Emzirmeye Mama Desteği

103 görüntüleme
E

Elif C. K.

29 Temmuz 2025 08:38
Kızlar hem emzirip hem mama desteği veren var mı? Nasıl ilerliyorsunuz? Bebeğim 3 aylık.
Geçen ay kilomuz düşüktü doktorumuz bol emzirme dedi mama vermemişti. Bu ay ortalamanın baya altında kalmışız “3 öğün mama takviyesi ver 4.ay gerekirse keseriz mamayı. Sütünü de emzirme sonrası sağarak çoğaltmaya çalış” şeklinde yönlendirdi.
Phlips avent gazkolik biberonu ve yenidoğan başlığı kullanıyoruz. Normalde haftada 1 falan biberonla anne sütü içiriyordu ama bu durum sıklaşınca meme reddi yapar mı diye tedirgin oldum.
Önce 2 memeyi de emziriyorum ardından 60/90 cc mama veriyorum. Hem memeyi boşaltsın süt üretimi durmasın hem de memeden uzaklaşmasın dye böyle bir yol çizdim kendimce. Sabah, öğle ve akşam emzirme sonrası da mama veriyorum
B

Beyza N. ..

29 Temmuz 2025 08:55
Benim bebeğim de 3,5 aylık aynı şekilde geçtiğimiz ay sınırın altında kilo almış. Sağım yaparak arttırmaya çalıştım ama açıkçası pek artmadı. sıcaklardan, su tüketimim yetmediği için sütüm azalmış olabilir diye düşündüm. Artmayınca doktorumun tavsiyesiyle bestlak damlaya başladık. İlk günden etkisini gördüm cidden inanamadım bu kadar etkili olduğuna. Eğer kullanmıyorsanız damlayı doktorunuza danışabilirsiniz. Belki faydalı olur.
E

Elif C. K.

29 Temmuz 2025 09:06
Dediğiniz damlayı ilk doğum yaptigimda sezeryan sürecinde ilk hafta kullanmıştım hala elimde var aslında deneyebilirim 🙏🏻
Ş

Şerife P. ..

29 Temmuz 2025 09:24
Sütüm azaldığı için hem mama hem meme olarak gidiyorum bende yeni basladim ilk çocuğumda da sütüm bı sure sonra azalmıştı.
E

Elif C. K.

29 Temmuz 2025 09:25
Herhangi bir red yaptı mı peki? İlk doğduğunda silikon uç yüzünden uzun süre savaştım emzirirken şimdi tam rahat alıyor derken sütüm yetmiyormuş 🤦🏼‍♀️
D

Duygu C.

30 Temmuz 2025 21:55
Emzirme destek sistemiyle verseniz hem memeye uyarı verir meme reddi yaşamış biri olarak çok üzücü bir durum oluyor sonrası 🖤

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir