Kaka
415 görüntüleme
B
Burcu B.
31 Temmuz 2025 19:45
Bebeğim 4 aylık sadece anne sütüyle besleniyor takviye olarak d vit ve demir kullanıyoruz 1 haftadır kalasını yapmıyor iki gündür çok huzursuz kabız olabilir mi doktora ne zaman götürmeliyim hocam ?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
31 Temmuz 2025 19:46
Evet seyrek kaka yapma ile kabızlığı birbirinden karıştırmayın. Bu yaş grubunda katı gıda almadığı için çocuğunuzun gerçek anlamda kabız olacağını düşünmem. Kabızlık olmayacaktır ama seyre kaka yapmak durumu gündeme gelebilir…
G
Gülşah E. ..
15 Aralık 2025 12:37
Nerdeyse iki uc aydır cocuk 10 günde bir kaka yapıyor hatta en son 15. Günde lavman yaptık. Bunun bir çözümü var mı lütfen cevap hocam 😔
E
Ezgi İ.
18 Aralık 2025 07:03
Bebeğim 4.5 aylık kakasını tutuyor yapmıyor anne sütü alıyor 10 gün kakasını yapmadı huzursuzluğu ve gazı arttığı için çocuk acile gittik çocuk cerrahisine yönlendirildik makatında çatlak görüldü Dr 3 günü geçen durumda fitil verin dedi fitil verdim kakasını sıvı yaptı makatı için kremlerle tedavisini yaptık makatı düzeldi ama hala yapmıyor
G
Gülşah E. ..
18 Aralık 2025 07:45
Bende halabir çözümbulamadim
E
Ezgi İ.
18 Aralık 2025 20:03
Hangi demir damlasını kullanıyorsunuz ben demir ilacını değiştirip öyle deneyecem demir damlasının bazı bebeklerde gaz kaka basıncı hassasiyeti oluşturduğunu okudum
F
Fatma Ç. ..
19 Aralık 2025 05:53
Günaydın üç gündür öksürmeye basladi bu sabah da sıvıbir şekilde kakasını yaptı ve kakanın içinde küçük beyaz lapalar vardı ne yapmam gerekiyor acaba lütfen yardımcı olur musunuz?ilk çocuğun vermis olduğ kaygi ve stres var maalesef o yüzden korkuyorum

Gözde B. ..
26 Aralık 2025 06:47
@Osman Gönülal Hocam 7.5 aylık kızımın idrar kültürde üreme olunca antibiyotik kullandık, oyun mu yapıyor anlamadık ama antibiyotikle birlikte küçük öksürük başlattı. Antibiyotik bitti, İdrar artık keskin kokmuyor. 3 gündür kaka yapmadı. Oyun öksürük devam ediyor. Neşesi vs iyi. 3. Gün mama yerken isteksizleşti.Gaz çıkardı ama koku yok. Karnı yumuşak ama her gün en az 1 kez kaka yapardı. Antibiyotik aldığında demiri de kesmistik ve probiyotik verdik. Ara ara zeytinyağı veriyorum . Ek gıdayı da dengeli verdiğimi düşünüyorum. Su da içiyor ve mamayı da biraz sulu veriyorum. Mama ile besleniyoruz doğum itibariyle As+Mama. 5. Ay itibariyle hep mama. 6. Ay ek gıda tadımları başladık.
3. gün doktora gittik röntgen çekindi, temiz çıktı. çok az bir gaz gördü ama plastik bir şey yutmuşsa burada çıkmaz dedi sonra ona evham etmeye başladım. Kayısı suyu verdim. Neyse ki 4. gün sabah kızım Az da olsa cıvık kaka yaptı Bir derin nefes aldım. 5 Günün Akşamı normal kıvamda epey bir kaka yaptı Ertesi sabah da aynı şekilde devam etti. Ek gıdaya alışma sürecinde olduğumuz için mi yaşıyoruz bu sorunu acaba?
3. gün doktora gittik röntgen çekindi, temiz çıktı. çok az bir gaz gördü ama plastik bir şey yutmuşsa burada çıkmaz dedi sonra ona evham etmeye başladım. Kayısı suyu verdim. Neyse ki 4. gün sabah kızım Az da olsa cıvık kaka yaptı Bir derin nefes aldım. 5 Günün Akşamı normal kıvamda epey bir kaka yaptı Ertesi sabah da aynı şekilde devam etti. Ek gıdaya alışma sürecinde olduğumuz için mi yaşıyoruz bu sorunu acaba?