Silikon Ucu Bırakma
170 görüntüleme
E
Esra Z. K. ..
16 Temmuz 2025 08:08
44 günlük bebeğim en başta memeyi tutmadığından silikon uç kullandım. Şimdi silikonla başlayıp sonra meme vererek bırakmaya çalışıyorum ama çok ağlıyor ve memeyi ağzına bile almıyor. Tekrar silikonu vermek zorunda kalıyorum. Silikon uçla hep devam etsem sorun olur mu damak yapısında vs? Bir de silikonla daha çok gazı oluyor sanki. Bundan kurtulmanın yolu yok mudur?

Kübra G. ..
16 Temmuz 2025 08:11
bir emzirme danışmanının açıklamasını görmüştüm bununla ilgili. silikonun ucunu küçük küçük keserek bırakılacağından bahsediyordu. yani git gide sadece meme ucu kalacak kadar kesilip en son çıkarma şeklinde. belki milim milim kesiliyordur belki uzun süren bir süreçtir siz kendi bebeğinizin alışkanlığına göre ilerleyebilirsiniz 🤗
E
Esra Z. K. ..
16 Temmuz 2025 12:30
Bunu araştıracağım teşekkür ederim 🤗
B
Betül A. ..
16 Temmuz 2025 15:44
Ben de ilk günden itibaren silikon uç kullanıyorum. Damak yapısını bozuyor mu bilmiyorum ama 2 yaşına kadar kullananlar olduğunu duydum. Ben de keserek bıraktırmaya çalıştım fakat alıştığı için memeyi reddetti almadı. Mecbur silikonla devam ediyorum.
M
Merve Ç. G.
16 Temmuz 2025 18:06
Benim bebeğim de 3,5 aylık biz de silikondan devam ediyoruz. Bırakamıyor
E
Ezgi T. A.
16 Temmuz 2025 19:28
Merhaba bende de aynı durum var. Bebeğim 55 günlük. Bir türlü bırakamadık silikonu. Silikon ile sütü yeterince çekemiyor diye korkuyorum. Şu ana kadar kiloda vs problem olmadı falat arada mama ile destekliyorum. Umarım bir şekilde bıraktırabiliriz
T
Tuce D.
16 Temmuz 2025 19:45
Merhaba bende silikon uc kullandim 4,5 ayina kadar arada bir cikarip memeyi verdim daha sonra baktim kendi memeyi emmeye basladi zorlamadim buyudukce kendi zaten memeyi kavrayinca birakiyor
B
Betül ..
16 Temmuz 2025 20:03
Bizde başlarda silikon uc kullandık. Yaklaşık 2 2bucuk aylıkken bıraktık. Benim uyguladığım metod gece emmesinde uykuluyken önce silikon ucla tutturup biraz emdikten sonra silikon ucu çıkarıp memeyi tek vermek oldu ve tuttu. Bi kac gece boyle deneyip sonra gündüz uyanıkende aynı işlemi yaptik. 1 hafta sonra desteksiz normal bi şekilde emmeye başladı.
Ucu kesmek ne kadar mantıklı bilemedim ağız içi yara yapabilme riski olabilir diye düşünüyorum.
Ucu kesmek ne kadar mantıklı bilemedim ağız içi yara yapabilme riski olabilir diye düşünüyorum.
C
Ceren K.
16 Temmuz 2025 20:08
Ben de silikon meme ucunu ilk bir ay kullandım. Her denememde ağlama krizlne girdi bir türlü tutamadı sonra ucu daha küçük silikon uca geçirmeye çalıştım sürekli deneme sonunda önce küçük uçluyu tuttu daha sonra mememi tuttu. Sabredin çenesi kuvvetlendikçe turuyorlar sadece vazgeçmeyin🥰
N
Nihan S.
16 Temmuz 2025 20:24
Bu yorumu size ümit olması için yazıyorum. Çünkü ben hiç bırakamayacağımı düşünüyordum. Göğüs ucum içe çökük olduğu için ilk 2 hafta silikon uç kullandım. Daha sonra bırakmaya karar verdim ve asla tutamadı. Pompa yardımı ile ucunu çıkartıp tutturmaya çalıştım. Önce silikon ile başlayıp ucu çıkınca çıkartıp öyle devam ettim. Zaman isteyen bir süreç ama çenesi kuvvetlendikçe kendisi tutacaktır. Hala ilk denemede tutamıyor. Biraz uğraşıyorum ama en azından artık bu düzene geçebildik. Dolayısıyla denemeler başarısız da olsa vazgeçmeyin. Bunlar daha iyisi için bir adım olacaktır.
B
Beyza Ç.
17 Temmuz 2025 14:52
Bende en başından beri silikon uç kullanıyordum çıkartıp vermeyi denediğimde de ağlıyor ve çıplak memeyi kabul etmiyordu. Sonra bir gün çok ağlıyordu ve açtı çıplak göğsümü verdiğimde tuttu kendiliğinden. Şu an 55 günlüğüz ve silikonu tamamen bıraktık. Çok aç olduğu bir zamanda teklif edin çıplak memeyi bakalım o zaman da aynı tepkiyi verecek mi
A
Ayşe A.
18 Temmuz 2025 06:54
Bizde ilk 1 ay kadar silikon uç kullandık kullandığımız süre boyunca süt akımı azdı iyi beslenemiyordu ve saatlerce memede kalıyordu ayrıca çok daha gazlıydı sonra önce bir göğsümü denedim ilk denememiz yarım saatten fazla sürdü tutturmaya çalıştıkça tutamadı yarım saat sonunda tuttu biz kolaylaştırmak için şırıngaya sağdığım sütten çekip damla damla memenin üstünden damlattık süt akışıyla tutöası kolay olsun diye ve ya elimle sağdım ağzına süt o şekilde tek mememi tuttu diğerini tutmamıştı 1 hafta kadar sonra doktor kontrolünde kilo alımı az olmuş doğru emziremiyorsun sanırım deyip hastanedeki emzirme polikliniğine yönlendirdi ordaki hemşire sağolsun 1 saate yakın uğraştı ve diğer göğsümü de tutturdu. Tabi sonraki süreçlerde tutturmak bir süre daha çok zorladı bizi uğraştık alışana kadar ama bi daha hiç silikon vermedim ve şimdi 3 aylık oldu havada kapıyo memeyi :) yani demem o ki yılmayın gerçekten silikon uç çok büyük eziyetti ilk zamanlar bıraktır diyenlere çok kızıyordum ağlıyordum hatta çocuğum böyle emiyorsa emsin ne zararı olabilir diye düşünüp ama sütü azalttığını ve kilo alımını yavaşlattığı için iyi ki bıraktırmışım diyorum. Çok zorlanırsa ayakta gezinerek emzirmeye çalışın o zaman daha kolay tutuyorlar memeyi bide gece değil de ilk denemelerde gündüz emzirmelerinde denerseniz sizin sabır seviyeniz de yüksek olur gece daha zorlayıcı oluyor çünkü

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 11:10
Merhaba silikon ucu Bırakmak istiyorsanız erken dönemde bırakmanız gerekir bebeğin algıları açılmadan sonradan anneler için bu durum zorlayıcı olur eğer bırakmak istiyorsanız ve Benimle iletişime geçmek isterseniz yardımcı olayım 05060389958 ☺️