Silikon Meme Ucu

58 görüntüleme
S

Seda F. Ş.

14 Nisan 2026 16:56
Merhaba, 1.5 aylık kızım var. Meme uçlarım küçük olduğu için kızım tutamıyor ve ağlıyor almıyor memeyi. Bende silikon uç ile emziriyorum. Meme ucunu bırakın diyorlar ama nedenini anlamadım? Ememedikten sonra bırakmamın gereği var mı? Sürekli kaynatıyorum hijyenine dikkat de ediyorum.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 16:59
Silikon meme ucu kullanımı, bazı durumlarda gerekli olabilir, özellikle de meme uçlarınız küçük veya içe çökük olduğunda. Ancak uzun süreli kullanımının bazı potansiyel dezavantajları vardır:

Damak yapısı ve diş gelişimi: Uzun süreli silikon uç kullanımı, bebeğin ağız yapısını ve diş gelişimini etkileyebilir. Doğru emzirme tekniği ve meme ucu teması, bu gelişmeler için önemlidir.
Gaz ve sindirim sorunları: Silikon uç, hava yutmaya neden olabilir, bu da gaz ve sindirim sorunlarına yol açabilir.
* Kilo alımı: Bazı anneler, silikon uç kullanımı sırasında bebeklerinin kilo alımının yavaşladığını belirtmektedir.

Silikon ucu bırakma yöntemleri:

1. Tedrici bırakma: Silikon ucun boyutunu azaltarak, bebeğinizi yavaş yavaş memeye alıştırmak.
2. Uykulu bebeğe meme verme: Bebeğiniz uykudayken, silikon ucu takıp meme vermeyi deneyebilirsiniz.
3. Silikon uç olmadan emzirme: Bebeğiniz aç olmadığında, meme vermeyi deneyebilirsiniz. Bu, bebeğinizin meme ile tanışmasını sağlayabilir.

Ancak, eğer hijyenine dikkat ediyorsanız ve bebeğiniz sağlıklı bir şekilde emziriyorsa, silikon uç kullanımı kendine özgü bir sorun teşkil etmez.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Silikon Ucu Bırakma
2. Silikon Uçla Emzirme
3. Silikon Uç ile Emiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Seda F. Ş.

14 Nisan 2026 17:00

Şilan Dirik

merhaba benim de meme ucum küçüktü

Emzirebiliyor musunuz peki küçük olduğu halde?
Şilan D.

Şilan D.

14 Nisan 2026 17:01
Merhaba benim de meme ucum küçüktü bi 10 gün falan kullanabildim ama bir sene kullanan bile varmış phılıps ın meme ucu çıkartmak için bir cihazı varmış ikinci çocuğumda onu kullanmayı düşünüyorum
Şilan D.

Şilan D.

14 Nisan 2026 17:02

Seda Fırat Şimşek

Emzirebiliyor musunuz peki küçük olduğu halde?

yok pek olmuyor o bence bebek de zorlanıyor anne de zorlanıyor suni bi şey sonuçta hastanede emzirme danışmanları oluyor destek almanızı tavsiye ederim
S

Seda F. Ş.

14 Nisan 2026 17:04

Şilan Dirik

Merhaba benim de meme ucum küçüktü bi 10 gün falan kullanabildim ama bir sene kullanan bile varmış phılıps ın meme ucu çıkartmak için bir cihazı varmış ikinci çocuğumda onu kullanmayı düşünüyorum

Cihazın adı ne biliyor musunuz bakayım bende?
Şilan D.

Şilan D.

14 Nisan 2026 17:08
phılıps avent nıplette

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir