Kilo
149 görüntüleme
A
Ayşenur T.
3 Aralık 2025 21:30
Merhaba anneler. Yine buhranlı bir geceden yazıyorum. Oğlum 3 ay 20 günlük. Doğum kilosu 3940, ilk ay 4100 gr. 2. Ay 5150 (bu arada mama da kullandı sonra memeyi istememeye başladığından bıraktım) 3. Ay 5800 gr kilosu vardı. 14’ünde kontrole gideceğiz. Bugün hassas tartıyla tarttım ve 6 kiloolmuş. Çişli bez sayısı 5/6 hatta bazen 7 oluyor. Tabi aşırı aşırı dolu değil ama oluyor.
İlk 4 ay en az 600 gram almaları gerekiyor biiyorum. Bu cocuk 20 günde nasıl sadece 200 gram aldı. Gece gece gene moralim diplerde süt var emiyor diyorum ama yok mu ben kendimi mi avutuyorum gerçekten anlamıyorum. Emzirdikten sonra sonra sağım yaptım 30’ml çıktı her ikisinden. Süt yapıcı bir çok şey yiyip takviye alıyorum daha ne yapayım gerçekten çok çaresiz hissediyorum.
İlk 4 ay en az 600 gram almaları gerekiyor biiyorum. Bu cocuk 20 günde nasıl sadece 200 gram aldı. Gece gece gene moralim diplerde süt var emiyor diyorum ama yok mu ben kendimi mi avutuyorum gerçekten anlamıyorum. Emzirdikten sonra sonra sağım yaptım 30’ml çıktı her ikisinden. Süt yapıcı bir çok şey yiyip takviye alıyorum daha ne yapayım gerçekten çok çaresiz hissediyorum.
S
Sema
3 Aralık 2025 21:32
Sütünüzün yetmediğini memeden kalkınca bebek hala huzursuzsa, aranıyorsa, durmuyorsa vs anlayabilirsiniz sağımlahrmen mümkün değil morelinizi bozup daha da kendinizi strese sokmayın sütünüzü etkiler
A
Ayşenur T.
3 Aralık 2025 21:44
Doyuyor kendi bırakıyor huzursuz olmuyor veya tekrar aranmıyor. Arandığı zamanlar tam emmediği uyukladığı zamanlar oluyor. Strese girmemin nedeni doktorumuz kilo alımını yetersiz buluyor. 10 gün sonra gittiğimizde ya 600 gram almamışsa diye bugünden strese girdim çünkü sadece 200 gram almış
S
Sskdmr
3 Aralık 2025 22:01
Stres de sütünüzü etkiler bence stres yapmayın önceki aylardaki kilo alımı gayet güzel zaten 4. Ayda bir tık daha yavaşladığını söylüyorlar kilo alımının ama istenen kiloyu alması için mama desteğinde bulunabilirsiniz. En azından günde bir kez verseniz onun bile etkisi olur.
B
Burcu B. Ö.
3 Aralık 2025 22:06
Bende de aynı sorun var bebeğim beş aylık iki hafta önce sekiz kiloydu dün tartıldı yene sekiz kilo :;( iki haftadır hiç almamış yani çok hareketli aldığını da yaktı diye düşünüyorum ama iki haftadır meme reddi var geceleri emiyor sadece gündüz çok az :( hemşire bana artık ayda 500 gramdan aşağı almaması lazım mamaya başla dedi ama sütüm de var sabahtandır biberon vermeye calışğlonim sağıp sütümü vermek için beni emmiyor çünkü gündüzleri doyucak kadar aslında bezi de dediğiniz gibi normal ama neden kilo almadı bende bilemiyorum :(
A
Ayşenur T.
3 Aralık 2025 22:13
@Sskdmr yapmamaya çalışıyorum ama aylık kontrol zamanı geldikçe elimde değil geriliyorum. 2. Aydan sonra mamayı bırakmamın nedeni zaten bu kez memeyi istememesi adeta memeyle kavga ediyordu gece özellikle bunun üzerine bıraktım.
A
Ayşenur T.
3 Aralık 2025 22:15
Seval Hanım beni biraz yatıştırdınız teşekkür ederim. Doktordan doktora ne kadar fark ediyor . Bizim doktorumuz daha çok kilo alsın kafasında
A
Ayşenur T.
3 Aralık 2025 22:18
@Burcu Büşra Öztürk 2. Ay kontrolünde sağlık ocağındati ebe bana mama kullan dedi ya daha ne kadar kilo alsın bu çocuk anlamıyorum ki. Bu şapşik şbebeler emiyor ama niye almıyorlar gerçekten enteresan. Muhtemelen siz 4.ay atağını yaşıyorsunuz uzun uzun. Emmek istememesi bundan olabilir veşa dişleri ağırıyor olabilir mi? Umuyorum 9. Ayına girdiğinde çok iyi çok sağlıklı olur ve istenen kiloyu alır
B
Burcu B. Ö.
3 Aralık 2025 22:22
@Ayşenur Taranoğlu evet maalesef çok zorlayıcı zaten kucağa alıp emzirmek hak getire iki haftadır şekilden şekile giriyorum emzirmek için o kadar tuhaf hallerde emiyo ki dışarı çıkamaz oldum dışarda nasıl emzircem diye :( alttan iki tane dişi geliyor tetagil başlayacam yarın belki o yüzden emmiyor bilmiyorum doğduğundan beri hiç biberon falan da vermedim ben emzik zaten kendi istemedi bende boşverdim meme reddi olmasın diye maalesef yine oldu inşallah atlatırız şu an mama başlamak yerine emzirip peşine sagdığğm sütü vermeyi denicem inşallah sizin de normale döner daha fazla üzülmeyiz
S
Sema
3 Aralık 2025 23:34
Benim ilk çocuğumda öyleydi kilo almıyordu memeredleri vs şimdikide meme reddinin alasını yaşadım ama geçiyor. Sizin gittiğiniz kontrollere normal çocuk doktoru mu yoksa sağlık ocağındaki hemşire vs ebe mi? Eğer doktorsa değiştirin sizi üzmeye ve bu strese sokmaya hakkı yok. Ha ebeysede siz mi daha iyi biliyorsunuz. Deyin ay nasıl sinir oldum gece gece EEğer ailede yatkınlık varda zayıf olabiliyorlar ama illa kilo alımı düşük derseniz kaşıkla teklif edin mamayi ya da ne bileyim emerken şırıngayla memenize sıkın ağzına gelecek şekilde içsin