Rsv Yoğun Bakım

89 görüntüleme
N

Nur K.

Premium Üye
2 Nisan 2026 08:03
kızım 3 ay 6 günlük 2 hafta önce Rsv den 3 gün yoğun bakım 10 gün servis yatışımız oldu şimdi hırıltı ve balgam tekrarladı ventosal ve inflacort yazdı doktor ne yapmam lazım doktor serum suyu burun açsam ve sade olarak versem olur mu ya da yazılanları mı versem
B

Büşra Ö.

Premium Üye
2 Nisan 2026 08:15
Aynı şey bende yaşadım biz yoğun bakımda kalmamıştık ama bende de tekrarlamıştı ben sadece serum suyu ile temizledim ve serum buhar vermştim Osman bey de zaten sadece bunları kullanmamızı öneriyor diye hatırlıyorum videosu var YouTube de
S

Serap T.

2 Nisan 2026 08:55
Merhaba geçmiş olsun ilaçları kullanın kullanmayın diyemem ama tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim bol bol burun yıkama ve serum suyunu dolapta bekletip soğuk buhar yapın gerekirse saatte 1 yapın 6 aylık şuan bebeğim çok şükür hep bunlarla atlattık
S

Serap T.

2 Nisan 2026 09:00
Aynı zamanda buharın arkasından balgam masajı yapın balgamı atmadında etkili oluyor
N

Nur K.

Premium Üye
2 Nisan 2026 09:28
Serap T
Aynı zamanda buharın arkasından balgam masajı yapın balgamı atmadında etkili oluyor
O nasıl oluyor sırtına vurmam mı gerekiyor
N

Nur K.

Premium Üye
2 Nisan 2026 10:13
Büşra Öztürk
Aynı şey bende yaşadım biz yoğun bakımda kalmamıştık ama bende de tekrarlamıştı ben sadece serum suyu ile temizledim ve serum buhar vermştim Osman bey de zaten sadece bunları kullanmamızı öneriyor diye hatırlıyorum videosu var YouTube de
Nasıl geldi düzledi mi kaç saate bir veriyordunuz buharı burun açmasını yapıyordunuz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Nisan 2026 10:13
Rsv Enfeksiyonu ve Tedavisi Hakkında Bilgiler

Kızınızın Rsv enfeksiyonu geçirmesi ve şu anda hırıltı ve balgam şikayetlerinin tekrarlaması endişe vericidir. Öncelikle, doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemlidir.

Ventolin ve Inflacort Tedavisi

Doktorunuz, kızınızın hırıltı ve balgam şikayetleri için Ventolin ve Inflacort yazmıştır. Bu ilaçlar, solunum yolu hastalıklarında kullanılan yaygın ilaçlardır.

Ventolin (Salbutamol): Bronkodilatör bir ilaçtır, yani hava yollarını genişleterek nefes almayı kolaylaştırır.
Inflacort (Flutikazon): Bir kortikosteroiddir, yani inflamasyonu (iltihap) azaltmaya yardımcı olur.

Serum Suyu ve Burun Açma

Doktorunuzun tavsiyelerine göre, serum suyu ile burun açma ve sade olarak verme işlemini yapabilirsiniz. Ancak, Ventolin ve Inflacort ilaçlarını doktorunuzun belirttiği şekilde ve dozda kullanmanız önemlidir.

Öneriler

1. Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyun: İlaçları belirtilen dozda ve şekilde kullanın.
2. Serum Suyu ile Burun Açma: Serum suyu ile burun açma işlemini yapabilirsiniz, ancak Ventolin ve Inflacort ilaçlarını ihmal etmeyin.
3. Hırıltı ve Balgam Takibi: Kızınızın hırıltı ve balgam şikayetlerini takip edin ve doktorunuzla düzenli olarak iletişimde olun.
4. Sıvı Alımı: Kızınızın yeterli sıvı alımını sağlayın, bu Rsv enfeksiyonu sürecinde önemlidir.

Kızınızın sağlığı için endişe verici bir durum olsa da, doktorunuzun tavsiyelerine uyarak ve belirtilen ilaçları kullanarak, kızınızın iyileşme sürecini destekleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Ventolin Kullanımı Sonrası Hırıltı Artması
3. Rsv
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Büşra Ö.

Premium Üye
2 Nisan 2026 10:20
Nur Karabulut
Nasıl geldi düzledi mi kaç saate bir veriyordunuz buharı burun açmasını yapıyordunuz
Burnu tıkandıkça açıyordum emzirmeden önce falan buhari da 8 saatte 1 falan veriyordum sanırım hani sizin yöneltmek gibi olmasın tabii de bir haftada falan rahatladı uzun bir süreç biliyorum ama biz de sık sık burun tıkanıklığı yaşıyoruz odasını nemli tutmaya çalışıyorum soğuk tutmaya çalışıyorum ama yine de oluyor ablası var kreşe giden o da hastalık getiriyor falan böyle böyle büyüyecekler inşallah diyorum ama hastanede yatma fobim oldu gerçekten benim de
S

Serap T.

2 Nisan 2026 10:34
Nur Karabulut
O nasıl oluyor sırtına vurmam mı gerekiyor
Evet internette videoları var osman hocanında videosu var hatta elinizi kupa yapıp sırt alt bölgeden yukarı pat pat yapıyorsunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir