Uyku Düzeninin Bozulması

114 görüntüleme
M

Melisa M. ..

30 Ocak 2026 01:39
21 aylık bir bebeğim var doğduğu günden beri 1 yaşına kadar hep aynı saatte her gün banyo yaptırıp aynı saatte uyumasına özen gösterdim kendi kendine yatağına gidip uyumaya alışmıştı asla sallamadım sonrasında bazı sebeplerden dolayı ara sıra kayınvalidemlerde kalmam gerekti her gittiğimizde düzen bozuluyordu baştan toplamak zorunda kalıyordum şimdi evimiz tadilatta üç dört aydır orda kalmaktayım orası kalabalık bi şekilde düzen tutmasa da uyuyor bebeğim bazen bozuluyor bazen toparlanıyor kalabalıkta aldığı uyaranların etkisi artık buna alıştım ama şu üç gündür asla uyumak istemiyor sabah erken kalksa öğle uykusunu az yapsa bile gece direniyor inatlaşıyor üç gün önce hayatımda ilk defa saat 3 de uyudu gece dün gece 10 buçukta yattı ama gece 3 de kalktı ve sabah 6 da uyudu öğle uykusuna da direniyor uyutmasam akşam 5 6 gibi bayılıyor bu sefer gece daha da geç yatıyo bu gün yine direndi 1 de uyudu gece neden böyle yapıyor diş desem tüm dişleri çıktı sadece son 4 azı kaldı onlarda da daha şişlik yok asla laf dinlemiyor bişey oldu çocuğuma anlam veremediğim bu konuda tecrübeleri olanlar varsa bilgi ve öneriye açığım
M

Muvahhide A. ..

30 Ocak 2026 02:26
Malesef ki benim bebek te öyle şuan 3 aylık gece 1 den sabah 5 kedar uyku yok yorulinca uyuyor . Ve ilk günden beri öyle
Özge U.

Özge U.

30 Ocak 2026 03:38
Merhabalar benim kızımda 23 aylık 18-21 aylar arasında uykuda bizde çok sıkıntı yaşadık. Gece gülme sesine uyanıyordum. Kalkıp oyun oynamaya başlıyordu. Öğle uykusu yapmak istemiyordu. Akşam olunca da oturucam diyordu. Ben istikrarlı bir şekilde zorda olsa uyuttum ama sonra kendiliğinden düzeldi. 1,5 aydır kendi isteği ile uyuyor. Zaten 18. Aydan sonrası çok zorlu bir süreç çocuklara birşeyler oluyor 🫣
M

Mine Ş.

30 Ocak 2026 08:39
O süreçler içinde bebekler gündüz tek uyku veya hiç uyku dönemine geçiyor sanırım 2 yaş sendromlarından birisi
M

Melisa M. ..

30 Ocak 2026 14:11
@Özge U.C her ay farklı bir gelişim sıçraması oluyor geçici bir durum farkındayım ama yine de bi anne olarak kendine vakit ayıramamak insanı çok yoruyor umarım kısa sürede düzelir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir