Rsv

92 görüntüleme
Z

ZK

Premium Üye
5 Mayıs 2026 15:59
@Osman Gönülal hocam merhaba rsv pozitif ateş yok balgamlı öksürük var burnunu serum fizyolojik ile sık sık temizliyoruz doktorumuz ilaçlı soğuk buhar verdi evde uyguluyoruz. Antibiyotik ve brelax şurup yazıldı kullanmak istemiyorum. Antibiyotiği öksürüğü uzun sürmesin diye yazdım yoksa 1 ay falan sürer dedi. Ne yapmalıyız
E

Eda A.

5 Mayıs 2026 16:02
Gecmiş olsun benim bebeğimde 9 aylıkken rsv oldu ates balgamlı öksürük burun akıntısı fazlasıyla vardı serumla burun yıkama ve soğuk buharla 1 haftada öksürük geçti antibiyotiğe gerek yok diye düşünüyorum.
E

Eda A.

5 Mayıs 2026 16:03
Bide balgam masajı var yüz üstü dizinize yatırıp buhar yaptıktan snra yaparsanız daha faydalı sırtına pat pat asagıdan yukarı vuruyoruz gazını cıkardgmz gibi bebeğiniz kaç aylık
Z

ZK

Premium Üye
5 Mayıs 2026 16:04
Teşekkür ederim bebeğim 8 aylık keyfi gün içinde iyi gibi nefes almada aşırı zorluğu da yok burnu tıkandığında zorlanıyor
E

Eda A.

5 Mayıs 2026 17:02
Öksürük gececektr burnu acık olsun hep hemen toparlar insallah rica ederm
G

Gülşen O.

5 Mayıs 2026 22:43
Geçmiş olsun bu zamanda Rsv kaldı mı şaşırdım ve üzüldüm benim kızımda 2 aylık iken mart ayında geçirdi tam tarif ettiğiniz gibi ayrıca balgamdan boğulacak fiş oluyordu doktor antibiyotiği aynı sizin dediğiniz gibi söyleyip verdi biz hastanede yattık ve kullanmak zorunda kaldık bu şekil de 1 ay da atlattı am halen burun tıkanıklığı var arada bir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Mayıs 2026 14:21
RSV Pozitif Bebeklerde Tedavi

Bebeğinizin RSV pozitif olduğu tespit edilmiş ve şu anda balgamlı öksürük, burun tıkanıklığı gibi belirtiler gösteriyor. Doktorunuz ilaçlı soğuk buhar tedavisi ve antibiyotik yazmış, ancak siz antibiyotik kullanmayı düşünmüyorsunuz.

Antibiyotik Kullanımı

RSV enfeksiyonları genellikle viral kaynaklıdır ve antibiyotik tedavisi etkili değildir. Antibiyotikler sadece bakteriyel enfeksiyonlarda etkilidir. Bu nedenle, doktorunuzun antibiyotik yazmasının asıl amacının öksürüğü uzun sürmesin diye olduğunu belirtmesi doğru değildir.

Tedavi Seçenekleri

1. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile sık sık burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Buhar Tedavisi: İlaçlı soğuk buhar tedavisine evde devam edin.
3. Serum Fizyolojik ile Buhar Verme: Bebeğinizin burun tıkanıklığını açmak için serum fizyolojik ile buhar verme işlemini devam edin.

Ek Öneriler

Bebeğinizin ateşini düzenli olarak takip edin.
Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin, eğer beslenme sorunları yaşıyorsa doktora başvurun.
* Bebeğinizin odasını nemli tutun.

Sonuç

Antibiyotik kullanmadan, burun temizliği, buhar tedavisi ve serum fizyolojik ile buhar verme işlemlerine devam edebilirsiniz. Eğer bebeğinizin durumunu endişe verici buluyorsanız, doktorunuzla tekrar görüşün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Rsv Pozitif
2. Hırıltı ve Öksürük
3. Evfluvir Kullanımı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Duygu ..

12 Mayıs 2026 01:16
Benim bebeğim 10 gün yoğun bakımda kaldı yine de antibiyotik verilmedi.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir