Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar

183 görüntüleme
Y

Yasemin A.

16 Ağustos 2025 19:23
Görüyorum ki uyku konusunda çok zorlanan annemiz var .IPHI Bütüncül Hamile Bebek Uyku Danışmanı (Uyku iletişimi ile Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Kazandırma) olarak yardımcı olmak isterim .Burdan yazarsanız da yardımcı olmak isterim veya instagram hesabım olan yaseminaydinuyku dan yazarsanız da elinden geldikçe destek olmak isterim.
Merve D.

Merve D.

16 Ağustos 2025 19:33
Merhaba, tam 1 yaşında bebeğim var bu akşam odasını ayırdım sizce bu durum için erken mi geç mi kaldım?

Ve bugyn sabah 9da uyandı 11de uyudu 12.45de uyandı ikinci uyku 15.45 uyanış 17.10. Aksam rutinleri uygulayıp 21.00da yatağa koydum. Rutin olarak kitap okuyorum burun temizliği ve bez değişimi
A

Ayşe G.

16 Ağustos 2025 19:44
Merhaba kızım 9aylik kesinlikle kendisi uyumuyor gece uykusuna 8:30 gibi yatırıyorum yarım saat en fazla bir saat sonra uyanıyor geri uykuya dalması çok zor oluyor ayakta sallaya sallaya zor uyuyor gündüzleri de 2defa en fazla birer saat uyuyor ne yapmamı önerirsiniz
Ü

Ümran T.

17 Ağustos 2025 13:29
Merhaba, oğlum 8 aylık. 20 gündür geceleri bir saat arayla ağlayarak uyanıyor. Diş sancısı olduğunu düşündüğüm için ilaç verdim faydası olmadı. Sürekli emmek istiyor. Ne yapmamı önerirsiniz gerçekten çok yoruldum. Aile desteği olmadan tek başına büyütmeye çalışıyorum ve çok zor. Gündüzleri de 2 kere en fazla 40 dakika olmak üzere uyuyor
H

Hazal

17 Ağustos 2025 13:45
Merhaba kızım 6 aylık uyanıklık süreleri ne olmalı? Basit rutinler önerebilir misiniz?
Y

Yasemin A.

17 Ağustos 2025 21:16
Merve d:Ani bebek ölümünün önüne geçmek için Amerikan Pediatri Akademisi, en az ilk altı ay boyunca bebeklerin ebeveynlerinin odasında uyumasını önermektedir.
Bebeğinizin odasını ayırmak için bebeğin hazır olmasını önemlidir. Eğer bu değişim bebek önderliğinde gerçekleşirse bebeğe duygusal manada hasar verme olasılığı ortadan kalkar.
Bebeğinizin odasının güvenli olduğunu algılaması için o mekânda onunla oyun oynamak en güzel yoldur.(örn:saklambaç, cee ee oyunu ,kitap okumak ,oyuncaklarını konuşturmak gibi) Bebeğimizle geçirdiğimiz zamanın nitelikli olması önemlidir. Bebek için kendi odasında ebeveyni ile geçirilen zamanların olumlu anlardan oluşması odasında daha rahat uyumasını sağlar.
Gece uyanmaları olmuyorsa programı güzel.Eger ki uyanmalar var ise 20 30 -21.00 uyumasını isteriz. Bunun içinde sabah uyanmasını 8 -8bucuga çekerseniz. Gündüz 2 uyku yaptığı için ilk uykuyu 1bucuk saat yapacak şekilde 2.uykuya 1 saat yapacak şekilde ayarlarsanız. Akşam uykusuna daha erken geçecektir. (Yazdığınız şekilde gece uykularında bir sorun yok ise ve aile dinamiginize bu şekilde daha çok uyuyorsa sorun yok gayet güzel. )
E

Ebru Ç.

17 Ağustos 2025 21:18
Kızım 4 aylık kundak ve emzik olmadan asla uymuyor hem gece hem gündüz bu destekleri azaltmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim
Y

Yasemin A.

17 Ağustos 2025 21:26
Ayse gzl: Sabah kaçta kalktığı?
Gün içindeki beslenmesi ?
Gece uykusuna yatmadan önce kaç saat önce beslendiği (katı gıda olarak)
Gündüz uyanıklık süresi
Gün içinde yaptığı aktiviteler
Oda sıcaklığı
Evin temposu
8-10 Ay uyku gerilemesi
Bunların cevaplarını bilmeden net bir şey söyleyemem.
Genelde ilk yarım bir saat uyanmaları güne kacta basladığı ,uyanık süresine ve ek gıda beslenmesiyle ile ilgili oluyor .yaseminaydinuyku instagram sayfama daha ayrıntılı yazarsanız. Yardımcı olurum
Y

Yasemin A.

18 Ağustos 2025 06:59
Ümran taş:Desteksiz büyütmek gerçekten çok zor (Kendim den biliyorum )
Bu durum 20 günlük bir süre ise ve hayatında herhangi bir değişiklik olmadıysa (taşınma, oda değişikliği, yatak değişikliği gibi ).Muhtemen Yaşadığınız 8-10 Ay uyku gerilemesi.
Bu dönemde bir çok bebek ayağa kalkmaya ve emeklemeye başlar. Yaşadıkları bu değişim onlarda uyku gerilemesine sebep olabilir
Bebeğinizi yeni kazandığı becerileri (emeklemek gibi) gün içerisinde alıştırma yapması konusunda teşvik edilebilirsiniz. Ayrılık anksiyetesi de bu dönemde yaşanan uyku gerilemesinin bir sebebidir. (Bol bol ten teması isteyecektir.O minik insan tanesine isteğini verin)
Her zaman ki rutinizden uzaklaşmayın, tutarlı olmaya devam edin.
Sorun çoğunlukla 3-4 haftada düzelir.Az kalmış dayanın.
Not: Gece çok sıcak olup terliyorsa susadığı içinde olabilir .
Meme de uyuyorsa o sureyide uyku süresine dahil etmeniz gerekir.40 dk az uyuyorsa uyandığında yaklaşık 15-20 dk tekrardan uyutmayı deneyin.
Y

Yasemin A.

18 Ağustos 2025 07:06
Hazal:merhaba
İyi uyku arasında uyanık kalabileceği süre 1,5-2,5 saat .
Gündüz 3 uyku
En son uykusunu 5 buçukta bitirmeli ki gece uykusuna daha rahat geçsin.
Gündüz rutinlerini 5-10 dk yapabilirsiniz
Gece rutinlerini daha uzun tutmalısınız. 30 -45 dk
Gece Uykuları/Uyku Öncesi Rutin
Banyo (gün aşırı olabilir, eğer sakinleştiriyorsa)
Uyku vakti diyerek evdeki herkese iyi geceler dileyerek odasına götürün.
Kucağınıza alın ve birlikte panjuru-perdeleri kapatın. (Yıldızlara bye bye deyin)
Altını değiştirin ve pijamalarını giydirin
Kitap okuyun veya resinlerine bakın
Ten temasında bulunun, sevin okşayın ve giydirin.
Emzirin.
Işıkları kapatın.
Y

Yasemin A.

18 Ağustos 2025 07:20
Ebru çalış: Kundağı çıkardığınızda büyük tepkiler veriyorsa gün ve gün kundağı daha gevşek bağlayabilirsiniz.Her an dönebilir bu konuda güvenlik tedbirlerinizi almanızı tavsiye ederim:)
Emzik konusuna gelince ikisini aynı anda bırakmanızı tavsiye etmem.Emziği kundağı bıraktıktan sonra uykuya tam dalacağı sırada ağzından alabilirsiniz.4.ay uyku gerilemesinde beyaz gürültüyü kullanabilirsiniz.
H

Hülya N. İ.

18 Ağustos 2025 07:21
Kizim 5 aylik asla memede uyuyan bir bebek degildi simdi de degil koliklikten kaldığını düşünüyorum. Gündüz rutinle sallamadan uyumayi öğretmeye çalışıyorum bazen cok agliyor bazen pat patla uyuyabiliyor. uyaniklik suremizi 2 2 bucuk arasi tutuyorum 3 uyku yapiyor ve uyku sureleri genelde 45 dk. Gece rutinimiz cok iyi ve anlayup uyuyor lakin gece 19 gibi uyuyor ama sabahlari cok cok erken kalkiuor 4 5 bir turlu sabahı 7 8 e cekemedim. Neden olabilir napabilirim
G

Gülşah Ç.

18 Ağustos 2025 07:28
Yasemin Hanım Merhaba.
Kızım 8.5 aylık. Her akşam 9 en geç 9.5 da gece uykusuna geçerdi ve uzun uzun uyurdu. Gündüz sabah uyanma saatine göre 2 ya da 3 uyku yapıyor. 1 haftadır geceleri sürekli mızmız defalarca uyanıyor ve gece 1 kere tam uyanıp sürekli bişiler anlatmaya çalışır gibi konuşmaya çalışıyor. Neden böyle oldu anlamadım o kadar düzenliyken 1 haftadır tepe taklak olduk resmen
M

Mediha A.

18 Ağustos 2025 09:49
Merhaba yasemin hanım kızım 2 aylık gündüz uykuları yok denecek kadar az kucağımda uyutuyorum yatağına koyduğum an uyanıyor hafif kundakta yapıyorum ama işe yaramıyor nerdeyse gündüzleri hep kucağımda kucağımda da uykusunu alamıyor gibi çünkü yarım saat geçiyor tekrar ağlamaya başlıyor uyanıklık sürelerine de dikkat etsem başaramıyorum kucağımdan yatağına bırakıyorum uyanıyor sonra tekrar uyutmaya çalışıyorum saatler geçiyor bu döngüyü nasıl kırabilirim nerede hata yapıyorum
M

Mine G.

18 Ağustos 2025 11:37
Merhaba,
Mediha Hanımdaki durum bende de var. Gündüzleri kucağımda uyursa yada yatakta yanında ııyursam uyuyo ama yatağına koyunca 10 dk sonra uyanıyo. Geceleri 3-4 e kadar yalnız uyuyo onda sorun yok. Gündüzleri nasıl düzenlenebilir?
N

Nazlı E. ..

18 Ağustos 2025 11:41
Benim bebeğim 16 aylık düzenli uykuyor 9 yatar sabah 8 kalkar hep beşikte yatırdım sonra bir hata yaptım yanıma aldım geniş geniş sarılıp yatıyoruz artık beşikte bazada yatmak istemiyor tek yatmayı unuttu nasıl düzeltirim bilmiyorum 🤷‍♀️
Y

Yasemin A.

18 Ağustos 2025 14:34
Nazlı Erdem:Gün içerisinde keyfi yerinde karnı tok olduğu zamanlarda beşiğinde zaman geçirin.Oyunlar oynayın. Siz odada işlerinizi hallederken bebeğinize seslenin, gülücükler atın.(Gün içinde en az 2 kere bunu yapın) böylece tekrardan beşiğinde kendini guvende hissetmeye başlayacaktır.Uyku arkadaşı yok ise uyku arkadaşı seçin birlikte.1 haftanın sonunda gündüz uykularını beşiğinde yaptırmaya baslayın. Güven de olduğunu yanında olduğunu söyleyin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir