Memenin Dolmaması Bebeğin Yeterli Emmemesi Kilo Almaması

211 görüntüleme
G

Gizem A. N.

Premium Üye
29 Mayıs 2026 07:30
2. Ay aşısından sonra bebeğin kilo alımı iki haftada 300 grama düştü normalde bir haftada 250-300 gram alan bir bebekti sütüm mü yetmiyor anlamıyorum idrarlı bez sayım beş ancak eskisi kadar dolu dolu idrarlı bez yok zorla beşe ulaşıyorum ne yapmam lazım prematüre bebek ama ilk ay kilo alımı iyiydi mamayı azalttım gece beslenmesini uykudan dolayı kestim doktor bırak o uyansın acıksın dedi gece beş saat uyuyor ama gün içinde uykusu çok az o yüzden karışmak istemiyorum çok üzgünüm kilo almıyor bebeğim
E

Ebru

29 Mayıs 2026 07:48
Gizem hanım benim kızım ilk ay çok nazlı kilo alıyordu her hafta takip edilmişti mama desteği veriyorduk her meme sonrası. 2. Ay ben sık sık memeye aldım bebeği mamayı günde 2 kere verdim o ay 900 gram almıştı. Ben gece beslenmesi yapıyordum ama ekstra 2 kere falan. Eğer uyandırmaktan çekiniyorsanız rüya öğünü yapın bebek uyanmadan memeye alın o emecektir zaten gece beslenmesi kiloya etki ediyor ciddi anlamda. Eğer bebek açlık ağlaması yapıyorsa da dilerseniz mamayı artırın tekrardan bebeğin beslenmesi doyması daha önemli. İlk 3 ay ortalama 800-900 gram alım daha sonraki aylarda ortalama 400-500 gram alım oluyormuş. Bebek hareketlendiği için kilo alımı yavaşlıyor ilerleyen süreçte
G

Gizem A. N.

Premium Üye
29 Mayıs 2026 07:51
Evet ve çok üzülüyorum gece beslenmesine geri döneceğim doktor mamayı bırak anne sütüne güven diyor uyusun diyor ama içim rahat etmiyor normalde bir haftada 300 gram alan çocuk suan 20 günde o kadar aldı ve bidaha böyle hızlı kilo almayacak geliştiktikce kendimi çok suçluyorum bide etrafımdaki insanlar sürekli sütüm olmasına rağmen bu çocuk aç senin sütün yetersiz sürekli diyor onlar böyle dedikçe sanki gerçekten sütüm azaldı eskisi gibi dolmuyor göğsüm halbuki sütüm vardı bebek yeterli kilo alıyordu
İ

İnanç B.

29 Mayıs 2026 08:53
Anne sütü artırmak için hurma helva yiyebilirsiniz rezene için rezene ısırgan otu anason ve kimyon karışımı da yapıp içebilirsiniz ve en önemlisi az bile olsa süt sık sık emzirin sağım yapabilirsiniz doğduğundan beri böyle yapıyorum ben bebeğim bir ara mama bende verdim ama sütüm artınca mamayı kendisi bıraktı zaten günde 3 defa veriyordum gece beslenmesine kendisi kalkıyor uyandırmıyorum kimi zaman 2 saate bir kalkıyor kimi zaman 2 defa uyanıyor sadece
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mayıs 2026 09:08
Bebeğinizin kilo alımı konusunda endişe duyduğunuz gibi, birçok anne benzer sorunlarla karşılaşıyor. Öncelikle, bebeğinizin kilo alımındaki değişikliği takip etmek için düzenli tartımlarını ihmal etmeyin.

İlk ay kilo alımı iyi olsa da, sonrasında yavaşlamış. Bu durum birkaç faktöre bağlı olabilir:
- Süt miktarı: Meme dolmaması, sütün yetersiz olabileceği şeklinde yorumlanabilir. Ancak bu durum her anne ve bebek için farklılık gösterebilir.
- Emzirme sıklığı ve süresi: Bebeğiniz gün içinde sık sık emiyor mu yoksa emzirme seansları arasında uzun süreler mi var?
- Bebeğin gelişim dönemi: Bebeğiniz prematüre doğmuş. Prematüre bebeklerin gelişimi ve kilo alımı bazen daha yavaş olabilir.

Bez sayısı ve doluluğu: İdrarlı bez sayısının 5 olması ve doluluğun azaldığı belirtiliyor. Bu durum, bebeğinizin yeterli sıvı alıp almadığını değerlendirmek için önemli bir gösterge.

Yapabileceğiniz adımlar:
1. Emzirme sıklığını artırın: Bebeğinizi daha sık emzirmeye çalışın.
2. İki meme ile emzirin: Her emzirme seansında iki memeyi de kullanmayı deneyin.
3. Süt sağımı: Eğer bebeğiniz emerken zorlanıyorsa veya kilo alımı yetersizse, süt sağımı yaparak biriken sütü vermek, ek beslenme yöntemi olarak değerlendirilebilir.
4. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin kilo alımındaki değişim ve sıvı alımı konusunda doktorunuzla detaylı bir görüşme yapın.
5. Stresten uzak durun: Stresin süt üretimini olumsuz etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Bebeğinizin sağlığı ve kilo alımı konusunda endişe duyduğunuz için doktorunuzla iş birliği yaparak en doğru yaklaşımı belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo
2. Düşük Doğum Kilosunda Kilo Takibi
3. Anne Sütü ve Kilo
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sema G.

Sema G.

29 Mayıs 2026 09:51
Gizem hanım bende aynı durumu yaşadım . İlk 2 ayda oğlum çok güzel kilo alıyordu bende sanıyordm ki böyle devam edecek ama malesef öyle olmadı 3. Ay kontrolünde sadece 500 gr almıştı bende çok üzülmüştüm bu kadar düşmesi normal mi diye ama sütümde var doyduğunu biliyorm anlıyorm ama almadı. Doktorumuzda normal dedi iyi deyince bende sonra takmamaya çalıştm taktıkça sütüm kesilir dedm ve şimdi elimden geldiğince sık sık emzirmeye çalışıyorm çünki kendisi 4-5 saatte anca acıkıyor memeyi istiyor . Geceleri uyuduğu halde uyandırıp emziriyorum bakalım 4. Ayda kilo alımı nasıl olacak 🤷♀️Ama kendinizi yetersiz hissetmeyin olan sütünüzde kesilir yazık olur . Siz geceleride verin bnce sonra kilosu istediğinz noktaya gelirse bırakırsınız
G

Gizem A. N.

Premium Üye
29 Mayıs 2026 09:58
Çok teşekkür ederim destekleriniz için 🙏
E

Ebru

29 Mayıs 2026 11:55
Gizem Akkuş Nasırlı
Evet ve çok üzülüyorum gece beslenmesine geri döneceğim doktor mamayı bırak anne sütüne güven diyor uyusun diyor ama içim rahat etmiyor normalde bir haftada 300 gram alan çocuk suan 20 günde o kadar aldı ve bidaha böyle hızlı kilo almayacak geliştiktikce kendimi çok suçluyorum bide etrafımdaki insanlar sürekli sütüm olmasına rağmen bu çocuk aç senin sütün yetersiz sürekli diyor onlar böyle dedikçe sanki gerçekten sütüm azaldı eskisi gibi dolmuyor göğsüm halbuki sütüm vardı bebek yeterli kilo alıyordu
Etrafınızdaki insanlara kulak kapatın sütünüze güvenin. Bana da lohusa iken yaptılar kendi annem bile sütün mü yetmiyor demişti ben ısrarla emzirmeye devam ettim. Bebeğim 6 aylık oldu ilk ayın açığını kapattık sayılır. Memeler bir müddet sonra terbiye oluyor 3. Ay civarı artık eskisi gibi dolgun olmuyor. Siz sütünüze güvenin gerekirse de mama desteği verin. Önemli olan bebeğin keyifli sağlıklı olması.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir