Hırıltı ve Öksürük

145 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

24 Şubat 2026 13:15
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık,hafif bir hırıltı ve öksürük var rsv negatif yoğun sekresyon kendim serum suyu ile yıkama ve buhar yapıyorum dr antibiyotik yazdı ama kullanmayı düşünmüyorum sizin görüşünüz nedir @Osman Gönülal
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

25 Şubat 2026 13:27
Merhaba,

Bebeğinizin 6 aylık olduğu ve hafif bir hırıltı ile öksürük yaşadığı anlaşılıyor. RSV test sonucunun negatif olduğu, ancak yoğun sekresyon olduğu belirtilmiş.

Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Buhar Tedavisi: Bebeğinize buhar tedavisi uyguluyor olmanız iyi bir adım. Buhar, solunum yollarını nemlendirerek rahatlamayı sağlayabilir.
3. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuz antibiyotik yazmış, ancak sizin kullanmayı düşünmediğiniz belirtilmiş. Eğer doktorunuzun önerisi bu yöndeyse ve güveniniz tam ise, bu kararı alabilirsiniz.

Hırıltı ve öksürük şikayetleri devam ederse, doktorunuz ile tekrar görüşmeniz iyi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük ve Hırıltı
2. Hırıltı
3. Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

26 Şubat 2026 20:43
RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.
Esra K.

Esra K.

26 Şubat 2026 20:54

Osman Gönülal

RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.

Rsv negatif zaten hocam aynı zamanda cortair ve ventosal reçete etti
N

Nisanur G. K.

27 Şubat 2026 14:18

Osman Gönülal

Hocam 2.5 yaş bizde de durum aynı yoğun geniz akıntısı hırıltı ve öksürük sık sık burun temizliği ve serum suyu ile buhar veriyorum ama ventosal ve cortair verildi kullanmalı mıyım yoksa serum suyu ile devam mı edeyim
G

Gurbet Ç.

28 Şubat 2026 02:24
Hocam merhaba 3 aylık bebeğim var daha önce bronşit nedeniyle 5 gün hastanede kaldık 2 gündür gene burnu akıyor sizde evde aspiratörle mi geçirmeye çalışsam yok bur doktor görmesi lazım mı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir