Düşük Doğum Kilosunda Kilo Takibi

96 görüntüleme
M

Melike E.

5 Mart 2026 09:02
Merhaba, kızım 38+3’de doğdu. Plasenta da direnç olduğu için son haftalarda bebeğim az beslenmişti ve 2635 gr doğdu. Doğum kilosundan kaybedince 2470 gr çıkmıştı. Sadece emziriyorum İlk ay 910 gr aldı bu ay 760 gr almış şu an güncel kilosu 4900 3. Aya yeni girdi. Son gittiğimiz doktor kontrolde hiç atak yapmamış sütünüz yetmiyor dedi. Günde 3 kez mama verin dedi. Halbuki önceki doktoru gayet beğenmişti. Yaşıtlarına göre evet zayıf doğmuş bir bebek ama kendi çizdiği eğrisi önemli değil mi ? İlk aylarda uzun süre emiyorlar şimdi süre kısaldı daha hızlı emiyor. Sütüm var bebeğim aralıksız yutkunuyor, gündüzleri 5-7 dk içinde emiyor tekrar teklif ettiğim de almıyor. Bebeğimin kilosunu takıntı yaptım aç kalmasın korkusuyla sık sık emziriyorum. Atak, aşı haftasında huysuzdu bu sürelerden fazla emmek istemedi. Ama bebeğim genel olarak sağlıklı sarılık vs hiçbir sorun yaşamadık. Genel tavrı hep neşeli, hareketli. Günlük 7-8 dolu bezi oluyor. Benzer durumları yaşayan var mı ? Düşük doğum kilolarında nasıl süreç izlediniz ? Mama verince bebeğim biberona alışır, sütüm azalır, meme reddi yaşarsak diye korkuyorum henüz mamaya başlamadım. Bu arada son doktor ilgili muayene etmedi tartının başına bile gelip bakmadı. Sizce başka doktor görüşü alıp mamayı öyle mi düşünmeliyim. Çok evham yaptım maalesef :(
İ

İpek K. ..

5 Mart 2026 09:30
Kesinlikle başka doktora gitmelisiniz bence
B

Betül E.

5 Mart 2026 09:49
Bebeklerin 5. Veya 6. Ayda doğum kilolarının 2 katına çıkmaları beklenir. Sizin doğum kilonuzun iki katı 5270 g. Şu an 4900 ise neredeyse iki katına yaklaşmışsınız ve çok güzel kilo almış bebeğiniz. Bence başka bir doktor ile görüşün ve bu doktorun dediklerini dert etmeyin
M

Melike E.

5 Mart 2026 09:52

Betül Er

Bebeklerin 5. Veya 6. Ayda doğum kilolarının 2 katına çıkmaları beklenir. Sizin doğum kilonuzun iki katı 5270 g. Şu an 4900 ise neredeyse iki katına yaklaşmışsınız ve çok güzel kilo almış bebeğiniz. Bence başka bir doktor ile görüşün ve bu doktorun dediklerini dert etmeyin

Çok teşekkür ederim. Bende iyi ilerlediğini düşünüyorum. Ama bazı doktorlarda da toplumda olduğu gibi kilolu bebek iyi bebek takıntısı var sanırım.
G

Gül K. ..

5 Mart 2026 10:01
Benim bebeğim düşük kiloyla doğmadı ama dediğiniz gibi ilk 3 ay çok güzel kilo aldı ama 4. Aya girdiğinde 100 Gr almış sadece bu aylarda oluyor sanırım bu doktorda normal 1 ay daha takip edelim kilo almazsa mama düşünürüz dedi başka bir doktora daha gidin bence
M

Melike E.

5 Mart 2026 10:09

Gül Karakuş

Benim bebeğim düşük kiloyla doğmadı ama dediğiniz gibi ilk 3 ay çok güzel kilo aldı ama 4. Aya girdiğinde 100 Gr almış sadece bu aylarda oluyor sanırım bu doktorda normal 1 ay daha takip edelim kilo almazsa mama düşünürüz dedi başka bir doktora daha gidin bence

Anneler anlaşılmak istiyor ama kestirip atan doktorlarla gerçekten çok zor. Hocam aslında sütüm var dedim devamını dinlemeden ben sayılarla konuşuyorum, bilimsel konuşuyorum şeklinde kestirip attı
G

Gül K. ..

5 Mart 2026 10:11

Melike Elmas

Anneler anlaşılmak istiyor ama kestirip atan doktorlarla gerçekten çok zor. Hocam aslında sütüm var dedim devamını dinlemeden ben sayılarla konuşuyorum, bilimsel konuşuyorum şeklinde kestirip attı

Halden anlayana denk gelmek zor oluyor malasef
İ

İmran N. K.

5 Mart 2026 10:11
Merhaba Melike seni ve endişelerini çok iyi anlıyorum. Aynı endişeleri taşıyorum. Biz hastanede hızlı akış biberonla mama başladık. Çok minik olduğu için bebeğim emmekte zorlanıyodu. 5gün sonra 3. Ayımıza giricez memeyi asla bırakmadı. Mama nadiren benim biraz daha kilo alsın takıntımdan vermeye çalışıyorum ama genelde almıyor. Demem o ki senin bebeğinde belliki doyuyo güzelde kilo almış maşallah önemli olan senin ne hissettiğin mama kötü bişey değil aklına takıcağına bir deneyebilirsin muhtemelen zaten tok olduğu için almıycaktır☺️
O

Ozlem

5 Mart 2026 10:40
Benim bebeğim normal kiloda doğdu ama sınırdan aldık hep redden dolayı. Doktorumuz hiç mamaya başlayalım demedi. Her doktorun süreci farklı sanırım. Kendim teklif ettim mama mı versek diye sütün var neden veriyoruz dedi. Sağarak destek çıkabileceğimi söyledi. Bebeğimde çişli bez sayısı huzuru uykusu aktifliği yerindeydi. Biberon verdiğimdede almadı zaten. bebeğiniz huzursuz olsa bezi az olsa birşeyler ters gidiyordur ama maşallah her şeyide güzelmiş. İsterseniz başka bi doktorlada görüşün içiniz hem rahat eder.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir