Köpüklü ve Mukuslu Kaka Neden Olur

249 görüntüleme
H

Hilal T.

Premium Üye
6 Haziran 2026 08:44
image
image

Herhangi bi keyifsizlik ateş vs gibi bi bulgusu yok. 5 aylık. Demir ilacı yaparmı, ocean kullanıyoruz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
6 Haziran 2026 08:44
Mukuslu ve Köpüklü Kaka: Nedenleri ve Çözümleri

Bebeğinizin kakası mukuslu ve köpüklü ise, bunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, 5 aylık bir bebekte bu tür bir kaka normal kabul edilebilir. Ancak, herhangi bir keyifsizlik, ateş veya diğer belirtiler varsa, doktora başvurmanız önemlidir.

Nedenleri:

Süt alerjisi: Bebeğinizin anne sütü veya mama ile alerjisi olabilir. Bu durumda, kaka mukuslu ve köpüklü olabilir.
Bağırsak enfeksiyonu: Bebeğinizin bağırsaklarında enfeksiyon olabilir, bu da kakanın mukuslu ve köpüklü olmasına neden olabilir.
Demir eksikliği: Bebeğinizin demir seviyesi düşük olabilir, bu da kakanın mukuslu ve köpüklü olmasına neden olabilir.
Ocean kullanımı: Ocean, bebeklerde kullanılan bir probiyotik takviyesidir. Ancak, bazı bebeklerde kaka mukuslu ve köpüklü olabilir.

Çözümleri:

1. Doktorunuza başvurun: Bebeğinizin kakası mukuslu ve köpüklü ise, doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli testleri yapabilir.
2. Demir ilacı kullanımı: Doktorunuz, bebeğinizin demir seviyesini kontrol edebilir ve demir ilacı önerebilir.
3. Probiyotik kullanımı: Ocean gibi probiyotik takviyeleri kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak doktorunuzun önerisine göre.
4. Süt alerjisi testi: Doktorunuz, süt alerjisi testi yapabilir ve gerekli diyet önerilerini yapabilir.

Her durumda, bebeğinizin sağlık durumunu yakından takip edin ve herhangi bir değişiklik veya belirti varsa doktora başvurun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sulu Mukuslu Kaka
2. Mukuslu Kaka
3. Mukuslu Kaka
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur ..

6 Haziran 2026 10:55
Emziriyor musunuz ? Memede boğulma, gürültülü köpüklü mukuslu kaka hiperlaktasyon belirtisi
H

Hilal T.

Premium Üye
6 Haziran 2026 11:19
Emziriyorum evet yaa öylemi
G

Gizem Ö.

6 Haziran 2026 11:53
Benim bebeğimin de aynı bazı besinleri tüketmiyorum ama kusması da var gürültülü kaka yapıyor sütüm de tayzikli dr alerjik bebek dedi
H

Hilal T.

Premium Üye
6 Haziran 2026 11:59
Hııı bende kusma yok geçmiş olsun
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
6 Haziran 2026 12:13
Sizin yediğiniz birşey bağırsaklara iyi gelmemiş olabilir. Sürekli devam eden birşey değil ise sorun olmaz. Genelde bizim doktor probiyotik günde 1 defa iken ikiye çıkar takip et devam ederse getir duyurdu. Laktaz da kullanıyordum. İki günde falan geçerdi. Ara ara oluyor bebeklerde ya böyle şeyler sürekli olan birşey değilse korkmayın
Sibel

Sibel

7 Haziran 2026 21:58
Biberon kullanıyorsanız temizliğine dikkat edin. Şebeke suyu ile herhangi bir temas sebep olabiliyor bağırsak sorununa. Biberonla teması kesip birkaç gün deneyebilirsiniz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir