Makatta Çatlak

154 görüntüleme
G

Gizem C.

Premium Üye
29 Nisan 2026 22:11
Merhabalar bebeğim 4 aylkk kakasını yapamıyor hafta da bir yada 10 günde birdi yaptığında ise cıvık katı bir kaka değil sadece ıkınıyor ve terliyordu bir kaç defa acillikk olduk lavman ile boşalttılar tam düzeliyor diyorum pat yine aynı süreç olunca bugün en sonında doktora götürdüm 3 yerinde çatlak olduğunu söyledi bu yüzden biriktiyormuş yapmıyormuş yapamadıkça tabi gaz da yüklendi üstüne doktor bize hametan merhem yazdı duphalac şurup yazdı 3_4 gün daha bekle kaka çıkışı olmazsa diyerek bir de fitil gliserin kansuk yazdı yazıkları işe yarar mı başına gelen var mı acaba yada ne önerirsiniz anne sütü ve mama destekli gidiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Nisan 2026 22:15
Bebeğinizin makatında çatlak oluşması, kaka yapamaması ve buna bağlı olarak gaz sancısı yaşaması gerçekten zor bir süreç olabilir. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine Hametan merhem, Duphalac şurup ve gliserinli fitil kullanmaya başlamışsınız.

Kullandığınız ürünler hakkında bilgi:

Hametan merhem: Makat çatlağının iyileşmesini sağlayan, cildi nemlendirerek koruyan bir kremdir.
Duphalac şurup: Bağırsakları çalıştırarak kakanın yumuşamasını ve kolayca çıkmasını sağlayan bir ilaçtır.
* Gliserinli fitil: Makata yerleştirilen, kaka yapmayı kolaylaştıran ve bağırsakları nemlendirerek kakanın yumuşamasını sağlayan bir yöntemdir.

Öneriler:

1. Doktorunuzun önerdiği şekilde devam edin: İlaçları ve kremleri düzenli olarak kullanmaya devam edin. Duphalac şurup ve gliserinli fitil, bebeğinizin kaka yapmasını kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.
2. Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin: Anne sütü alan bebeklerde kabızlık daha az görülür. Eğer mama ile besleniyorsa, kabızlık yapıcı etkisi olan bazı maddelere dikkat edilmesi gerekir.
3. Bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın: Bebeğinizin gazını çıkarmak, ona masaj yapmak, bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirmek gibi yöntemler gaz sancısını azaltabilir.
4. Kontrol için düzenli doktora görünün: Bebeğinizin durumunu takip etmek ve gerekli görülen müdahaleleri yapmak için doktorunuzla iletişimde kalın.

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyduğunuz bu süreçte, doktorunuzun önerilerine uymak ve takipte kalmak en doğrusu olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Makatta Çatlak
2. Kaka
3. Kaka Yapamıyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Kübra G. E.

Kübra G. E.

Premium Üye
29 Nisan 2026 22:30
Merhaba, bebeğim anne sütüyle besleniyor. Ne yazık ki biz de aynı durumdayız. Ama bebeğim çok sık ve gürültülü kaka yapıyor. Sanırım çatlak bu sebepten olmuş, çatlak bir tane bizde. Doktor kremlere ek olarak bize oturma banyosu önerdi. Tuzlu suya. Tecrübeli anneler de kantoron yağı sürmemi öneriyor. Ben de hepsini deniyorum. Bir tık iyi geliyor diyebilirim.
G

Gizem C.

Premium Üye
30 Nisan 2026 05:24
Kübra Güngör Erdem
Merhaba, bebeğim anne sütüyle besleniyor. Ne yazık ki biz de aynı durumdayız. Ama bebeğim çok sık ve gürültülü kaka yapıyor. Sanırım çatlak bu sebepten olmuş, çatlak bir tane bizde. Doktor kremlere ek olarak bize oturma banyosu önerdi. Tuzlu suya. Tecrübeli anneler de kantoron yağı sürmemi öneriyor. Ben de hepsini deniyorum. Bir tık iyi geliyor diyebilirim.
Yaa ben de deneyeceğim çok teşekkür ederim bir an önce düzelsin bebişlerimiz 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir