Hırıltı ve Öksürük
1165 görüntüleme

Esra K.
24 Şubat 2026 13:15
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık,hafif bir hırıltı ve öksürük var rsv negatif yoğun sekresyon kendim serum suyu ile yıkama ve buhar yapıyorum dr antibiyotik yazdı ama kullanmayı düşünmüyorum sizin görüşünüz nedir @Osman Gönülal

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Şubat 2026 13:27
Merhaba,
Bebeğinizin 6 aylık olduğu ve hafif bir hırıltı ile öksürük yaşadığı anlaşılıyor. RSV test sonucunun negatif olduğu, ancak yoğun sekresyon olduğu belirtilmiş.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Buhar Tedavisi: Bebeğinize buhar tedavisi uyguluyor olmanız iyi bir adım. Buhar, solunum yollarını nemlendirerek rahatlamayı sağlayabilir.
3. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuz antibiyotik yazmış, ancak sizin kullanmayı düşünmediğiniz belirtilmiş. Eğer doktorunuzun önerisi bu yöndeyse ve güveniniz tam ise, bu kararı alabilirsiniz.
Hırıltı ve öksürük şikayetleri devam ederse, doktorunuz ile tekrar görüşmeniz iyi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük ve Hırıltı
2. Hırıltı
3. Öksürük
Bebeğinizin 6 aylık olduğu ve hafif bir hırıltı ile öksürük yaşadığı anlaşılıyor. RSV test sonucunun negatif olduğu, ancak yoğun sekresyon olduğu belirtilmiş.
Aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Burun Temizliği: Serum fizyolojik ile düzenli burun temizliği yapmaya devam edin.
2. Buhar Tedavisi: Bebeğinize buhar tedavisi uyguluyor olmanız iyi bir adım. Buhar, solunum yollarını nemlendirerek rahatlamayı sağlayabilir.
3. Antibiyotik Kullanımı: Doktorunuz antibiyotik yazmış, ancak sizin kullanmayı düşünmediğiniz belirtilmiş. Eğer doktorunuzun önerisi bu yöndeyse ve güveniniz tam ise, bu kararı alabilirsiniz.
Hırıltı ve öksürük şikayetleri devam ederse, doktorunuz ile tekrar görüşmeniz iyi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Öksürük ve Hırıltı
2. Hırıltı
3. Öksürük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
26 Şubat 2026 20:43
RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.

Esra K.
26 Şubat 2026 20:54
RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.
N
Nisanur G. K.
27 Şubat 2026 14:18
G
Gurbet Ç.
28 Şubat 2026 02:24
Hocam merhaba 3 aylık bebeğim var daha önce bronşit nedeniyle 5 gün hastanede kaldık 2 gündür gene burnu akıyor sizde evde aspiratörle mi geçirmeye çalışsam yok bur doktor görmesi lazım mı
F
Feyza Y.
3 Mart 2026 09:57
Hocam merhaba 3 aylık bebeğim var daha önce bronşit nedeniyle 5 gün hastanede kaldık 2 gündür gene burnu akıyor sizde evde aspiratörle mi geçirmeye çalışsam yok bur doktor görmesi lazım mı

Esra K.
3 Mart 2026 11:43
Bebeğiniz nasıl ? Benimde 2 aylık beş gün bizde yattık çıkalı bir ay oldu hala hırıltılı burunları dolu
E
Edanur B.
3 Mart 2026 21:36
Benim bebeğim 1 aylıkken bronşit oldu şimdi 2 ahlık ama hala burun tıkanıklığı ve hırıltısı bitmedi nasıl geçiyor bu baş belası hırıltı

Esra K.
3 Mart 2026 21:40
Benim bebeğim 1 aylıkken bronşit oldu şimdi 2 ahlık ama hala burun tıkanıklığı ve hırıltısı bitmedi nasıl geçiyor bu baş belası hırıltı
S
Sefanur T.
3 Mart 2026 21:54
Rsv negatif zaten hocam aynı zamanda cortair ve ventosal reçete etti
G
Gizem
4 Mart 2026 00:45
Öksürük ateş yok sadece burun tıkanıklığı balgam var serum fizyolojik damlatıyorum soğuk buhar veriyorum yinede geçmedi başka ne yapabilirim beşikte rahat uyuyamıyo uyanıyo ana kucağında yarı dik pozisyon olduğu için sanırım daha rahat nefes alıyo ne yapmalıyım nasıl geçer
E
Edanur B.
4 Mart 2026 01:04
Bizde aynı şekilde burun tıkanıklığından başka şikayet yoktu bronşit denildi 2 defa hastanede yattık 1 ayı geçti hala daha düzelmedi aynı şikeyet devam ediyo
G
Gizem
4 Mart 2026 02:30
Siz neler yapıyosunuz şuan nasıl geçecek hastanede ne tedavisi uygulandı
S
Sema S.
4 Mart 2026 06:48
Hocam oğlum iki yaşında hırıltı ateş nefes almakta güçlük ve köpek öksürüğü gibi bir öksürük serum suyu ile temizleme buhar yapıyorm doktor ventolin şurup verdi kulanmadm kullanmalı mıyım
D
Duygu İ.
4 Mart 2026 10:47
Bebeğiniz nasıl ? Benimde 2 aylık beş gün bizde yattık çıkalı bir ay oldu hala hırıltılı burunları dolu
G
Gizem
4 Mart 2026 11:12
Bizimde öksürük yok ama balgam var bu yüzden hep hava veriyorum inşallah kurtuluruz hepimiz bebekler hasta olmasın...
S
Semanur T.
4 Mart 2026 11:59
Merhabalar osman hocam kizm 1.5 yaisnda bianda hirilti öksuruk basladi surekli degil ara ara baglamli sekilde …burnunu cekiyorum surekli atesi norml keyfi yerindee .Rsv testi yaptrmalimiyim ..
S
Sima A.
4 Mart 2026 21:08
Merhabalar, bebeğim 7 aylık. Balgamlı öksürük şikayetiyle hastaneye gittik. Doktorumuz Ventolin (VentosaI) ve İnflacort verdi. Dünden beri serum fizyolojik ile birlikte buhar tedavisi uyguluyoruz. Ayrıca burun spreyi olarak Rhinfant kullanıyoruz.
Ancak bugün hâlâ nefes alırken kuş sesi gibi bir ses çıkarıyor. Bu durum normal midir, yoksa acile gitmemiz gerekir mi, emin olamadık. Yardımcı olabilir misiniz?
Ancak bugün hâlâ nefes alırken kuş sesi gibi bir ses çıkarıyor. Bu durum normal midir, yoksa acile gitmemiz gerekir mi, emin olamadık. Yardımcı olabilir misiniz?
S
Simay Y.
4 Mart 2026 23:52
Merhaba , 13 aylık. Ateş yok keyfi yerinde iştahı yerinde. Şeffaf burun akıntısı , öksürük ve hırıltı var ama devamlı değil. Öksürüğü balgamlı gibi. Burnunu açmamıza hiç bir şekilde izin vermiyor. Doktora da gitmedik doktorumuz sadece ateş durumunda ilaç kullanmamızı istiyor zaten. Sizce ne olabilir?
E
Esma N. Ö.
5 Mart 2026 00:38
Hocam bebeğim 6 aylık. Akciğer röntgeni çekildi doktor çok dolu olduğunu bronşite yakalandığını söyledi. Buhar tedavisi artı olarak antibiyotik ve astım hastalarına verilen fıs fıs verdi. Antibiyotik kullanmadım kullanmak istemiyorum fakat sadece fıs ve buhar yeterlimi sizce? Fıs kullanmak bile tedirgin ediyor beni @OsmanGönülal