Silikon Uç ile Emiyor

222 görüntüleme
C

Cansel P. ..

29 Haziran 2025 19:55
Bebeğim 50 günlük 3. Günden beri silikon göğüs ucu ile emiyor ne yaptıysam bırakamadım onsuz asla emmiyor reddediyor ne yapabilirim ?
R

Ruken A. Ö.

29 Haziran 2025 20:07
Bıraktırmaya çalışın benm kızımda öyleydi 3. Ayın sonunda emmeyi bıraktı . Uykuluyken deneyin ve silikon ucun boyutunun küçük oldugundan emin olun
N

Nazlı K.

29 Haziran 2025 20:10
Benim kızım 29 aylık hala bu şekilde emiyor. Zaten yakın zamanda keseceğim için bıraktırmaya da çalışmıyorum. Bir de bunun mücadelesini vermedim açıkçası. Alıştık 29 aydır bununla emiyor herhangi bir sorun yaşamadık.
C

Cansel P. ..

29 Haziran 2025 20:22
Sizin için zor olmadı mı dışarda emzirme örtüsü altında sabit tutmak vs
E

Elif B.

29 Haziran 2025 20:36
Ben de silikon uçla emziriyorum ama bırakmak istiyorsanız ucundan hafif hafif keserek alıştırarak bıraktırabilirsiniz bi doktor hanım önermişti, ben psikolojik olarak uğraşacak durumda olmadığım için denemedim, youtube da bununla ilgili videolar var
Z

Zinnet K.

30 Haziran 2025 09:26
Biz daha yeni bıraktık silikon ucu. meme ucu yoktu o yüzden kullanmak zorunda kalmıştım. 1 aylıkken başlamıştım tam 4.ayda bıraktık. Kilo alımı düşmüştü silikon uçtan dolayı yağlı süte ulaşamadığını düşündüm ve bir sabah direkt memeyi verdim aldı silikon uçla çeke çeke meme ucumda belirginleşti belki o yüzden rahat bir şekilde almış olabilir. Gece denediniz mi hiç? Yine başta silikon uçla verin sonra mayışınca silikon ucu hemen çıkartıp meme ucunu vermeyi deneyin.
C

Ceren

30 Haziran 2025 09:51
Ben de silikon uçla emziriyorum ve bu yüzden psikolojim çok bozuldu meme ucum bir türlü çıkmadı arada veriyorum alıyor ama o kadar küçük ki meme ucum biraz ağzında döndürüp bırakıyor silikon yüzünden memeyi de tam boşaltamıyor sanırım doymuyor kilosu ortalamanın biraz altında 2 aylık 2 aydır psikolojim alt üst olmuş durumda
C

Cansel P. ..

30 Haziran 2025 10:09
Evet gece uykuluyken deniyorum ama hemen uyanıyor kızıyor ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım
C

Cansel P. ..

30 Haziran 2025 10:10
Bizim de kilo alımı alt sınırda olduğu için günde 2 kez 30 ml mama ile destekliyorum
H

Hilal O.

30 Haziran 2025 10:11
Meme ucum lohusalığımın 2.haftasında iyice içe çöktü. Göğüs yaralarım tam 3 ay sürdü derken ben de kullanmak zorunda kaldım silikon ucu. Ucunu keserek bıraktırmaya çalıştım ama olmadı. Derken cesaretimi toplayıp bir sabah ağzına verdim memeyi bismillah deyip. Yeni uyanmıştı. Bir baktım cuk cuk içiyor sütü. 4.aydan itibaren bıraktık kullanmayı, 1 yaşındayız. Önce kendinizi hazır edin, sonra bıraktırmayı mutlaka deneyin. Çünkü uçla emzirmek memeyi almasını engelliyor gerçekten.
C

Cansel P. ..

30 Haziran 2025 10:13
Çok acıktığında silikonsuz çekiyor ama sadece 10 saniye sürüyor sonra katıla katıla ağlıyor ben de dayanamıyorum ağlamasına
Z

Zinnet K.

30 Haziran 2025 13:18
Pes etmeyin biraz sabır gerektiriyor her emzirmede 10 saniye bile olsa deneyin lütfen. Baktınız ağlıyor sinirlendirmeyin hiç tekrardan silikonlu verin birde çok açken denemeyin. Silikon ucu neredeyse bırakmayan bebek yok moralinizi bozmayın.Birde mamayı biberonla veriyorsanız rahatlığa alışmış olabilir. Biberonla verdiğinizde biberon çok kaldırmadan akışı yavaşlatarak daha çok bebeğinizin çekmesini sağlayın.
M

Meryem T.

1 Temmuz 2025 05:32
İlk silikon uçla verip 1-2 dk sonra hızlıca çıkarıp göğsünüzü verin hastanedeki danışman böyle göstermişti ve bu şekilde bırakmıştık
G

Gülşah C.

2 Temmuz 2025 06:04
Ben gece silikon uçsuz deneyerek bıraktırdım zamanla alışacaktır siz sürekli deneyin sabredin vazgeçmeyin normal bir şekilde emecektir
T

Türkan D.

2 Temmuz 2025 10:13
Merhabalar benimde oğlum 7 8 ayına kadar o şekilde emdi daha sonra bıraktı, sorun etmeyin ettikçe daha çok inatlaşacaktır bende bırakması için çok çabaladım daha sonra kendi kendine bıraktı. Kilo alımına etki etmiyorsa sorun etmeyin 🥰
E

Edanur Ö.

2 Temmuz 2025 13:04
Uykuluyken uçsuz ver ağzını açtığı anda kahverengi kısmı elinde büzüştür ağzına sok 3. Ayına gelince emmesi kuvvetlenince alır o memeyi
Ayşegül A.

Ayşegül A.

2 Temmuz 2025 14:04
47 günlüğüz.benm de meme ucum yok.ara ara silikonsuz veriyorum.bazen cuk diye hemen alıyor.bazen alamıyor daha çok sinirleniyor alamayınca.geri silikonu takıyorum hemen.ama ne zaman silikonsuz versem o gün hemen çok hassaslaşıyor meme ucum çok sızlıyor acıyor.geri silikona devam ediyorum biraz iyileşmesini bekleyip.kahverengi kısmı da alıyor aslında doğru pozisyonda da veriyorum ama öyle oluyor hep.biraz fazla çekiştiriyor emerken baya bi uzatıyor canım yanıyor.o yüzden olabilir mi acaba?
M

Merve T.

2 Temmuz 2025 14:17
Benim bebeğim 3 gün yoğun bakımda kaldı orada biberonla besledikleri için mememin ucuda olmadığı için göğüsümü emmedi sütümde ilk gün gelmedi ikinci gün itibaren sağa sağa çok az şekilde getirdim sağarken gögsümde yaralarda oluştu ama pes etmedim sağarak sütümü arttırdım eve gelincede sağıp biberonla veriyordum üç çıkarıcı almıştım o şekilde denedim yine tutmadı en sonunda göğüs ucunu denemek istedim ve o şekilde emmeye başladı 2.5 ay boyunca 2.5 ay sonunda gögsümü emmeye başladı bu zaman diliminde ara ara teklif ediyordum bazen hiç tutmuyordu bazen çok kısa süre emiyordu 2 3 dkka kadar sonrasında teklif ettiğimde birden tuttu ve ben çok şaşırdım.Emzirme danışmanımızda biberon kullanma mama vereceğin zaman kaşıkla ver demişti mamayıfa o şekilde vermeye başlamıştım. Bebeğim 2800 doğru şuan 6 aylık 6.5 kilo. Yani bence canınızı sıkmayın kafanıza çok takmayın zamanı geldiğinde kendisi emmeye başlayacaktır teklif etmeyi bırakmayın.
K

Keziban A. G.

2 Temmuz 2025 18:32
Biz de 4. Ay da bıraktık gece emzirmesine kaldığım zaman bebeğim yarı uykulu oluyordu o zaman denedim bir kaç seferden sonra alıştı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir