Meme Reddinde Nasıl Beslediniz
211 görüntüleme
R
Rukiye S.
23 Ocak 2026 20:42
Bebeğim 2 ay 15 günlük 15 gündür meme reddi yaşıyoruz. Enjektör, kaşık,kaşık biberon hiç biriyle içmedi. Memeyi tamamen bırakır diye biberon veremiyorum. Aç diye de kahraluyorum bazen günde 2 kez anca emiyor o da 3 - 5 dakika. Ne yapacağımı bilemez durumdayım
M
Merve A.
23 Ocak 2026 20:54
Aç kalacağına biberonla beslemelisiniz sıvı kaybı bile olur daha çok küçük

Hatice C. ..
23 Ocak 2026 20:55
Meme ucuna şekerli su mu sürseniz
A
Ayşegül Ü.
23 Ocak 2026 21:03
Aç kalacağına biberonla beslemelisiniz sıvı kaybı bile olur daha çok küçük
R
Rukiye S.
23 Ocak 2026 21:05
Evet sütüm tazikliydi hep sağarak veriyordum aslında ama nasıl oldu anlamadım çok üzülüyorum. 4-5 saat emmediği oluyor ama ağlamıyor sizce normal mi
R
Rabia K. ..
23 Ocak 2026 22:00
Ben ayakta emzirdim biraz ağlıyor ama meme ucunu damağına degdirince tutuyor öyle de tutmazsa çok ağlarsa önce sakinlestir bir cingirak yada renkli oyuncak göster ilgisini çekmesini sagla tekrar ayakta dene uykudan uyanmadan vermeye çalış kolaylıklar diliyorum bende yaklaşık 20 gün bununla baş etmeye çalıştım hala ara ara yapıyor tek çareyi ayakta emzirmekte buldum
A
Ayşegül Ü.
23 Ocak 2026 23:03
Evet sütüm tazikliydi hep sağarak veriyordum aslında ama nasıl oldu anlamadım çok üzülüyorum. 4-5 saat emmediği oluyor ama ağlamıyor sizce normal mi
S
Simge K.
Premium Üye
24 Ocak 2026 10:37
Silikon göğüs ucu denediniz mi
R
Rukiye S.
24 Ocak 2026 12:35
Silikon göğüs ucu denediniz mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye3 Nisan 2026 11:06
Meme Reddi Sorunu ile Başa Çıkma Yolları
Meme reddi, bebeklerin emzirmeyi aniden reddetmesi durumudur. Bu durum, anne ve bebek için zorlayıcı olabilir. Senin sorununuzu çözmek için bazı öneriler:
1. Sakin Kalın: Öncelikle, sakin kalmaya çalışın. Bebeğinizin bu davranışı geçici olabilir.
2. Ayakta Emzirmeye Dene: Ayakta emzirmek, bebeğinizin memeyi daha iyi kabul etmesini sağlayabilir.
3. Uykudan Önce Emzirmeye Dene: Uykudan önce emzirmek, bebeğinizin daha rahat emmesini sağlayabilir.
4. Biberon Yerine Kaşık veya Bardak Kullanın: Biberon kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, kaşık veya bardak kullanarak bebeğinizi besleyebilirsiniz.
5. Süt Sağarak Verme: Süt sağarak verme yöntemi de bir seçenek olabilir. Bu sayede, bebeğiniz memeyi tamamen bırakmaz.
6. Doktora Başvurun: Eğer bebeğinizin kilo alımı yetersizse veya başka sağlık sorunları varsa, doktora başvurmanız önemlidir.
Ek Öneriler
Bebeğinizin ağzını, meme ucunuzla temas ettirin.
Bebeğinizin emmesini kolaylaştırmak için, meme ucunuzu hafifçe zıplatarak veya sallayarak verin.
* Bebeğinizin ilgisini çekmek için, renkli oyuncaklar veya müzik kullanın.
Umarım, bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, doktora başvurmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddinde Nasıl Beslediniz
2. Besleyemiyorum Acil Yardım
3. Emzirmeye Mama Desteği
Meme reddi, bebeklerin emzirmeyi aniden reddetmesi durumudur. Bu durum, anne ve bebek için zorlayıcı olabilir. Senin sorununuzu çözmek için bazı öneriler:
1. Sakin Kalın: Öncelikle, sakin kalmaya çalışın. Bebeğinizin bu davranışı geçici olabilir.
2. Ayakta Emzirmeye Dene: Ayakta emzirmek, bebeğinizin memeyi daha iyi kabul etmesini sağlayabilir.
3. Uykudan Önce Emzirmeye Dene: Uykudan önce emzirmek, bebeğinizin daha rahat emmesini sağlayabilir.
4. Biberon Yerine Kaşık veya Bardak Kullanın: Biberon kullanmaktan kaçınmak istiyorsanız, kaşık veya bardak kullanarak bebeğinizi besleyebilirsiniz.
5. Süt Sağarak Verme: Süt sağarak verme yöntemi de bir seçenek olabilir. Bu sayede, bebeğiniz memeyi tamamen bırakmaz.
6. Doktora Başvurun: Eğer bebeğinizin kilo alımı yetersizse veya başka sağlık sorunları varsa, doktora başvurmanız önemlidir.
Ek Öneriler
Bebeğinizin ağzını, meme ucunuzla temas ettirin.
Bebeğinizin emmesini kolaylaştırmak için, meme ucunuzu hafifçe zıplatarak veya sallayarak verin.
* Bebeğinizin ilgisini çekmek için, renkli oyuncaklar veya müzik kullanın.
Umarım, bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur. Eğer daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa, doktora başvurmaktan çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddinde Nasıl Beslediniz
2. Besleyemiyorum Acil Yardım
3. Emzirmeye Mama Desteği
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
P
Pelin A.
3 Nisan 2026 16:32
Ben 2 ay boyunca meme reddi yaşadım ve en sonunda mama vermeye başladım çünkü çişli bez sayısı azaldı ve kilo alımı az olduğu için ama biberon vermemeye çalıştım bunun öncesinde hep uyku esnasında emzirdimm ya da ayakta hafif gezerek sallayarak emzirdim beyaz gürültü ve ayakta emzirmede çok işe yarıyor Rabbim sabır versin inşallah

Emel C.
3 Nisan 2026 16:37
Denemedim aklıma geldi ama bu sefer memeyi hiç tutmamasından korktum
N
Nazlı D.
4 Nisan 2026 01:27
Eğer sağdınızda sütünüz iyi çıkıyorsa emzirme destek sistemini deneyin ben o şekilde yaptım bir biberonun ucunu deldim bu bir hortum medical de satılıyor çok ince birşey sonra emzik kısmına taktım onu sütü veya mamayı da biberona koyup memeyle birlikte verdim ilk önce memeyi tutturup yandan da o sondayı veriyorsunuz süt akış hızı azaldıysa Red olabilir geçiş bir dönemi olabilir ama daha küçük beslenme sayısı az ayakta emzirmeyi deneyin bende çok işe yaradı kucağım da sallayarak yada çömel kalk yaparak gezerek emziriyordum artık emzirme destek sistemi ve bence bir emzirme danışmanından destek alın en hızlı şekilde ben çok geç kaldım 6. ayda destek almaya başladım nerden dönersen kar
Yükleniyor...