Sezeryan Yerinden Sarı Sıvı
121 görüntüleme
H
Hİ
20 Mayıs 2026 14:55
Sezeryan yerimden sarı sıvı geliyor ara ara bu durumu yaşayan var mı

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 14:59
Mikrop kapmış olabilir mi ben hiç öyle bı sorun yaşamadım temiz ve kuru tutmaya özen gösterdim ikinci gün banyo yapmıştım hatta

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Mayıs 2026 14:59
Sezaryan yerinden sarı sıvı gelmesi birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu durumla karşılaşan birçok kişi, genellikle bu sıvının kaynağı hakkında endişe duyar.
İyileşme Süreci: Sezaryan doğumdan sonra, vücut yaralıyı iyileştirmeye çalışırken, sarı bir sıvı gibi görünen bir akıntı ortaya çıkabilir. Bu, dokuların iyileşme sürecinin bir parçasıdır.
Enfeksiyon: Sezaryan bölgesinden gelen sarı sıvı, enfeksiyon belirtisi de olabilir. Bu durumda, iltihaplanma ve kötü kokulu bir akıntı olabilir.
* Dikişlerin Açılması: Sezaryan dikişlerinin açılması veya gevşemesi sonucu, sarı sıvı gelebilir.
Eğer sezaryan yerinizden sarı sıvı geliyorsa, aşağıdaki adımları takip edin:
1. Doktorunuza Başvurun: Güvenli bir doğum ve iyileşme süreci için doktorunuzla iletişime geçin. Doktorunuz, durumu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir.
2. Hijyen ve Temizlik: Sezaryan yerinizi temiz tutun. Ilık su ve hafif sabun kullanarak temizleyin. Bölgeyi ovarak temizlemeyin.
3. Antibiyotik Tedavisi: Eğer enfeksiyon teşhisi konulursa, doktorunuz antibiyotik tedavisi uygulayabilir.
Sezaryan doğum sonrası iyileşme sürecinde, bu tür belirtilerle karşılaşırsanız, bir sağlık profesyoneline danışarak uygun önlemleri alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Doğumda Tek Ben mi Böyleydim?
2. 12 Saat Sancı Çekip Sezeryan ile Doğurmak...
3. Uzamış Sarılık
İyileşme Süreci: Sezaryan doğumdan sonra, vücut yaralıyı iyileştirmeye çalışırken, sarı bir sıvı gibi görünen bir akıntı ortaya çıkabilir. Bu, dokuların iyileşme sürecinin bir parçasıdır.
Enfeksiyon: Sezaryan bölgesinden gelen sarı sıvı, enfeksiyon belirtisi de olabilir. Bu durumda, iltihaplanma ve kötü kokulu bir akıntı olabilir.
* Dikişlerin Açılması: Sezaryan dikişlerinin açılması veya gevşemesi sonucu, sarı sıvı gelebilir.
Eğer sezaryan yerinizden sarı sıvı geliyorsa, aşağıdaki adımları takip edin:
1. Doktorunuza Başvurun: Güvenli bir doğum ve iyileşme süreci için doktorunuzla iletişime geçin. Doktorunuz, durumu değerlendirerek uygun tedaviyi önerecektir.
2. Hijyen ve Temizlik: Sezaryan yerinizi temiz tutun. Ilık su ve hafif sabun kullanarak temizleyin. Bölgeyi ovarak temizlemeyin.
3. Antibiyotik Tedavisi: Eğer enfeksiyon teşhisi konulursa, doktorunuz antibiyotik tedavisi uygulayabilir.
Sezaryan doğum sonrası iyileşme sürecinde, bu tür belirtilerle karşılaşırsanız, bir sağlık profesyoneline danışarak uygun önlemleri alın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Doğumda Tek Ben mi Böyleydim?
2. 12 Saat Sancı Çekip Sezeryan ile Doğurmak...
3. Uzamış Sarılık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
20 Mayıs 2026 15:03
Bende de sorun olmadı bu durum tehlikeli olabilir bence hemen Dr a danışın
H
Hİ
20 Mayıs 2026 15:04
Doktoruma danıştım normal olduğunu söyledi sezeryan yerimin fotoğrafınıda attım kokulu vs değil

Göktenur B.
20 Mayıs 2026 15:10
Doktoruma danıştım normal olduğunu söyledi sezeryan yerimin fotoğrafınıda attım kokulu vs değil
Yükleniyor...