Mukuslu Kaka
186 görüntüleme
E
Elif C. K.
16 Haziran 2025 16:17
8 haftalık bebeğim birkaç gündür sümüksü yapıda kaka yapıyor. Rengi ve kıvamı normal. Yaparken zorlanması yok. Kan yok. Ben birkaç gündür süt ürünü olarak sadece peynir, yoğurt, dondurma vs tükettim. Tek başına mukuslu kaka korkulacak acil doktora gidilecek bir şey mi?

Merve K. ..
16 Haziran 2025 16:57
Benim bebeğim de 7 haftalık aynı durum bizde de vardı. Doktora gittim normal olduğunu söyledi. Ben alerji vs durumu olabilir mi diye sordum. Kakada mukus belirleyici tanı değildir tek başına alerji düşündürtmez dedi
E
Elif C. K.
16 Haziran 2025 16:58
Bizim de kontrolümüze 1 hafta var acil bir durumsa öne çekelim diye sormak istedim çok teşekkürler. O zaman benim yeme düzenimde değiştirmem gereken bir şey yok değil mi size öyle bir öneri de bulundu mu
İ
İpek Y.
16 Haziran 2025 16:59
Bazen bebekler üsüttügünde de mukuslu kaka olabılıyor bir alerjık bebek annesı olarak soylemek ısterımkı suan bebegımın alerjısı en hafıf semptomlarla ılerlıyor cok uzun ve zahmetlı cabalardan sonra ama mukuslu kakamıza hala cozum bulunamadı ve o en son doktorumuzun sordugu sey cıddıyetını siz anlayın😂
D
Dilan T. Ş.
26 Haziran 2025 06:32
Sadece mukuslu kakayı allerji olarak değerlendirmiyorlar. Kakada kan görene kadar takip ediyor ve annenin kendi başına diyete girmesini de asla önermiyor doktorlar. Bazen çocuk bunu kendi başına tolere edebiliyormuş. Sadece anne sütü alan bebeklerde kakanın hafif sulu olmasını da normal karşılıyorlar. Benim oğlum da 3 aylık doğduğundan beri mukuslu kakası var ve yoğun gaz sancıları çekti. İlk iki ay da inanılmaz huzursuz bir bebekti asla çocuğumu sevemiyordum, huzurlu değildi çünkü. Ama çok şükür 3.ayına girmemle huzursuzluğu neredeyse bitti. Mukuslu kakası hala devam, ama doktorumuz kakada kan görene kadar müdahale etmiyoruz dedi. Diyete girmemi de kesinlikle önermedi.
G
Gamze D. ..
26 Haziran 2025 16:58
2. aydan sonra oral dönem başlıyor salyalar artıyor haliyle tükürüklerini yutuyorlar bu denli gaita da mukuslanma görülebilir.Kan yoksa endişe etmeyin derim.