Makatta Çatlak
143 görüntüleme
H
Hanife G. G. ..
16 Haziran 2025 19:58
Kızım günlerdir kaka yapmıyordu sadece anne sütü almasına rağmen ve kakası yumuşak çıkışlı olduğu halde makatta çatlak olmuş biraz da iç kısımda olduğu için ilk evrede farketmemişiz. İki gün geçti 4 gün geçti artık endişelenmeye başlamıştım. Daha önce hiç lavman yaptırmadığımız için korkuyordum da biraz. İki gün daha bekledik ama artık şüphelenmeue başladığım için makatına sürekli kontrol ediyordum. Birazcık ayırınca alt kısmı farkettim ama emin de olamadım. Son iki gündür karnı ağrıyor terliyor ağlamaktan helak oluyor kendini sıkıyordu ama gelen giden yok. En son 6 gün olunca kaka yapmadığı süre, acilden girdik. Muayene, röntgen ardından bağırsakları dolmuş diyerek lavman verdiler sıvı enjekte edilen sabalax. Onu yaptık eve geçti ağlaya ağlaya yaptı rahatladık ama hala aklımı kurcalıyor diye en son ertesi güne randevu alarak doktora gösterdim makatı çatlamış bebeklerde normal dedi.üç tane krem yazıp karıştır kulak pamuğuyka az içeriye de sür tamamen iyileşsin dedi. Günde üç kez uygulamayla iki gün sonra rahatça kendiliğinden yapmaya devam etti. Ama zorlu bir süreçti. Kakası sert olmamasına rağmen yapamıyorsa eğer siz de kontrol edin. Yavruların canı yanmasın.
R
Rananur D. ..
16 Haziran 2025 20:28
Bizde böyle birşey yaşadık. 6 gün yapamadı. Sonrasında yaptığında küçük kan tanecikleri görünce doktora götürdüm. Doktor çatlak var dedi. Herhangi bir şey vermedi. Bebeğim çok fazla kabız olduğu için çözüm aramaya başladım. Ve bebeğimi tuvalete götürmeye karar verdim.(5 aylıktan itibaren) En geç 2 günde bir tuvaletini yapıyor. Gaz sorunu da vardı o azaldı ama hala devam ediyor maalesef. Ayrıntılı anlatmamı isterseniz yazabilirim
H
Hanife G. G. ..
17 Haziran 2025 18:49
Benimki de ek gıdaua yakın zamanda başladım koyu kıvamlı bi çıkışı var ve zorlanıyor. Doymadığını da hissediyorum. Belki de doymadığı için birkaç günde bir çıkarıyordur diye aklıma da geliyor.
R
Rananur D. ..
20 Haziran 2025 21:25
Ben kendi açımdan söylüyorum sütüm ilk aylar çok iyidi 15 dakikada bebeğim doyuyor kendisi bırakıyordu geri kalanı sagiyordum ve baya süt çıkıyordu. Ama bebeğim doğduğundan itibaren 2 gün de bir bile zor yapıyordu oda ishal felan olursa . Ek gıdaya başladık baya yiyiyor günde 3 kere tuvalete götürüyorum şuan ve hepsinde de tuvaletini yapıyor kabızlık sorunumuz kalmadı öneririm...
R
Rananur D. ..
20 Haziran 2025 21:27
Yani ben bebeğin doğması ile yada büyüklerin dediği gibi sütun yarıyor olmasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bebeklerin beze yapmayı istememesinden kaynaklandığı kanaatindeyim.
Ç
Çağla G. M.
2 Temmuz 2025 18:27
Bebeğim erkek ve 17 aylık kabızlık sürekli yaşıyoruz. İlk defa kakasını yaparken ağladı. Ve bugün çatlak gördüm çok hafif pembe kan gördüm. Ne yapmam lazım ne kadar sürede geçer