Hamileyim ve Emziriyorum (ne Zaman Emzirmeyi Birakmaliyim)
53 görüntüleme
F
Fatma Y. K. ..
1 Ağustos 2025 17:10
2 aylık hamileyim 17 aylık oğlum ve emziriyorum. Bebeğim normal zamanda doğduğunda aralarında tam 2 yaş olacak. Bebeğimi emzirmek istiyorum 2 yaşına kadar. Sanki memeden kesersem onun hakkını elinden alacakmışim gibi hissediyorum. Emzirirken de bazen karnıma vuruyor ileride de beni zorlayacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bazı korkularım var.
1. Emzirmeyi kesmezsen eğer ileride 8. Ve 9. ayımda beni zorlar mı karnıma baskı yapar mı, karnıma vurur mu emerken. Şu an bile bazen bunu yaşıyorum.
2. Emzirmeyi bırakmazsan eğer bebeğim doğduğunda oğlum da 2 yaşında olacak o da emmek isterse nasıl yapacağım nasıl bıraktıracağım memeyi. Ya kıskanıp kardeşini sürekli oğlum da emmek isterse.
(Bebeğim doğunca Oğlum tam 2 yaşında olacak) yani emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım, en doğru zaman ne zaman?
1. Emzirmeyi kesmezsen eğer ileride 8. Ve 9. ayımda beni zorlar mı karnıma baskı yapar mı, karnıma vurur mu emerken. Şu an bile bazen bunu yaşıyorum.
2. Emzirmeyi bırakmazsan eğer bebeğim doğduğunda oğlum da 2 yaşında olacak o da emmek isterse nasıl yapacağım nasıl bıraktıracağım memeyi. Ya kıskanıp kardeşini sürekli oğlum da emmek isterse.
(Bebeğim doğunca Oğlum tam 2 yaşında olacak) yani emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım, en doğru zaman ne zaman?
G
Gamze ..
1 Ağustos 2025 19:46
Eğer zorlanacağını düşünüyorsan ve bebegin yemeklerden yeteri kadar besin alıyorsa karnın büyüyene kadar bıraktırmayı deneyebilirsin. Bence daha rahat olur senin için. Ben kızımı 19 ay emzirdim ve bıraktım. 3 ay sonra da hamile kaldım. Bebegin yeterince anne sütünden faydalanmış bedenin doğuma kadar hem kendini toplar diye düşünüyorum. Sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah