Doğumda Tek Ben mi Böyleydim?

279 görüntüleme
F

Fatmanur

31 Temmuz 2025 10:10
Merhaba arkadaşlar size doğum sürecim ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum ve yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum,Gebelik sürecim sıkıntısız geçmişti 39+ 5'te gece 3 te suyum geldi ve hastaneye gittik yolda sancilarim başladi ama adet sancısı gibi ve beni incitmeyen tarzda hastaneye ulaştığımızda saat 7 de 3 cm açıklık vardı 12 gibi acıktığım 5.5 cm oldu sancılarını yetersiz dediler ve bana suni sancı başladılar suni sancı verilmeye başlamadan aslında benim sancılarını aynı şekilde devam ediyordu ama nst de görünmüyor dediler ve başladılar suni sancı almaya başladığım andan itibaren dayanması çok güç kendimi kaybetmek üzere olduğum şiddette ağrılarım oldu sancı gelip gittiğinde rahatlıyordum fakat sancı anı kendimi yere bırakacak kadar acı çekiyordum ve çok sık elle muayne beni yıpratmıştı ve artik doktorlara yapmayin diye yalvariyordum beni sezeryana alın diye gel gelelim üzüldüğüm noktalara 6 ay oldu hala düşündükçe gözlerim doluyor sancılarını geldiği anlardan birinde bebeğini düşün nefes al dediler ama ben düşünemiyordum bebeğimi düşünmeyeceğim dedim (şuan en büyük uzuntu sebebi cümlem)ve nefes alıp sakin kalıp bebeğime onun geldiğine o anın kutsalligina odaklanamadım sadece ağrılara odaklıydım uyumsuz davrandım ama her ıkın dediklerinde var gücümle ıkınıyordum sadece 3 sancııdan birinde uyumsuz davranıyordum çünkü çok acı çekiyordum en son oğlum doğdu geldi saat 15.30 da onu kucağıma aldığımda iyi olduğunu duydum rahatladım fakat hala bundan sonra bana ne işlem yapacaklar dikişler vs onları düşünüyordum doğum anında benim gibi uyumsuz davranmış sanki bebeğini önemsemiyor mus gibi kendinden geçecek kadar ağrı yaşamış ve tüm bunlara hala üzüntü duyanlarınız var mi oğlumu çok ama çok seviyorum gebelik suresi boyunca her zaman onun sağlığı en ön planda oldu benim için doğum anındaki hallerim beni çok üzdü keşke uyumlu sabırlı çocuğumun sağlığına ve dünyaya geliyor olmasına odaklanabilseydim şuan travmatize olmuş olmazdım
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

31 Temmuz 2025 10:44
Fatmanur hanım üzülmeyin sonuçta sizin için zor bir deneyim yaşadınız her şeyin her zaman bize anlatıldığı gibi yada hayal ettiğimiz gibi muhteşem olmasını bekleyemeyiz. Biraz etrafımız biraz sosyal medya bizi böyle beklentilere sokuyor. Olan olmuş sonrasında oğluşunuza daha iyi bir anne olmaya odaklanın bu o tranvatik anı iyileştirecektir eminim.

Benim doğumumda açılmam ilerlemedi sizin gibi suni verdiler kızım tepki verince sezeryana alındım mükemmel bir hamilelikti bir anda şol olduk çok ağladım. Hiç ihtimal vermemişiz oysa kızımız o yolla gelmeyi seçmiş. Bir kaç dakika içinde kendimi teselli ettim ama anlık büyük duygusal boşalma yaşadım kimbilir kızımı ne kadar etkiledim dedim. 15 gün çok agresif bir lohusalık yaşadım. Şimdi olan oldu önüme bakıyorum düşünce de bir şey kazandırmıyor. Elbette yeniden doğum planınız varsa doğuö korkusu oluşmaması için mutlaka bir terapi alın uzmanla görüşün. ❤️
Oğlunuzla sağlıklı keyifli günleriniz olsun
Esra D.

Esra D.

31 Temmuz 2025 10:47
Merabalar saatlerce suni sancı verildi bana ancak tek bir tanesini bile hissetmedm en son sezeryana alındım. Normal doğum yapmayı çok istiyordum çok moralim bozuldu btn sezeryan boyunca ağladm beni kaldırın diye yalvardım doktora adeta, kendimi kaybetmiştim resmen. Anestezideki arkdş bebeğe zarar veriyorsn bak yapma diye çok konuştu benle ama elimde değildi. Bebeğime stresim geçmiş olmalı ki 1 saat kdr ayrı kaldık oksijen verildi. Bazen bazı şeyler planladığmz gbi olmuyor bende sonrasında çok üzüldüm o stresli halime, bebeğimde değildi asla kafam çok bulanmıştım. Süreciniz o şeklde gelişmiş öyle olmş kendinizi yıpratmayın. Doğum sonrası lohusa depresyonu uzamış şeklde 24 aya kdr sürebiliyor. Bebeğim 21 aylık. İnanın yeni yeni kendime gelebilmiş durumdayım psikolojik olarak. Kendinize zaman tanıyın ve şuanın tadını miniğinizle çıkarmayı deneyin lütfen. Sağlıklı günler.
F

Fatmanur

31 Temmuz 2025 11:28
Dogru soyluyorsunuz özlem hanım Belkide sosyal medyadaki muhteşem doğum görüntüleri bizi yaşadığımız gerçek dünyadan soyuluyor her şey anlatılan kadar muhteşem olmayabiliyor
B

Buse K. ..

1 Ağustos 2025 15:02
Benim de doğumum tam 17 saat sürdü. Banada aynısını dediler hatta hatırlıyorum bebeğimin eldivenini aldım kokusu olacak bunda diye rahatlamaya çalıştım ama olmadı. Düşüncelerim aynı sizin gibiydi.. kendinizi kötü hissetmeyin benimde bazı müdahaleler yapılmak zorunda kaldı balon, fitil, suyumun patlatilmasi gibi. Sancıları en üst seviye de hissettim. Nst de sancilar üç rakama çıkmıştı düşünün artık . o duygusallıkta bakamadım. Yani müdahale hali çok olunca gebelere bence o duyguya giremiyoruz. Kendinizi kötü hissetmeyin. Biz çok büyük bı şey yaptık, çocuklarımızı da çok seviyoruz. Zor kavuştuk ama çok şükür yanımızdalar🌸
F

Fatma Y. K. ..

1 Ağustos 2025 16:37
O anda ben de bebeğimi düşünmemiştim. Doğsada bir ağrılarım dinse kurtulsam bu kasılmalardan diye düşünmüştüm. Herkes o an bebeğini değil, kendini düşünüyor inanın.
N

Nazo K.

4 Ağustos 2025 09:40
Bende benzer bir deneyim yaşadım.Ama tamamen suçlusu sağlık görevlileriydi.Bana destek olan olmadı. Ikınma zamanı geldiğini bile söylemediler.Çoğu insan o durumda tabiki kendi canının derdinde olur.Bebeğim doğduğunda üzerime koydular bende hiçbirşey hissetmedim o an hatta ilk birkaç gün doğumdan dolayı çok ağladım kendi derdimdeydim.Size merhametle uzanan bir el olsaydı öyle düşünmezdiniz kendinizi suçlamayın.❣️
F

Fatmanur

4 Ağustos 2025 10:00
Evet bende 3 4 gün sık sık ağladım doğum anı aklıma geliyordu şiddetli ağrı da travmatize ediyor insanı illa ciddi bir komplikasyon yaşamaya gerek yok
Z

Zelal K. ..

4 Ağustos 2025 18:48
Her doğum kendine özgü bunun için o an ne söylediniz diye kendinizi suçlamayın eminim şimdi çocuğuna dört dörtlük bakıyorsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir