Göz Teması
238 görüntüleme
F
Fatma
9 Temmuz 2025 10:02
Bebeğim 4 gün sonra 2 aylık olacak ve göz teması kurmuyor sadece biz konuştuğumuz zaman bazen gülümsüyor. Doktor bey dün instagram da 2 aylıkken göz teması yoksa ağır otizm açısından değerlendirilmesi gerekir yazmıştı açıkçası korktum sizlerin böyle bir sorunu oldu mu yada tecrübesi olan anneler paylaşabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim
S
Serdem E.
10 Temmuz 2025 21:07
Ne zaman göz teması kurmuyor bazen etrafta ilgi çekici bir şey var ise o zaaman göz teması kurmayabiliyor ya da uykusu geldiğinde göz teması kurmaktan kaçıyor.
Emzirdiğiniz de ya da konuşurken size ara sıra bakıyor mu çünkü benim bebeğimde özellikle uykusu geldiğinde göz teması kurmuyor
Emzirdiğiniz de ya da konuşurken size ara sıra bakıyor mu çünkü benim bebeğimde özellikle uykusu geldiğinde göz teması kurmuyor
B
Büşra G. ..
10 Temmuz 2025 21:32
Benimde ikizlerim var ikisinin asasinda ne kadar fark var mesela bir tanesi yüzüme bakmaz canı istediğinde bakar temas kurar birtanesi sürekli temas kurar her çocuğun gelişimi aynı olacak diye birşey yok bir tek temas yok diye böyle düşünmeyin bnce

İlsu O.
11 Temmuz 2025 00:01
Fatma Hanım prematüre bebeklerde gelişim beklenenden geç gelebilir.. 4 aylık oğlum düzeltilmiş 2 aylık.. Bizde baba ile daha aktif göz teması var ya da ses çıkarmayı deniyor ama benimle yok denecek düzeyde. Uyusu varsa, açsa, yeni doyduysa, gibi faktörler bebeğin aktif katılımını etkiliyor sanırım. Bir de 2.ayına girer girmez bebekten sizinle uzun göz teması kurmasını beklemeyin. Bol bol yüzüne bakarak anlamlı ya da anlamdıs sohbet edin , sesler çıkarın zamanla o da size katılacak. 2 aylık bebek için otizm tanısını göz teması kurmuyor diye koymak yanlış olur. Sadece göz teması kurmuyor olması otizm belirtisi değildir. Yüreğinizi ferah tutun, elbette üzerine düşün erken müdahale tabi çok önemli ama bebeğinizle her gün sohbet edin, şarkılar söyleyin, kitap okuyun.
Sağlıkla büyütün
Sağlıkla büyütün
F
Fatma
11 Temmuz 2025 09:08
Prematüre başlığına yazmışım ama zamanında doğdu aslında yani tam 38.haftada doğdu. Şöyle zaten sürekli uyumak isteyen bi bebek kalkıp altını temizleyip karnını doyurunca hemen uyumak için mızmızlanıyor emerken falan da özellikle gözüne bakıyorum o bana değil genel de farklı yöne bakıyor pazar günü tam 2 ay bitiyor kafam çok karıştı her yerde 2 aylıkken göz teması kurmalı yazıyor

İlsu O.
31 Temmuz 2025 23:24
Çocuk doktorunuzla görüşmenizde fayda var. Bulunduğunuz şehirde eğitim araştırma hastanesi varsa burada çocuk gelişim uzmanları oluyor onlardan bebeğinizin duyu-motor-sosyal gelişimi için destek alabilirsiniz içinizde rahat etmiş olur. 🙏🏻