😴 Uykunun Bebek Gelişimine İnanılmaz Katkıları
540 görüntüleme

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
27 Kasım 2025 06:02
🌱 Bebek uykusu, sadece dinlenmek değil, minik zihinlerin yeniden inşa sürecidir! Uyku sırasında beyin, gün içinde öğrenilenleri pekiştirir ve sinirsel bağlantıları güçlendirir. Derin uyku fazında salgılanan büyüme hormonu, fiziksel gelişim için hayati önem taşır. İlginçtir ki, araştırmalar yetersiz uykunun bebeklerde duygusal regülasyon zorluklarını artırdığını gösteriyor; yani uykusunu alan bebek daha kolay sakinleşir ve daha mutlu uyanır. Bu süreç, aynı zamanda güvenli bağlanma temellerini de sağlamlaştırarak, bebeğinizin bilişsel ve duygusal sağlığını destekler. 🪁
H
Hülya A. ..
27 Kasım 2025 06:26
Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Gece uykusu çok güzel bebeğimin 20.00 uyur sabah 7 uyanır fakat gündüz uykuları çok kısa maksimum 30 dk. 7 aylık 3 gündüz uykusu yapıyor bu etkiler mi ??

Azer ..
27 Kasım 2025 07:12
Merhaba Hülya hanım,benım bebeğim bes ay 14 günlük.Sizinle bıre bır aynıyız gece uykularımız çok güzel sekız buçuk dokuz uyur yedı gıbı uyanırız.Gunduz uykularımızda çok kısa.Fakat son beş gundur gece uyumamak için direniyor 10 buçuk 11 gıbı uyumak istiyor

Ayşegül A.
27 Kasım 2025 09:18
Maşallah ya ne güzel gece boyunca uyanmıyor😊 allahım bize de nasip et😂

Ayşegül A.
27 Kasım 2025 09:21
@Fatma Uygur hanım 6 aylık bebeğim.3 uyku yapıyoruz.gündüz bazen yarım saat bazen nadir de olsa 1,5 saat uyuyor.akşam uykusuna genelde saat 8-9 arası geçiyor.geceleri genelde 1-2 kere uyanıyor emiyor.sabah saat 6,5 ile 7,5 arası güne başlıyoruz.Uykuya dirençler var özellikle 3. Uyku be akşam uykusuna direniyor.uyanık süresi bazen 2 saati bile bulmuyor uyumak istiyor.2 uyku sinyaller nelerdir acaba anlatır mısınız? Erken mi acaba?
H
Hülya A. ..
27 Kasım 2025 11:25
Atak ya da dış olabilir benim bebeğim de her akşam böyle uyumuyor tabiki bizim de gece uyanmalarimiz ve geç uyku oluyor ama bir süre sonra toparlıyor.Daha çok küçükler düzen çok değişecek o yüzden ben kendimi sartlamiyorum sadece rutini bozmuyorum o kadar :)
B
Burcu D.
27 Kasım 2025 12:34
Benim bebeğimde 3 aylık her akşam 20 21 arası uykuya geçiyor sabah 7ye8e kadar uyuyor ama gündüzleri hiç bir şekilde uyutamıyorum kucağımda max 30 dakika uyuyor ve tam dalıp uykusunu alamadığı için çok huzursuz oluyor
K
Kübranur ..
27 Kasım 2025 21:17
doğduğu günden bugüne uykuya direnci var 12 aylık rutinleri bozmuyorum ama gece uyanma sayısı en az 7 kez oluyor. Gündüzleri tek uyku 2 saat. Geceye hiçbir şekilde çözüm bulamıyorum tükendim
G
Gül
27 Kasım 2025 23:56
@Kübranur Yalnız degisniz Kübra hanimcim bakin bu saate kadar 3 kere uyandi bile kafayı yiyecem hiç iyi değilim
K
Kübranur ..
28 Kasım 2025 00:02
Benimki bugün rekoru kırdı 9da uyudu 10da uyandı şuan ayağımda sallayarak anca uyutabildm
G
Gül
28 Kasım 2025 23:10
@Kübranur hanim nasılsıniz
K
Kübranur ..
28 Kasım 2025 23:27
Merhaba yıkılmadım ayaktayım siz nasılsınız
B
Büşra B. ..
29 Kasım 2025 01:26
Bebeğim 10 aylık akşamları 8 buçuk 9 gibi uyumak istiyor fakat gece 11 12 arası uyanıp sabah 3e 4 e kadar oturmak oynamak istiyor uyuduktan sonra da 4 5 kez uyanıyor emiyor gece uykumuz yok gündüzleri de 2 uyku yapıyor maksimum1 buçuk saat uyur toplam ne yapmam lazımçok yoruldum gece uyuyamamaktan
N
Nursel K. ..
29 Kasım 2025 06:33
Bizim hastane süreci oldu bronsitten hastanede yattı 8 gün orada çocuğu uyandirip ilac yaptilar yapmayın uyansin sonra verin dedim hemşireler bussuru hasta var hangisini beklicez kusura bakmayın dedilerdamar yolu açılmadı gunde 8 9 kere intraket denendi çocuk için cok yıpratıcı oldu haliyle orada hiç kucaktan inmedi dizde sallanmaya başladı bunlarında etkisi olurmu oluyorsa nasıl bir süreç izleyelim
Y
Yağmur G. T.
29 Kasım 2025 12:02
Merhaba benim bebeğim 7 aylık oldu gündüzler 2 uyku yapmaya çalışıyoruz yaklaşık bir aydır. Fakat hala gündüz uykuları çok kısauyku eğitimi de alıyoruzne yapacağımı şaşırdım
Ü
Ümran E. ..
2 Aralık 2025 21:23
Merhaba bebeğim11 aylık12 günlük oldu gece yataginda uyumuyor uyaniyor yanımdauyumak istiyor her uyandığındada emerek uyuyor ne yapmam gerekiyor yatağına alıştırmak ve etmedenuyutmak için?
G
Gülbadam M. ..
3 Aralık 2025 14:12
Merhabalar, benim bebeğım 8 ay 3 günlük gece 3 saatde bir kalkıyor uyku döngülerını atlatamıyor ne yapa bılırım?
B
Beyza ..
3 Aralık 2025 22:01
Bebegim 13 aylik ve geceleri çok sık meme emiyor uyaniyor bazen sayamıyorumama hemen memami alip devam ediyor uykuya bebegim gelisemeyecekmi yani bu kadar sık uyandigi için