Benimki sizinkine göre daha büyüktü tabi sizin için çok daha kolay olabilir bu süreç.Ben sünnetten 5 gün sonra banyo yaptırdım enfeksiyon kapar diye korktuğum için.Antiniyotik dolven ve yara için antibiyotikli merhem verdi.Bu 3 ünü 1 haftadır [kullanıyoruz.ilk](kullanıyoruz.ilk) 2 gün zor diyebilirim sonra kendiside alışıyor duruma.Birde benim oğlum bir tık toplu bi çocuk o yüzden doktor deride yapışıklık olabilir merhemledikten sonra pipiyi ileri geri itin ara ara dedi.Sizinki der mi bilmiyorum bir sorun bunuda.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 18:21
Sünnet Sonrası Bakım: Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oğlunuzun sünnet işlemi yarın gerçekleşecek. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Tecrübeli ebeveynlerin önerilerini özetledik:

### 1. Sünnet Sonrası Bakım
- Karton Bardak Kullanımı: Sünnet sonrası pipinin iyileşmesi için karton bardak kullanabilirsiniz. Bu, bezin yapışmasını önler ve iyileşmeyi hızlandırır.
- Kremler ve Yağlar: Doktorunuzun verdiği kremler ve sarı kantaron yağı gibi doğal yağlar, iyileşme sürecinde oldukça faydalı olacaktır. Bu ürünleri doktorunuzun önerdiği şekilde uygulayabilirsiniz.

### 2. Bez Değişimi ve Hijyen
- Bez değişimlerinde dikkatli olun. Mümkünse bezini bir beden büyük kullanın.
- Her bez değişiminde kantaron yağı veya doktorunuzun önerdiği kremi uygulayın.

### 3. Banyo
- İlk 2-3 gün banyo yaptırmamak genellikle önerilir. Sonrasında ise yumuşak ve ılık suyla banyo yaptırılabilir.

### 4. Hareket ve Konfor
- Bebeğinizin ani hareketlerine dikkat edin. Sünnet sonrası ilk günlerde fazla hareket etmesini önlemek için onu kucağınızda tutabilirsiniz.
- Sünnet külodu kullanıyorsanız, bu külotun fazla sıkı olmamasına dikkat edin.

### 5. Ağrı Yönetimi
- Bebeğinizin ağrısını yönetmek için doktorunuzun önerdiği ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.
- İlk çiş sırasında biraz ağlama olabilir, bu normaldir. Ancak bu süreç genellikle kısa sürer.

### 6. Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Dikişlerin Düşmesi: Genellikle 1-2 hafta içinde dikişler düşer. Bu süre boyunca ekstra dikkatli olun.
- Yapışıklık: Sünnet sonrası pipinin bazen yapışması olabilir. Bunu önlemek için geriye doğru açma hareketi yapabilirsiniz, ancak doktorunuzun önerilerine uyun.

### 7. Kontrolleri İhmal Etmeyin
- Sünnet sonrası doktorunuzun belirttiği tarihlerde kontrole gitmeyi unutmayın. Bu kontroller, bebeğinizin iyileşme sürecini takip etmek için önemlidir.

### Sonuç
Sünnet sonrası bakım, bebeğinizin hızlı ve sağlıklı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için kritik önem taşır. Yukarıdaki önerilere dikkat ederek ve doktorunuzun talimatlarını izleyerek bu süreci sorunsuz yönetebilirsiniz. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sünnet
2. Sünnet Şart mı?
3. Sünnet
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aslınur H.

2 Nisan 2026 18:21

Sibel Yılmazer

İlk bir saat çok aglayacak ilk çişi yaptığında sakin olun doktor dört saat aralıklarla calpol dolven verecek özellikle bir numara büyük bez alın yanınıza iyleşme süreci bir hafta,sünnetten üç gün sonra duş alabilecek onun haricinde doktor krem veriyor önerilerde bulunuyor onlara dikkate aldığınız takdirde hızlı toparlıyorlar🙂

Teşekkür ederim
Sibel Y.

Sibel Y.

2 Nisan 2026 20:19

Melike Molla

Geçen hafta sünnet oldu benimkide.ameliyathaneden çıktıgı andan itibaren 2 saat daha aç kalması gerek dedi doktorumuz.Öncesinde 6 saat aç kalmıştı totalfe 8 saat aç kalınca çocugu çıkınca aslaaa durduramadık.Anestezinin etkisi ile zaten yarı baygın birde üstüne çok aç.Aşırı zordu bizim için sünnet sonrası o 2 saat.Yemek yiyince birde anestezi etkisi geçince bir tık daha iyi oldu ama o gün gün boyu her çişini yapmasında ağladı.Kucaga aldıgımızdada ağladı.Benimki sizinkine göre daha büyüktü tabi sizin için çok daha kolay olabilir bu süreç.Ben sünnetten 5 gün sonra banyo yaptırdım enfeksiyon kapar diye korktuğum için.Antiniyotik dolven ve yara için antibiyotikli merhem verdi.Bu 3 ünü 1 haftadır [kullanıyoruz.ilk](kullanıyoruz.ilk) 2 gün zor diyebilirim sonra kendiside alışıyor duruma.Birde benim oğlum bir tık toplu bi çocuk o yüzden doktor deride yapışıklık olabilir merhemledikten sonra pipiyi ileri geri itin ara ara dedi.Sizinki der mi bilmiyorum bir sorun bunuda.

Sizinkinin yaşı büyük sanırım sadece pipiden uyuşturuluyor bebekler ve ben emzirdim uyudu öyle yapıldı sünneti aç gitmedik
M

Melike M.

2 Nisan 2026 20:21

Sibel Yılmazer

Sizinkinin yaşı büyük sanırım sadece pipiden uyuşturuluyor bebekler ve ben emzirdim uyudu öyle yapıldı sünneti aç gitmedik

Biz devlet hastanesinde yaptırdık 14 aylık oğlum.Soluma yoluyla hafif anestezi verilmiş sersemleştirmek için.Özel bölgesine yine anestezi uygulanmış tabi.Bu şekilde yapmışlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir