Evfluvir Kullanımı

69 görüntüleme
C

Cansu İ. B.

5 Mart 2026 21:06
Bebeğim 9 aylık

Dün 24 saat içinde 2 kez ateşi 38 i gördü üstüne çıkmadı. (Koltuk altı) bugün ateş yoktu

Burun tıkanıklığı vardı sf ile yıkadım ve sf ile buhar verdim.

Önlem amaçlı bugün doktora götürdüm ciğerlerini dinledi ciğerlerinde bir şey yok dedi. Ama enfluvir yazmış. Antibiyotik midir kullanmam şart mı? Bugün ateşi yoktu sadece hafif burun tıkanıklığı ve huysuzluk var.
G

Gökçe N. B.

5 Mart 2026 21:41
Bence başka bir doktora gidip rsv testi isteyin 5.5 aylık oğlumda pazartesi iki kere acıle gittim burun tıkanıklığı hırıltı öksürükle sadece steteskopla dinleyip birşeyi yok dediler güvenmeyip kendi doktoruna gittim doktoru burundan ve ağızdan sürüntü aldı rsv testi pozitifti normalde cuma günü kontrolü vardı ama bugün nefes alamıyordu hiç kaburgaları görünüyordu apar topar hastaneye gittik ciğerlerine inmiş dedi doktoru yarım saatte bir burun temizlememe rağmen havayla ilaç verdiler eğer işe yaramasaydı yatış verecekti çok şükür işe yaradı eve il verdi havayla ilaç vereceğim çok ani ilerliyor
B

Billur O.

5 Mart 2026 21:46

Gökçe Nur Bozkurt

Bence başka bir doktora gidip rsv testi isteyin 5.5 aylık oğlumda pazartesi iki kere acıle gittim burun tıkanıklığı hırıltı öksürükle sadece steteskopla dinleyip birşeyi yok dediler güvenmeyip kendi doktoruna gittim doktoru burundan ve ağızdan sürüntü aldı rsv testi pozitifti normalde cuma günü kontrolü vardı ama bugün nefes alamıyordu hiç kaburgaları görünüyordu apar topar hastaneye gittik ciğerlerine inmiş dedi doktoru yarım saatte bir burun temizlememe rağmen havayla ilaç verdiler eğer işe yaramasaydı yatış verecekti çok şükür işe yaradı eve il verdi havayla ilaç vereceğim çok ani ilerliyor

Size katılıyorum, rsv cok yaygın ve cok inatcı beşinci günümüz hala burun tıkalı öksürük var hırıltı var
G

Gökçe N. B.

5 Mart 2026 21:48

Billur Onuk

Size katılıyorum, rsv cok yaygın ve cok inatcı beşinci günümüz hala burun tıkalı öksürük var hırıltı var

On kez test istedim acildeki doktorlardan ama yapmadılar günlerdir nefessiz geziyo çocuğum bugün hava alınca rahatladı
B

Billur O.

5 Mart 2026 21:52

Gökçe Nur Bozkurt

On kez test istedim acildeki doktorlardan ama yapmadılar günlerdir nefessiz geziyo çocuğum bugün hava alınca rahatladı

Özelde hemen yapıyolar 😬 açıkcası bende gereklimi diye düşünmüştüm artık güvenimiz kalmadığı için ama bu defa gerekliymiş
C

Cansu İ. B.

5 Mart 2026 22:25
Öksürük yok çok şükür sadece burun tıkanıklığı genelde uyurken oluyor bugün ateş de yok yani şuan mevcut sadece uyurken burun tıkanması var. Boşu boşuna antibiyotik de kullanmak istemiyorum ilacı araştırdım ama çocuklarda kullanılmaz yazıyor o kafamı karıştırdı. Sizde durum nasıldı sadece burun tıkanıklığı ile mi başladı
C

Cansu İ. B.

5 Mart 2026 22:28
Bu arada rsv pozitiv olunca tedavi olarak ne verdiler size onu da öğrenebilir miyim?
B

Billur O.

5 Mart 2026 22:33

Cansu İpek Bozkurt

Bu arada rsv pozitiv olunca tedavi olarak ne verdiler size onu da öğrenebilir miyim?

Bize buhar tedavisi verdiler hava veriyoruz 4/5 saatte bir , ventolin serum fizy antibiyotik etki etmezmiş virüs oldugu için ateşi olmadı tıkalı burun hırıltıya döndü bizde pazar günü başladı pazartesi bekledim salı sabah gittik pozitif cıktı
C

Cansu İ. B.

5 Mart 2026 22:35
aynen ben de şuan buhar veriyorum ve burnunu açıyorum sık sık bir de probiyotik yoğurt c vitamini tavuk suyu çorba sarımsak vs destekliyorum ciğerlerinde sorun yok dedi bugün umarım ilerlemeden kurtuluruz. En ufak ilerlemede teste götürürüm. Teşekkürler
C

Cansu İ. B.

5 Mart 2026 22:36
Bence antibiyotik vermesi anlamsız olmuş ki bu ilaç antibiyotik mi onu da anlamadım internette değişik şeyler yazıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir