Meme Reddi mi?
83 görüntüleme
N
Nazlıcan
Premium Üye
16 Nisan 2026 23:22
Bebeğim 11 hafta 5 günlük, dünden beri sürekli memeyle kavga halinde, doğru düzgün emmiyor ağzına alırsa söylene söylene yüzüme bakıyor. Doğru düzgün emmediği için çişli bez sayısı da az ( son 24 saatte 4 adet). Memedeyken kendini geriye atıp huzursuzlanıp çığlık atıyor ne yapacağımı bilmiyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye16 Nisan 2026 23:22
Bebeğinizin meme reddi yaşadığı görünüyor. Bu durum oldukça zorlayıcı olabilir.
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Sakin ve Loş Ortam: Bebeği emzirirken sakin ve loş bir ortamda bulunmaya özen gösterin.
2. Ten Tene Temas: Bebeğinizle ten tene temas arttırın; bu, meme reddi sürecinde yardımcı olabilir. Bebeğinizle birlikte uzanın, oyun oynayın, kucakta turunun.
3. Göğüs Pozisyonları: Farklı emzirme pozisyonlarını deneyin. Ayakta emzirme, yan yatay pozisyonda emzirme gibi farklı yöntemler bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
4. Sağım Yapın: Bebeğiniz emmediği zamanlarda süt sağımı yaparak sütünüzü azaltmayın.
5. Biberon Verme: Şimdilik biberonla mama vermekten kaçının; bu, meme reddini daha da kötüleştirebilir.
6. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Gözden Geçirin: Bebeğinizin bezinin temiz ve kuru olduğundan, karnının gerçekten aç olduğundan emin olun.
Meme reddi genellikle geçici bir durumdur. Eğer bu durum devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişe verici belirtiler görürseniz, bir pediatri uzmanına danışmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Meme Reddi ve Azalan Çişli Bez
3. Meme Reddi
Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Sakin ve Loş Ortam: Bebeği emzirirken sakin ve loş bir ortamda bulunmaya özen gösterin.
2. Ten Tene Temas: Bebeğinizle ten tene temas arttırın; bu, meme reddi sürecinde yardımcı olabilir. Bebeğinizle birlikte uzanın, oyun oynayın, kucakta turunun.
3. Göğüs Pozisyonları: Farklı emzirme pozisyonlarını deneyin. Ayakta emzirme, yan yatay pozisyonda emzirme gibi farklı yöntemler bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
4. Sağım Yapın: Bebeğiniz emmediği zamanlarda süt sağımı yaparak sütünüzü azaltmayın.
5. Biberon Verme: Şimdilik biberonla mama vermekten kaçının; bu, meme reddini daha da kötüleştirebilir.
6. Bebeğinizin İhtiyaçlarını Gözden Geçirin: Bebeğinizin bezinin temiz ve kuru olduğundan, karnının gerçekten aç olduğundan emin olun.
Meme reddi genellikle geçici bir durumdur. Eğer bu durum devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişe verici belirtiler görürseniz, bir pediatri uzmanına danışmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi
2. Meme Reddi ve Azalan Çişli Bez
3. Meme Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Sibel Y.
16 Nisan 2026 23:25
Bol bol su için sakin kalın sütüm yetmiyor mu diye strese girmeyin geçici bir süreç

Sibel Y.
16 Nisan 2026 23:25
Bu arada sık sık emzirin en az beş çişli bez
N
Nazlıcan
Premium Üye
17 Nisan 2026 00:03
Bu arada sık sık emzirin en az beş çişli bez
M
Melisa ..
17 Nisan 2026 17:05
Sabahtan beri anlayamadım sürekli kendini geri çekiyordu memeye kızarak, süt geliyor ama almıyordu ağlıyordu. Akşam bezini değiştirirken 4 saat olmuş ve 1 damla bile çiş olmadığını görünce şüphelendim meme reddinden. İnşallah hemen atlatırız, sanırım [12.hafta](12.hafta) atağıyla ilgili bir durum. Bütün atakları dibine kadar yaşıyoruz, inşallah kolaylıkla geçer. Neler yapabilirim çocuğun memeyi alması için?
Siz uykuda beslemeyı deneyin. Ama geçiyor yanı en azından azalıyor ben hiç bitmeyecek sandım.
N
Nazlıcan
Premium Üye
17 Nisan 2026 18:02
Aynısını yasadım 10. Haftada başladı. 12. Haftada zirve yaptı . Suan 13. Haftadayız azalmaya basladı. Stres yapmmaaya calısın. Ayakta sallanarak emzirmeyi deneyin. Yada tam uykuya dalacakken alın göğsünüze koyun. Benım bebeğim biberon da tutmuyor mama da yemıyor. Kılo alımı durmustu bez sayısı da cok azdıı. Bi kaç gundur bezlerimiz 5 e cıktı.
Siz uykuda beslemeyı deneyin. Ama geçiyor yanı en azından azalıyor ben hiç bitmeyecek sandım.
M
Melisa ..
17 Nisan 2026 19:11
Emerek uyuduğu için o anı da yakalayamıyorum sürekli savaş.. Benimki de biberon tutmuyor mama yemiyor ikisinde de kusuyor
N
Nazlıcan
Premium Üye
17 Nisan 2026 19:40
Biberon tutmaması cok kötü ınanın bende savaş veriyorum yedırene kadar. Alt sınırda kılo almaya basladı ama elımden baska bısey de gelmıyor zorla nasıl yedırecegımıkiii. Butün günüm onunla gecıyor
Yükleniyor...