Sandifer Sendromu

534 görüntüleme
V

Vildan Y.

2 Nisan 2026 17:04
Sandifer sendromu olan reflusu şiddetli olan bebek varmi ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Nisan 2026 17:05
Sandifer Sendromu ve Reflü

Sandifer sendromu, bebeklerde görülen bir durumdur ve reflü ile ilişkili olabilir. Bu sendrom, bebeklerin beslenme sırasında veya sonrasında huzursuzlanması, ağlaması ve kendini geriye atması gibi belirtiler gösterir.

Reflüsü şiddetli olan bebeklerde Sandifer sendromu görülebilir. Reflü, mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır ve bu durum, bebeklerde huzursuzluk, ağlama ve beslenme sorunları gibi belirtilere neden olabilir.

Belirtiler

Sandifer sendromu ve reflü belirtileri benzer olabilir. Bu belirtiler arasında şunlar bulunur:

Beslenme sırasında veya sonrasında huzursuzlanma ve ağlama
Kendini geriye atma veya arkaya doğru eğilme
Boynunu yukarıya çevirme
Karın üstü egzersiz istememe
Kusma veya geğirme
Bacaklarını karnına çekme

Çözüm Önerileri

Eğer bebeğinizde Sandifer sendromu veya reflü belirtileri görülüyorsa, aşağıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz:

1. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin belirtilerini doktorunuzla paylaşın ve uygun tedavi seçeneklerini tartışın.
2. Beslenme pozisyonunu değiştirin: Bebeğinizi dik pozisyonda besleyin ve beslenme sonrasında en az 20 dakika dik tutun.
3. Reflü ilaçları: Doktorunuz reflü için ilaçlar önerebilir.
4. Gaz çıkarma: Bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın.

Bebeğinizin belirtilerini dikkatlice izleyin ve doktorunuzla işbirliği yaparak uygun tedavi seçeneklerini belirleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Acill
3. 3 Aylık Hırıltı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Beyza N. Ç.

5 Mayıs 2026 23:04
Merhaba benim bebeğimde de var 4 aylık siznki kaç aylık ne diyor dr nuz ben başka bişey olmasından endişe ediyorum. O kadar çok geri atıyo ki kendini uyurken uyanıkken
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 17:00
Benim bebeğimde de var
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 17:00
Beyza Nur Çelik
Merhaba benim bebeğimde de var 4 aylık siznki kaç aylık ne diyor dr nuz ben başka bişey olmasından endişe ediyorum. O kadar çok geri atıyo ki kendini uyurken uyanıkken
Nasıl geçiyor sizin neler yaptınız benimki de 3 ay 1 haftalık bugün sandifer dediler cok üzülüyorum boynu kopacak gibi döndürüyor
B

Beyza N. Ç.

3 Temmuz 2026 17:04
Merve Yılmaz
Nasıl geçiyor sizin neler yaptınız benimki de 3 ay 1 haftalık bugün sandifer dediler cok üzülüyorum boynu kopacak gibi döndürüyor
Biz nörolojiye götürdük eeg tomografi vs çektiler nöbet olmadığı kesinleşsin diye çok şükür bişey çıkmadı. Teşhis konuldu gaviscon infant ve lansor başladık bir ay kadar verdim zaten 5,5 aylık oldu dönmeye başladı onu yapmayı bıraktı. Gece yatarken arada yapıyor gibi ama eskisi kadar sık değil. Kesin reflü olduğundan emin olun çocuk dr u çocuk nörolojisine yönlendirdi bizi. Büyüdükçe toparlıyolar
B

Beyza N. Ç.

3 Temmuz 2026 17:04
Beyza Nur Çelik
Biz nörolojiye götürdük eeg tomografi vs çektiler nöbet olmadığı kesinleşsin diye çok şükür bişey çıkmadı. Teşhis konuldu gaviscon infant ve lansor başladık bir ay kadar verdim zaten 5,5 aylık oldu dönmeye başladı onu yapmayı bıraktı. Gece yatarken arada yapıyor gibi ama eskisi kadar sık değil. Kesin reflü olduğundan emin olun çocuk dr u çocuk nörolojisine yönlendirdi bizi. Büyüdükçe toparlıyolar
Ama benim bebeğim yatarken otururken banyoda kucakta her şekilde yapıyodu yani altını değiştirirken vs
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 17:06
Beyza Nur Çelik
Nörolojiye de gittik zaten tomografi tarihi verdi ama gastro bugün reflü dedi kesin olarak peki neler yaptınız nasıl geçti mama içiyor muydu değiştirdiniz mi
B

Beyza N. Ç.

3 Temmuz 2026 23:01
Merve Yılmaz
Nörolojiye de gittik zaten tomografi tarihi verdi ama gastro bugün reflü dedi kesin olarak peki neler yaptınız nasıl geçti mama içiyor muydu değiştirdiniz mi
Evet değiştirdik kızımda çoklu besin alerjisi de çıktı süt yumurta vs alerji dr na bi görünebilirsiniz. Zaten reflüsü olan bebeklerde alerji yada alerjisi olan bebeklerde reflü daha şiddetli oluyormuş kısır döngü yani. Vücudu tepki gösterdiği için reflüsü coşuyor. Alerji mamasına başladık hala devam ediyoruz
B

Beyza N. Ç.

3 Temmuz 2026 23:10
Merve Yılmaz
Üzülmemeye çalışın sizi anlıyorum. Çünkü bu süreçten geçerken benim gibi kimse yoktu çok araştırdım sordum ama tatmin edici cevabı alamadım. Ama rahatlamaya çalışın tedavinizi sakın aksatmayın çünkü bu çok önemli bi konu yemek borusu tahriş oluyor çünkü ilaçlarınızı düzenli kullanın zamanla büyüdükçe oturmaya dönmeye başladıkça toparlayacaktır inş. Yattığı yatağa eğim verin besledikten sonra 20 30 dk dik tutun yatmasın çocuk bi de yapabiliyorsanız az az sık sık verin
B

Beyza N. Ç.

3 Temmuz 2026 23:12
Beyza Nur Çelik
Üzülmemeye çalışın sizi anlıyorum. Çünkü bu süreçten geçerken benim gibi kimse yoktu çok araştırdım sordum ama tatmin edici cevabı alamadım. Ama rahatlamaya çalışın tedavinizi sakın aksatmayın çünkü bu çok önemli bi konu yemek borusu tahriş oluyor çünkü ilaçlarınızı düzenli kullanın zamanla büyüdükçe oturmaya dönmeye başladıkça toparlayacaktır inş. Yattığı yatağa eğim verin besledikten sonra 20 30 dk dik tutun yatmasın çocuk bi de yapabiliyorsanız az az sık sık verin
ve alerji konusu önemli dr a gidemiyorsanız bile eğer emziriyorsanız süt ve süt ürünlerini yumurtayı kesip bi bakın 2 3 hafta rahatlayacak mı
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 23:36
Beyza Nur Çelik
Bize ilaç vermedi suan sadece mamayı değiştirdik ar mama aldık bi de anne sütünden önce bir kıvam arttırıcı verdi ever bu konuda cok bilgi

Yok bu sendroma sahip cok aile yok sizi bulmam şans gibi oldu alerji konusunu bugün doktorda söyledi ilerde olabilir dedi inşallah olmaz 🙁 alerji testi mi yaptırdınız onun için yaptırdıysanız en erken ne zaman yaptırabiliyoruz
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 23:37
Beyza Nur Çelik
ve alerji konusu önemli dr a gidemiyorsanız bile eğer emziriyorsanız süt ve süt ürünlerini yumurtayı kesip bi bakın 2 3 hafta rahatlayacak mı
Bana diyet önermedi doktor şimdilik ama mutlaka deneyip bakacağım
M

Merve Y.

3 Temmuz 2026 23:38
Beyza Nur Çelik
Ama benim bebeğim yatarken otururken banyoda kucakta her şekilde yapıyodu yani altını değiştirirken vs
Benim bebeğim de öyle her yerde o şekilde düz durmuyor 😔
B

Beyza N. Ç.

4 Temmuz 2026 06:17
Merve Yılmaz
Bize ilaç vermedi suan sadece mamayı değiştirdik ar mama aldık bi de anne sütünden önce bir kıvam arttırıcı verdi ever bu konuda cok bilgi

Yok bu sendroma sahip cok aile yok sizi bulmam şans gibi oldu alerji konusunu bugün doktorda söyledi ilerde olabilir dedi inşallah olmaz 🙁 alerji testi mi yaptırdınız onun için yaptırdıysanız en erken ne zaman yaptırabiliyoruz
Ben 4 aylıkken yaptırdım testi ama geç kaldım 2 aylıkken belirti göstermeye başlamıştı hem deri hem kan testi yaptırdım. Birinde çıkmayan diğerinde çıkıyo çünkü mesela yumurta ikisinde de çıkmamıştı ama dr kes dedi rahatladı çocuk. Bence şu an gitseniz size de yaparlar bi zamanı yok diye biliyorum. Hangi şehirde yaşıyorsunuz?
M

Merve Y.

4 Temmuz 2026 07:58
alerji testini 4 aylıkken yapıyorlar mı ? En erken 6 ayda diye biliyordum .alanya dayım
B

Beyza N. Ç.

4 Temmuz 2026 15:23
Merve Yılmaz
alerji testini 4 aylıkken yapıyorlar mı ? En erken 6 ayda diye biliyordum .alanya dayım
Yapıyorlar tabiki de daha erken bile yapıyorlar. O bişey değil ki sırtına damlaları damlatıp 15 dk bekletiyolar ondan sonra belli oluyor. Kısa bişey
M

Merve Y.

4 Temmuz 2026 15:24
Beyza Nur Çelik
Yapıyorlar tabiki de daha erken bile yapıyorlar. O bişey değil ki sırtına damlaları damlatıp 15 dk bekletiyolar ondan sonra belli oluyor. Kısa bişey
Aaa öyle mi ben iğne falan batırıyorlar sanıyorum hastanenin girişinde hemen alerji kliniği var cocuklar bağır çağır ağlıyor içerde korktum ben de
B

Beyza N. Ç.

4 Temmuz 2026 15:28
Yok yok onlar başka bişeye ağlıyolardır😅
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir