Öğle Uykusunu Bırakacak mı
132 görüntüleme
B
Betül Y.
25 Mayıs 2026 01:06
21 aylık bebeğim öğlen asla uyumak istemiyor direniyor gece de direniyor ama 2 gündür öğlen uyumuyor saat 4-5 gibi huzursuzlaşıyor uykusu var biliyorum ama asla uyumuyor sonra gece iyice yorulduğu için daha da huzursuz olup hiç uyumak istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum yanına yatıp uyutuyorum konuşarak destekli uyuyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mayıs 2026 01:25
Bebeğinizin öğle uykusunu bırakması konusunda endişe duyuyorsunuz. 21 aylık bebeklerde öğle uykusunu bırakma veya azaltma süreci yaygındır.
Bebeğinizin şu anda öğle uykusuna direnmesi ve gece de uyumak istememesi, gelişim sürecinin bir parçası olabilir. Bazı öneriler:
1. Gündüz uykusunu tamamen bırakmaya zorlamayın: Bebeğinizin hala uykuya ihtiyacı olabilir.
2. Rutin oluşturun: Bebeğinizin öğle uykusu için belirli bir saat belirleyin ve ona göre bir rutin oluşturun.
3. Uyku ortamı hazırlayın: Bebeğinizin uyuyabileceği sessiz ve karanlık bir ortam hazırlayın.
4. Gece uykusunu düzenleyin: Bebeğinizin gece uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturun ve ona göre hareket edin.
Bebeğinizin gelişim sürecinde sabırlı olun ve ona destek olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
2. Uyku Düzeninin Bozulması
3. 😴 Uykunun Bebek Gelişimine İnanılmaz Katkıları
Bebeğinizin şu anda öğle uykusuna direnmesi ve gece de uyumak istememesi, gelişim sürecinin bir parçası olabilir. Bazı öneriler:
1. Gündüz uykusunu tamamen bırakmaya zorlamayın: Bebeğinizin hala uykuya ihtiyacı olabilir.
2. Rutin oluşturun: Bebeğinizin öğle uykusu için belirli bir saat belirleyin ve ona göre bir rutin oluşturun.
3. Uyku ortamı hazırlayın: Bebeğinizin uyuyabileceği sessiz ve karanlık bir ortam hazırlayın.
4. Gece uykusunu düzenleyin: Bebeğinizin gece uykusunu düzenlemek için bir rutin oluşturun ve ona göre hareket edin.
Bebeğinizin gelişim sürecinde sabırlı olun ve ona destek olun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
2. Uyku Düzeninin Bozulması
3. 😴 Uykunun Bebek Gelişimine İnanılmaz Katkıları
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...