Otizm mi ??
405 görüntüleme
S
Sema N. K.
25 Haziran 2025 08:14
20 aylık anlamlı hiç kelimesi yok babıldaması çok var babayı ba - ba şeklinde söylüyor mama meme bide anne demeye çalışıyor an Dyo sadece. Sosyal iletişimi zayıf ismine tepki veriyor ama birşeye çok odaklanmış ilgisi tamamen ondaysa bakmadığı oluyor çocuk psikiyatrisine gittim hafif otizm olacağını söyledi yani ben olduğunu düşünmüyorum her konuşmayan ve iletişimi zayıf olan çocuk otizim midir yani

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
26 Haziran 2025 21:27
Merhabalar, bir özel eğitim öğretmeni ve anne olarak yazıyorum. Otizm konuşma ya da konusamama durumu değildir. Sosyal iletişim, ortak dikkat becerilerinde zorlanmadir. Bebeğiniz çok küçük ve doğru ve yoğun eğitim ile bunu aşmak mümkün. Çokça şahit oldum ve ilk 36 ay çok kıymetli. Hem eğitimci hem anne olarak ihmal etmemeniz ve harekete geçmenizi öneririm 🙏
K
Kübra K.
27 Haziran 2025 04:04
Benim oğlum 19 aylık işaret ve orta parmağını çok birleştiriyor sebebi ne olabilir

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
27 Haziran 2025 13:40
Çocuklarınızın her yaptığını sorun mu acaba diyerek düşünmek çok doğru bir yaklaşım değil. Beraberinde yaptığı şeylere bakmak gerekir. Tek başına soylediginiz şey aslında anlamsiz keşfediyor olabilir. Hoşuna gitmiş olabilir fakat bunu sürekli yapması ve beraberinde farklı davranışların da olması acaba dedirtebilir. 🙏
K
Kübra K.
28 Haziran 2025 08:09
19 aylık 15 kelimes var göz teması var komut alıyor söyleneni yapıyor. Hayvan sesleri taklit var. Ama orta parmağını işaret parmağının üzeirne koyunca anlam veremedim