Doğumda Tek Ben mi Böyleydim?
4918 görüntüleme
F
Fatmanur
31 Temmuz 2025 13:10
Merhaba arkadaşlar size doğum sürecim ile ilgili bir şeyler söylemek istiyorum ve yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum,Gebelik sürecim sıkıntısız geçmişti 39+ 5'te gece 3 te suyum geldi ve hastaneye gittik yolda sancilarim başladi ama adet sancısı gibi ve beni incitmeyen tarzda hastaneye ulaştığımızda saat 7 de 3 cm açıklık vardı 12 gibi acıktığım 5.5 cm oldu sancılarını yetersiz dediler ve bana suni sancı başladılar suni sancı verilmeye başlamadan aslında benim sancılarını aynı şekilde devam ediyordu ama nst de görünmüyor dediler ve başladılar suni sancı almaya başladığım andan itibaren dayanması çok güç kendimi kaybetmek üzere olduğum şiddette ağrılarım oldu sancı gelip gittiğinde rahatlıyordum fakat sancı anı kendimi yere bırakacak kadar acı çekiyordum ve çok sık elle muayne beni yıpratmıştı ve artik doktorlara yapmayin diye yalvariyordum beni sezeryana alın diye gel gelelim üzüldüğüm noktalara 6 ay oldu hala düşündükçe gözlerim doluyor sancılarını geldiği anlardan birinde bebeğini düşün nefes al dediler ama ben düşünemiyordum bebeğimi düşünmeyeceğim dedim (şuan en büyük uzuntu sebebi cümlem)ve nefes alıp sakin kalıp bebeğime onun geldiğine o anın kutsalligina odaklanamadım sadece ağrılara odaklıydım uyumsuz davrandım ama her ıkın dediklerinde var gücümle ıkınıyordum sadece 3 sancııdan birinde uyumsuz davranıyordum çünkü çok acı çekiyordum en son oğlum doğdu geldi saat 15.30 da onu kucağıma aldığımda iyi olduğunu duydum rahatladım fakat hala bundan sonra bana ne işlem yapacaklar dikişler vs onları düşünüyordum doğum anında benim gibi uyumsuz davranmış sanki bebeğini önemsemiyor mus gibi kendinden geçecek kadar ağrı yaşamış ve tüm bunlara hala üzüntü duyanlarınız var mi oğlumu çok ama çok seviyorum gebelik suresi boyunca her zaman onun sağlığı en ön planda oldu benim için doğum anındaki hallerim beni çok üzdü keşke uyumlu sabırlı çocuğumun sağlığına ve dünyaya geliyor olmasına odaklanabilseydim şuan travmatize olmuş olmazdım

Sevim A.
26 Haziran 2026 18:44
Benim 40+0 da hiçbir doğum belirtim yoktu suni sancı verildi ve tam 15 saat korkunç ötesi sancilar çektim. Yere yıkılıyordum çığlıklar atarak. Bir an o kadar zordu ki istemiyorum diye bağırdım. Kast ettiğim bebeğimdi ama şimdi kollarımda ve onu dünyaya değişmem onun için canımı veririm.
O acı anında o ağrı dayanılmaz olduğu için otomatik tepkiler bence bunlar. Kalbimiz değil vücudumuz o tepkileri veriyor kanımca
O acı anında o ağrı dayanılmaz olduğu için otomatik tepkiler bence bunlar. Kalbimiz değil vücudumuz o tepkileri veriyor kanımca

Zeynep S.
6 Temmuz 2026 00:44
benim 37+1’de suyum sızıntı şeklinde gelmeye başladı. özel bi hastanede doktorun takipli hastasıydım hamileliğim çok güzel geçmişti bebek 2 hafta ileri gözüküyordu kilosu vs 37+0’da kontrole gitmiştik ve doktor bebek böyle devam ederse 40. haftada normal doğuramazsın sezaryene alabiliriz demişti. Bende o yüzden her iki doğum şekline de okeydim. Kontrolden sonraki gece suyum gelince hastaneye gittik ve hemen yatış verdiler 1 cm açıklık aktif su gelişi vardı. Hastanedeki ebe beni normal doğum için gazladı çatın çok iyi çok rahat doğurursun vs vs hastaneye sabah 6’da giriş yaptık 10’dan itibaren suni sancı vermeye başladılar 1’den sonra sancıyı çoğalttılar ve gerçekten aklımı yitirecek noktaya geliyordum her sancı geldiğinde 2 dk da 1 sancı geliyordu o çaresizlik o korku ne diyim bilmiyorum ki, tabi bu sancılardan önce doktorum geldi muayene etmek için alttan muayene etmeye götürdü beni cahillik mutluluk diye boşuna demiyorlar doktor bi muayene etti ben dedim ne yaşıyorum bu nasıl bi acı tuşe diyorlarmış meğer hayatımın şokunu yaşadım gerçekten, neyse sancılar açılma devam ediyor tabi en son dayanamadım epidural verin dedim 1 saatte anca verdiler ve beceremediler bi işe yaramadı saatlerce sancı çektim aklıma geldikçe ağlayasım geliyo açıklık 9 cm’e gelince doğumhaneye aldılar ıkın diyor doktor ıkınıyorum tüm gücümle yok çıkmıyor zaten uykusuzum sancı çekmekten yorulmuşum dedim alın sezaryene yapamıyorum yani daha ne kadar ıkınabilirim son ana geldin alamayız dediler doktor en son ıkın kafası geldi dokunabilirsin dedi ay elimle dokundum çok acayipti ağlıycaktım o an, tabi hala çıkmadı bebek, en son çık artık içimden diye bağırdığımı hatırlıyorum ve oğlum doğdu neyseki, bebek çıktıktan sonraki rahatlık ay böyle bişey olamaz gerçekten ne yaşadık biz, bazen diyorum keşke kendi sancım gelseydi de suni sancı almak zorunda kalmasaydım, ilk doğumun zorluğu sonra dikişler normal doğum yapan her kadını gönülden sarılıyorum çok zor bişey yaptık. şimdi oğlum 3 aylık ama çektiğim sancıları hatırlamak istemiyorum unutuluyor tabi ilk günkü gibi değil ama çok zor bişey, sosyal medyada paylaşıyorlar ya emzirmek daha zor diye yok öyle bişey bu sancı cok baska böyle bi acı agrı yok yani

Fatma A. ..
6 Temmuz 2026 01:25
Merabalar saatlerce suni sancı verildi bana ancak tek bir tanesini bile hissetmedm en son sezeryana alındım. Normal doğum yapmayı çok istiyordum çok moralim bozuldu btn sezeryan boyunca ağladm beni kaldırın diye yalvardım doktora adeta, kendimi kaybetmiştim resmen. Anestezideki arkdş bebeğe zarar veriyorsn bak yapma diye çok konuştu benle ama elimde değildi. Bebeğime stresim geçmiş olmalı ki 1 saat kdr ayrı kaldık oksijen verildi. Bazen bazı şeyler planladığmz gbi olmuyor bende sonrasında çok üzüldüm o stresli halime, bebeğimde değildi asla kafam çok bulanmıştım. Süreciniz o şeklde gelişmiş öyle olmş kendinizi yıpratmayın. Doğum sonrası lohusa depresyonu uzamış şeklde 24 aya kdr sürebiliyor. Bebeğim 21 aylık. İnanın yeni yeni kendime gelebilmiş durumdayım psikolojik olarak. Kendinize zaman tanıyın ve şuanın tadını miniğinizle çıkarmayı deneyin lütfen. Sağlıklı günler.
Yükleniyor...