Otizm ya da Zihinsel Engel

72 görüntüleme
T

Tuba U. ..

1 Nisan 2026 19:55
Hocam merhaba benim bebeğim 6 ay 21 günlük, daha önceden de sesli gülme agulama yok , 3. Ayda çok az ve 5.5 ayda önce çok az ses çıkarmaya başladı eh gı owww ahhh gibi ama daha sonra onlarda azaldı ama insan yüzüyle iletişime geçmiyor insan yüzüne çok nadir bakıyor özellikle benimle dil gelişimi geriden geliyor olabilir mi hocam ya da bu Tortikolis kendisini etkilemiş olabilir mi yani ben daha yeni yeni destekle oturtmaya başlıyorum ve boynundaki kitle henüz daha duruyor daha tam düzelmedi gövdesi de zayıf. Aksaray ilinde yaşıyorum burada Sosyal pediatriye götürdüm sıkı takip dediler 15 günde bir götürüyordu ama her gittiğimde takip diyorlardı , son gittiğimde beni Ankara’ya hacettepeye yönlendirdiler gittik genel pediatri gördü göz teması zayıf otizmde olabilir zihinselde olabilir ya da bambaşka birşeyde olabilir dediler , bayağı bi kan tahlili alındı ve gelişimsel pediatriye yönlendirdiler , kan ve idrarlar temiz çıktı . Gelişimsel pediatri aylık takip edeceğiz dedi. Ben ne yapabilirim bu durumda , bebeğimin tepkileri çok zayıf yok denecek kadar , konuşuyoruz şarkılar söylüyoruz oyun oynatmaya çalışıyoruz ceee hapşu yapıyoruz bakmıyor bile anlamıyor bile bence . O başka dünyada gibi . Sosyal iletişim hiç başlatmadı , ba ma da de gibi heceler de yok agulama da yok . Gün boyunca bir kez bile ses çıkarmıyor ağlama dışında
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

2 Nisan 2026 20:25
Merhaba, öncelikle bebeğinizin gelişimi hakkında endişe duyduğunuz için yazıyorsunuz. Bebeğiniz 6 ay 21 günlük ve bazı gelişimsel noktalarda geride görünüyor.

Otizm ve zihinsel engel olasılığı hakkında sorularınız var. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her bebek farklı gelişim gösterir ve bu durumlar mutlaka uzmanlar tarafından değerlendirilmelidir.

Bebeğinizin şu anki durumunu özetleyecek olursak:
- Daha önce sesli gülme ve ağulama yok,
- 3. ayda çok az ve 5.5 ayda önce çok az ses çıkarmaya başlamış,
- İnsan yüzüyle iletişime geçmiyor,
- Dil gelişimi geride,
- Göz teması zayıf.

Tortikolis (boynun bir tarafa eğilmesi) durumu bebeğinizde etkili olabilir, bu nedenle fiziksel gelişimini yakından takip etmek önemlidir.

Şu anda yapabilecekleriniz:
1. Uzman Takibi: Hacettepe'deki gelişimsel pediatri uzmanının tavsiyelerine uyarak aylık takiplerinizi sürdürün.
2. Evde Etkileşim: Bebeğinizle göz teması kurmaya çalışın,
3. Konuşma ve Şarkılar: Bebeğinizle konuşmaya, şarkılar söylemeye devam edin,
4. Oyunlar: Bebeğinizle oyun oynamaya çalışın.

Bebeğinizin gelişimini desteklemek için evde yapabileceğiniz aktiviteler:
- Göz teması kurma: Bebeğinizin yüzüne bakar gibi yapın,
- Sesli oyunlar: Ceee, hapşu gibi sesler çıkarın,
- Dil gelişimi: Ba, ma, da, de gibi hecelerle konuşun.

Bebeğinizin tepkileri zayıf olsa da, sabırlı olun ve düzenli takiplerinizi sürdürün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Otizm mi ??
2. Otizm Nasıl Anlaşılır?
3. Göz Teması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir