Silikon Uçla Emzirme

98 görüntüleme
H

Hatice Ö. ..

14 Ağustos 2025 22:22
5.hafta atağında meme reddi yaşadık ben de silikon uçla verdim kabul etti. 8 haftalık oldu hala silikon uçla emiyor çıplak memeyi asla kabul etmiyor. Bu şekilde emzirmeye devam etsem sorun olur mu ya da silikon ucu nasıl bırakmalıyım?
N

Nurten

14 Ağustos 2025 22:29
Genellikle bebek acıkınca sakinleştiği an silikon ucu çıkarıp bebeğe tekrar memeyi tutturma denetiliyormuş. Bu şekilde bir deneyin isterseniz belki çözümü olur.
F

Firdevs Y.

14 Ağustos 2025 22:29
5. Aya kadar silikon uçla emzirdim o zmana kadar bırakmamıştı sonra kendiliğinden bıraktı sizde ara ara denemeye devam edersiniz uçsuz emzirmeye ama nasıl rahat ederse öyle emsin bence şimdilik 😊
H

Hatice Ö. ..

14 Ağustos 2025 22:31
Denedim öyle birkaç saniye tutuyor sonra ağlamaya başlıyor ben de mecburen yine silikon ucu takıyorum
H

Hatice Ö. ..

14 Ağustos 2025 22:32
Ara ara deneyeyim o zaman belki kendiliğinden bırakır
M

Meryem D.

15 Ağustos 2025 20:18
Bebeğim 3 buçuk aylık hep silikon uçla emzirdim memeyi asla kabul etmiyor temizliğinden emin olun enfeksiyon olur sonradan bırakır mı acaba
H

Hatice Ö. ..

16 Ağustos 2025 03:14
#5 sürekli temizliyorum geceleri göğüs ucu kremi gündüzleri de gümüş kapak kullanıyorum ama göğüs uçlarım yara oluyor bazen de kahverengi alan kızarıyor sizin de öyle oluyor mu Meryem Demir
Z

Zinnet K.

16 Ağustos 2025 10:02
Bizdede meme ucu çok küçük olduğundan dolayı silikon uçla vermiştim yaklaşık 2 buçuk ay silikon uçla emdi şunu farkettim çok az kilo alımı oldu silikon uçtan kaynaklandığını düşündüm ki düşündüğüm gibide çıktı bıraktıktan sonra çok güzel kilo almaya başladı muhtemelen silikon uçla çoğu kez hava çekiyordu ve bundan dolayıda çok fazla gazı oluyordu. Silikon ucun tabi bana faydası oldu meme ucu çıktı.4. Ayda silikonsuz denedim direkt aldı bence bebeklerin zamanla çeneleride kuvvetleniyor emmeyide iyice öğreniyorlar ve tabi meme ucuda belirginleştiği için hiç zorlanmadan hemen aldı. Bence sizde ara ara deneyin çok açken yapmayın başlangıçta ilk silikonlu verin sonra hızlıca silkonu çıkarıp memeyi deneyin. Bu arada meme ucu yaraları için ben garmastan diye bir merhem var eczaneden onu alıp kullanmıştım çok iyi gelmişti bana ve birde yine yaralar için anne sütü birebir sütünüzü meme ucuna sürün kuruyana kadar açıkta bırakın. Geçmiş olsun. Ve silikon şunda söyliyim silikon ucu bırakmayan bebek neredeyse yok o yüzden denemeye devam:)
H

Hatice Ö. ..

16 Ağustos 2025 11:39
Çok teşekkür ederim Zinnet hanım gerçekten de silikonla emmeye başladığından beridir kilo alımı yavaşladı. İnşallah en kısa sürede bırakırız silikon ucu.
C

Ceren E. Ç. ..

17 Ağustos 2025 07:22
Bebeğim 3 haftalık , ilk 10 gün silikon uç ile emzirdim. Hastanede de hemşireler göğüs ucumun çok olmadığını söylemişti, denemiştik ancak bebeğim tutamamıştı. Silikon göğüs ucu ile emzirdim ama bana çok konforlu gelmedi , özellikle hijyenini sağlamak zor gibiydi , ama pes etmedim. 10 gunun sonunda birden annem göğsümü tutturdu oğluma. Alışamadı ilk baslarda ama su an silikon uçsuz ilerliyoruz🥹 bence ısrarcı olmaya devam edin🙏🏻insallah en kısa zamanda alışır 🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir