Memeden Kesme
34 görüntüleme

Esra Ç.
12 Şubat 2026 14:36
Herkese Merhaba, kızım 15 Şubatta 2 yaşına girecek ve ben dün itibariyle sütten kestim yani deniyorum:( süreç ikimiz için de çok sıkıntılı geçiyor, dündendir daha fazla kucağıma gelmek istiyor babasına gitmek, yüzüne bile bakmak istemiyor, agresif, üzgün ben de o üzüldüğü için üzülüyorum aramızdaki bağ yıkılıyormuş gibi hissediyorum ama uykusuz gecelerimiz de bitsin istiyorum bu bu süreçte neler yaşadınız paylaşır mısınız lütfen, zira vazgeçeceğim mutsuzluğundan 🥺

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
13 Şubat 2026 14:52
Merhaba, memeden kesme sürecinde zorluklar yaşıyorsunuz. 2 yaşındaki bir çocukla konuşarak, ona durumu açıklayarak başlamak iyi bir adım.
1. Ona sütün azaldığını, yavaş yavaş biteceğini anlatabilirsiniz.
2. Emmek istediğinde bunu tekrarlayın, sonra biraz zaman geçince sütün bittiğini, artık gelmeyeceğini söyleyin ve vermeyin.
3. Bu süreci göz hizasında, anlayacağı şekilde anlatın.
4. İstediğinde dokunmasına izin verin, sakin ve anlayışlı olun.
Başka anneler de benzer zorluklar yaşamış. Kimi anneler,
- gece emzirmelerini önce azaltmış,
- sonra tamamen kesmiş,
- kimi ise birden kesmiş ama sonrasında destek vermiş.
Her çocuk farklı, sabır ve kararlılıkla bu süreci atlatabilirsiniz. Eğer çok zorlanıyorsanız, bir uzmandan destek almayı düşünün. Geçici zorluklara rağmen, uzun vadede hem sizin hem de kızınızın uyku düzeni ve yaşam kalitesi iyileşecektir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirmeyi Sonlandırma Yardıımmm!
2. Hamileyim ve Emziriyorum (ne Zaman Emzirmeyi Birakmaliyim)
3. 18 Aylık Memeden Kesme
1. Ona sütün azaldığını, yavaş yavaş biteceğini anlatabilirsiniz.
2. Emmek istediğinde bunu tekrarlayın, sonra biraz zaman geçince sütün bittiğini, artık gelmeyeceğini söyleyin ve vermeyin.
3. Bu süreci göz hizasında, anlayacağı şekilde anlatın.
4. İstediğinde dokunmasına izin verin, sakin ve anlayışlı olun.
Başka anneler de benzer zorluklar yaşamış. Kimi anneler,
- gece emzirmelerini önce azaltmış,
- sonra tamamen kesmiş,
- kimi ise birden kesmiş ama sonrasında destek vermiş.
Her çocuk farklı, sabır ve kararlılıkla bu süreci atlatabilirsiniz. Eğer çok zorlanıyorsanız, bir uzmandan destek almayı düşünün. Geçici zorluklara rağmen, uzun vadede hem sizin hem de kızınızın uyku düzeni ve yaşam kalitesi iyileşecektir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirmeyi Sonlandırma Yardıımmm!
2. Hamileyim ve Emziriyorum (ne Zaman Emzirmeyi Birakmaliyim)
3. 18 Aylık Memeden Kesme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin