Sünnet

78 görüntüleme
A

Ayşe A.

3 Ağustos 2025 13:59
Hocam bebeğim 4 aylık çarşamba günü sünnet olacak öncesinde yapmamız gereken dikkat etmemiz gereken bişey var mıdır acaba lokal anestezinin alerjik reaksiyonu oluyor mu oluyorsa anında etki eder mi yani biz eve geldikten sonra bi sıkıntı yaşatır mı bilmediğim için soruyorum biraz korku da var açıkçası çok hareketli bir bebek dönmek istiyor sürekli sünnet anında da böyle yaparsa çok ağlatıp travma da yaşatmak istemiyorum. Bir de ortalama kaç dk sürüyor?
H

Hüdanur D. ..

3 Ağustos 2025 14:06
Merhaba bende yaptırdım yeni 10 gün oluyor 20 dk civarında bitirdi doktorumuz sünneti açken götürdüm zaten anestezinin etkisi ile pek hareket etmiyor hatta etmiyor desem yeridir sadece ağlamaması için mamasını verdik oyun oynadık o zamana kadar bitti zaten ilk çişinde ağladı ilk gün huzursuzdu ondan sonra zaten acı hissetmiyor sanırım ağlamıyor toplamda 1 hafta 8 9 gün arası iyileşti oğlum
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

3 Ağustos 2025 14:11
Merhaba lokal anestezi alerji ihtimali oldukça nadirdir, endişelenmeyin. Öncesinde yapmanız gereken hiç bir şey yok. Tabanını kestiğiniz karton bardak bolca bulundurun. Gittiğinizde lokal anestezi yapılacak, size verilecek o sırada besleyip sakinleştirebilirsiniz. 20-30 dk gibi bi süre sonra içeri alınacak ve sünnet yapılacak. Sünnet 10-15 dk anca sürüyor. Yaptıracağınız yeri bilmiyorum ama anne baba yanında oluyor genelde, biri ani hareketler olmasın diye ayaklarını biride ellerini tutuyor, sıkı bir tutmadan bahsetmiyorum hafifçe tutma yeterli oluyor. Eğer içeri girerseniz baş ucuna siz geçin ellerini tutup sizi görmesini sağlayın, biz kısa süreli olarak kontrast renklerin geçiş yaptığı bir video açtık böyle bir zamanda kısa süreli ekran problem olmaz açabilirsiniz. Siz ninni söyleyebilirsiniz tedirgin olmaz. Hemen bitiyor ağrı sızı hissetmediği için huzursuzda olmuyor. Bittiğinde karton bardağı pipiyi ve testisleri içine alacak şekilde yerleştirip bezini bağlayın. Her çişte bezi ve bardağı yenileyin. (Bardak hem pipiye bez değmesini hemde kakanın bulaşmasını önlüyor) Eve geldiğinizde ilk çişinde biraz ağlama olabilir, calpol verebilirsiniz. Zaten ilk günden sonra ağrıları kalmıyor. Karton bardak varken dönmesinde sorun yok pipiyi korur ama uzun süreli yüz üstü kalmasın. Korkulacak hiç bir şey yok merak etmeyin şimdiden geçmiş olsun 💐
N

Neslihan K.

3 Ağustos 2025 14:13
Biz 3 aylıkken sünnet ettirdik lokal anesteziyle öncedinde dikkat etmeniz gereken birşey yok biz özel hastanede ameliyathanede biz görmeden sünnetimizi yaptırdık içerde çok ağlamış ama acıdan değil bacaklarını tutuyorlar bu yüzden muhtemelen ben 3.günden sonra karın üstü yatmasına bile izin verdim. İlk gün biraz huzursuz geçiyo ama korkmayın duş çok iyi geliyor. Sünnetten sonra hijyen çok önemli biz kremleri bile eldiven giyerek sürdük ilk günden itibaren 5. Güne kadar karton bardak koydum bardağın iç kısmına vazelin sürdüm 1 numara büyük bez kullandık 25 dk sürmüştü bizim hayırlısı olsun şimdiden🙏
B

Bahar K.

3 Ağustos 2025 14:14
Biz 43 günlükken yaptırmıştık. Çok küçüktü ama 20 günden sonra yapılabiliyormuş. Anestezinin etkisi geçtkten sonra ağlamıştı. Mızmızlanması çoktu. Ağrı kesici vermiştik. Bir de hareketli bir dönem değil ve serin havada yaptırmıştık. İlk çişini sünnet esnasında yapmıştı. Doktorun verdiği kremleri kullandık. Çabucak iyileşiyor
A

Ayşe A.

3 Ağustos 2025 14:16
İşte benim en büyük korkum yüzüstü dönmeyi öğrendiğinden beri sadece yüzüstü yatıyor nasıl uyutucam sünnetten sonra onu düşünüyorum, umarım sorunsuz hallederiz çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir