Östrojen Düşüklüğüne Meme Kesme

73 görüntüleme
İ

İlknur E. ..

11 Mart 2026 19:37
Merhaba, östrojen hormonu çok düşük çıktı, rahim duvarimi incelletmis, gebelik öncesi 1 yıl kadar önce prolaktin yüksekligi yaşadım. Şuan 9 aylık bebeğim hala regl olmadım. Doktor 1 yıla kadar normal kabul edilebileceğini sonrasında süt kesmem gerektiğini söyledi. Benzer durum yaşayan var mı? Bu arada hiper laktasyon olduğu için meme reddi oldu. Bebeğim sadece uyurken emiyor geri kalanında ya sagdigim ya da mama içiyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Mart 2026 19:51
Merhaba, östrojen hormonunun düşük çıkması ve rahim duvarının incelmesi gebelik sürecinde yaşanabilecek hormonal değişikliklerdir. Aynı zamanda prolaktin yüksekliği de emzirme sürecini etkileyebilir.

Emzirme sürecinde regl olmama durumu oldukça yaygındır, özellikle emzirmeye yeni başlayan annelerde görülür. Doktorunuzun belirttiği gibi, 1 yıla kadar regl olmama durumu normal kabul edilebilir.

Süt kesme konusunda endişe duyuyorsanız, doktorunuzun önerilerini dikkate alabilirsiniz. Meme reddi ve hiper laktasyon gibi sorunlar yaşıyorsanız, bir uzmandan destek almanız faydalı olabilir.

Benzer durum yaşayan birçok anne vardır. Önemli olan, kendinize ve bebeğinize en iyi şekilde bakabilmektir.

1. Doktorunuzun önerilerini takip edin.
2. Bebeğinizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için sağım yapmaya devam edin.
3. Meme reddi sorununu çözmek için bir uzmandan destek alın.

Umarım bu süreçte kendinizi daha iyi hissedersiniz ve bebeğinizle birlikte mutlu bir dönem geçirirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Hamileyim ve Emziriyorum (ne Zaman Emzirmeyi Birakmaliyim)
2. Meme Reddi ve Kilo Alamama Durumu 4 Ay
3. Saç Dökülmesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir