Sünnet
214 görüntüleme
S
Saadet N. M.
25 Haziran 2025 20:54
Bebeğim 5 aylık , yarın sünnet olacak. Tecrübesi olan annelerden tavsiye almak istiyorum.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
25 Haziran 2025 22:24
Annelerimiz kendi tecrübelerini paylaşsınlar.
Sadece güvenlik kısmını ben tekrar hatırlatmak istiyorum ; sünneti yapan kişinin doktor olması şart. Hangi bölümde olduğu ya da uzman olup olmadığı önemli değil. Eğer hızlı kilo olan bir bebeğiniz varsa ve yapışıklık ihtimali varsa sünnet için acele etmemenizi öneriyorum. Eğer hiçbir sorun yok ve öncesinde muayene edilmişse sünnetinizi güvenle yaptırabilirsiniz…
Sadece güvenlik kısmını ben tekrar hatırlatmak istiyorum ; sünneti yapan kişinin doktor olması şart. Hangi bölümde olduğu ya da uzman olup olmadığı önemli değil. Eğer hızlı kilo olan bir bebeğiniz varsa ve yapışıklık ihtimali varsa sünnet için acele etmemenizi öneriyorum. Eğer hiçbir sorun yok ve öncesinde muayene edilmişse sünnetinizi güvenle yaptırabilirsiniz…
N
Nazlı ..
11 Temmuz 2025 03:43
Karton bardak kullandım ben oğlum için surkekli hareket etmek istedi yaraya temaz edip canı yanmasin hem de beze yapismasin die bide ben doktorumun veridigi kremler +sarı kanton yağı sürdüm
E
Emine B.
11 Temmuz 2025 04:01
Doktorun verdıgı kremler yeterli oldu bardak vs kullanmadım 1 haftada yara iyileşti ve 15 günde dikişleri düştü 3 aylıkken sünnet oldu
A
Ayşen A.
11 Temmuz 2025 08:12
5 aylıkken dün sünnet oldu oğlum. Krem vermedi 1 hafta karton bardak kullan dedi. 15 gün sonra kontrole gel dedi. Hafif sarı sıı var bugün pipisinde ama kötü yok ateş yok normal mi.
Ş
Şule Y.
11 Temmuz 2025 08:20
3 aylıkken sünnet oldu karton falan kullanmadık direkt bezi kapattık. Ertesi gün sabun kullanmadan banyo da yaptırdık. Geriye doğru açtırma hareketi yapmamız söylenmişti onu yaptık. İlk bir iki gün huzursuz oldu sonra geçti. Doktorunuzun söylediklerini dinleyin yeterli olacaktır.
M
Mine A.
11 Temmuz 2025 08:31
Gerıye doğru actırma hareketi yaparken peki dikiş düşmüş müydü yoksa dıkıslıykenmı bu hareketi yaptınız
A
Ayşen A.
11 Temmuz 2025 18:11
Bana hareket uygula demedi bugün 2. Gün dikişleri var.
N
Nazlı Ö.
13 Temmuz 2025 18:45
Benim oğlum3 aylıkken oldu karton ve kantoron yağı kullandık yalnız yakışıklı olmuştu 15 gün sorna kontrole gittiğimizde bir aletle açtı kanadı falan benim tavsiyem dikişlerin düşmesini beklemeden birkaç gün sornadan yavaşça geriye doğru açma hareketi yapılması bana doktor bunu söylemedi yakışıklı olduktan sorna söyledi her altını açtığında bu hareketi yap diye
H
Hatice N. E. ..
20 Temmuz 2025 05:39
Benim oğlum 5 aylıkken yaptırdık . Karton bardak kullanmadık sadece her alt değişiminde kantaron yağı kullandık doktorumuz böyle söyledi . Bir de dikişlerin düşmesini beklemeden yavaş yavaş geriye doğru çektik çok şükür bir sorun yaşamadık

Fadile B.
21 Temmuz 2025 06:43
Biz 5.5.ayda yaptırdık sünnet sekline göre ya bardak ya krem kullanırsın ama en önemlisi şunu bilmen lazım anestezi etkisi geçince bebeğin çok ağlayacak her çiş yapanda 1 2 gün sürüyor zaten biz göz kremi sürdük bezine temas ettirmeden sadece pipisi ve tesisleri alacak şekilde buzdolabı poşetine krem sıkıp kapatıyordum 3 gün boyunca. Ve 3 günün sonunda her gün sabunla yıkadım orasını asla Kaka bulaşmasın bulaşırsa da doktora danışıp yıka