Hırıltı ve Öksürük

1164 görüntüleme
Esra K.

Esra K.

24 Şubat 2026 13:15
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık,hafif bir hırıltı ve öksürük var rsv negatif yoğun sekresyon kendim serum suyu ile yıkama ve buhar yapıyorum dr antibiyotik yazdı ama kullanmayı düşünmüyorum sizin görüşünüz nedir @Osman Gönülal
Ö

Öznur K. ..

5 Mart 2026 05:30
Merhaba hocam oylum 22 aylık crp yüksekliği antibiyotik kullanmadan geçer mi
T

Tuğba N.

10 Mart 2026 06:16
Hocam 15 aylık bebek kışın ayda bir bronşiolit tanısı alıyoruz şuan yine nefesi dakikada 40 sürekli başa sarıyoruz ne yapmam lazım her gidişimizde antibiyotik veriyorlar cortair ventolin kullanıyoruz sürekli
M

Melahat D.

11 Mart 2026 21:34
Hocam merhaba oğlum da burun tıkanıklığı ve hırıltı var ses kaydı gönderme özelliğini bulup size gönderemedim yardımcı olur musunuz?
Z

Zeynep Ç.

12 Mart 2026 00:22
Merhaba hocam 16 aylık erkek bebek 4 gündür yoğun öksürük hırıltı burun tıkanıklığı ile mücadele ediyoruz hastaneye götürdük akciğer grafisi çekildi ve rsv pozitif çıktı doktorumuz antibiyotik azitro ve ventolin cortair verdi aynı zaman da burun yıkama işlemi de yapıyoruz önceki günlere göre bu gün biraz daha iyi sadece antibiyotik konusunda çok kararsız kaldım ama akciğer grafiğinde zatüre başlangıcı var dedi doktorumuz boş yere vermek istemiyorum lütfen görün
E

Emine T. Ö. ..

12 Mart 2026 07:16
Benimde bu tarz bir sıkıntım var 8.5 aylık bebeğim abla ile eve okuldan gelen bir salgın oldu hepimiz atlattık ama bebekte devam ediyor burun akıntısı ve öksürük var ve gece özellikle artıyor bir kaç kere öksürük sebebiyle beslenme sonrası kustu. Serum fizyolojik sırtına kontrollü vuruş ve serum suyu ile hava şeklinde ilerliyoruz öneriniz var mı hocam 10 günü geçti. Baştaki halimize göre daha iyi ancak öksürük ve burun akıntısı hala devam ediyor
Z

Zeynep A.

14 Mart 2026 14:10

Esma Nur Özdurak

Hocam bebeğim 6 aylık. Akciğer röntgeni çekildi doktor çok dolu olduğunu bronşite yakalandığını söyledi. Buhar tedavisi artı olarak antibiyotik ve astım hastalarına verilen fıs fıs verdi. Antibiyotik kullanmadım kullanmak istemiyorum fakat sadece fıs ve buhar yeterlimi sizce? Fıs kullanmak bile tedirgin ediyor beni @OsmanGönülal

Malesef bizde aynıyız ve kullanmaya başladık. Ciğer daha önemki dedi doktor. Röntgende gördüyse kullanın
A

Ayşe K. ..

14 Mart 2026 16:19
Hocam kızım grip bogaz içinde yara var dedi doktor ama ateşi 38 e kadar çıkıyor hırıltılısı da var öksürüyor da ateşi bu sebeplerden dolayı çıkar mı
E

Esra G. ..

25 Mart 2026 23:11
26 aylık kızım da bugün gün içinde ilk öksürük başladı. Ateş ise 37.6 derece de. Gece uykusunda ise hırıltı başladı hocam
B

Buse C.

27 Mart 2026 01:10
Merhaba, 10 buçuk aylık 5 gündür şeffaf burun akıntısı var 2-3 gündür öksürük başladı. Ama aşırı şiddetli ve sık değil. Ateş yok arada huysuzlanıyo. Nebulizatöre serum fizyolojikle buhar veriyorum günde 2-3 kere temizleme yapıyorum başka ne yapmalıyım ?
N

Nihal S.

27 Mart 2026 12:14

Osman Gönülal

RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.

3 aylık bebeğim RSV negatif ama tıkanıklık ve öksürük var burun temizleme serum ile buhar yapıyoruz ama düzelmedi
H

Hayriye A.

28 Mart 2026 11:56
merhaba 4-15 günlüğüz Hirilti var nabilizator öneriniz varmi evde kullanacak
M

Melek Ö.

31 Mart 2026 00:24

Hayriye Arslan

Nebülaztör değil de hava makinası öneririm. Daha uzun ömürlü. Omron marka 👍
M

Melek Ö.

31 Mart 2026 00:26

Hayriye Arslan

1,5 yaşında hırıltı ve balgamına kullanıyorum inşallah balgamı kurur oğlumun 🙂↕️
H

Hayriye A.

31 Mart 2026 00:26

Melek Özlü

Nebülaztör değil de hava makinası öneririm. Daha uzun ömürlü. Omron marka 👍

@Melek Özlü yaa ben bugün drec nexus mu ne ondan aldım olmazmi ki Ya
M

Melek Ö.

31 Mart 2026 00:27

Hayriye Arslan

@Melek Özlü yaa ben bugün drec nexus mu ne ondan aldım olmazmi ki Ya

Hiç duymadım ama siz kullanmaya başlayın sorun olursa iade edersiniz zaten.
N

Nur K.

2 Nisan 2026 08:01

Osman Gönülal

RSV enfeksiyonlarında özel bir sorununuz yoksa antibiyotik kullanılmaz. Bir virüs enfeksiyonudur ve antibiyotik değil, serum suyu ile buhar uygulaması yapılmalıdır.

Hocam kızım 3 ay 6 günlük 2 hafta önce Rsv den 3 gün yoğun bakım 10 gün servis yatışımız oldu şimdi hırıltı ve balgam tekrarladı ventosal ve inflacort yazdı doktor ne yapmam lazım doktor serum suyu burun açsam ve sade olarak versem olur mu
M

Mervenur Y.

8 Nisan 2026 16:28

Osman Gönülal

Hocam 4 aylık Hırıltı ve hafif öksürük var serum suyuylahava verip burnunu açsam. Yeterli olur mu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir