Kilo
150 görüntüleme
Ö
Özge İ.
7 Nisan 2026 23:55
Bebeğim kilo alamıyor 6 aylık olduk kilosu 6570 biberon kesinlikle istemiyor formül mama içmiyor sadece anne sütü ek gıdada berbatız pek yemiyor çaresiz kaldım resmen. Alt dişlerde çıkacak gibi duruyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
7 Nisan 2026 23:55
Bebeğin kilo almaması endişe verici bir durum. Öncelikle, 6 aylık bir bebeğin ortalama kilosu 7-8 kg arasında olması beklenir. Bebeğin kilosunun 6570 gram olması, beklenenden biraz düşük.
Biberon ve formül mama reddi, ek gıdaya karşı isteksizlik gibi sorunlar yaşıyorsan, endişelerinizi doktorunuzla paylaşmalısınız.
Doktorunuzla görüşmeden önce:
1. Bebeğinizin doğum kilosunu ve şimdiki kilosunu karşılaştırın.
2. Ek gıdaya geçiş konusunda doktorunuzun önerilerini alın.
3. Bebeğinizin diş gelişimi hakkında bilgi alın.
Ek gıda önerileri:
1. Püreler: Bebeğiniz püreleri seviyor olabilir. Deneyebilirsiniz.
2. Parça parça yiyecekler: Bebeğiniz parça parça yiyecekleri seviyor olabilir.
3. Yağ ve protein kaynakları: Bebeğinizin diyetine yağ ve protein kaynakları ekleyin.
Mama reddi:
1. Biberon değiştirme: Farklı biberonlar deneyebilirsiniz.
2. Mama değiştirme: Farklı mama markaları deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmanız gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo alamiyor kizim
2. Kilo Almayan Bebeğim
3. Mama Reddi
Biberon ve formül mama reddi, ek gıdaya karşı isteksizlik gibi sorunlar yaşıyorsan, endişelerinizi doktorunuzla paylaşmalısınız.
Doktorunuzla görüşmeden önce:
1. Bebeğinizin doğum kilosunu ve şimdiki kilosunu karşılaştırın.
2. Ek gıdaya geçiş konusunda doktorunuzun önerilerini alın.
3. Bebeğinizin diş gelişimi hakkında bilgi alın.
Ek gıda önerileri:
1. Püreler: Bebeğiniz püreleri seviyor olabilir. Deneyebilirsiniz.
2. Parça parça yiyecekler: Bebeğiniz parça parça yiyecekleri seviyor olabilir.
3. Yağ ve protein kaynakları: Bebeğinizin diyetine yağ ve protein kaynakları ekleyin.
Mama reddi:
1. Biberon değiştirme: Farklı biberonlar deneyebilirsiniz.
2. Mama değiştirme: Farklı mama markaları deneyebilirsiniz.
Bebeğinizin kilo alması ve sağlıklı gelişimi için doktorunuzla yakın işbirliği içinde olmanız gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo alamiyor kizim
2. Kilo Almayan Bebeğim
3. Mama Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
O
Ozlem
8 Nisan 2026 00:00
Anne sütünü biberonla vermeyi denediniz mi. Belki mamanın tadını beğenmemiş olabilir. Benim kızımda mamayı kabul etmiyordu. Ya anne sütü veriyordum yada uykusunda mama veriyordum. Belkide biberonu beğenmemiştir değiştirmediyseniz
A
Aslınur H.
8 Nisan 2026 00:04
Hangi mamayı kullandınız anne sütüne benzer hipp ve golden goat deneyebilirsiniz belki tadını sever. Biberon akışı da önemli . Bu kriterlere dikkat ettiniz mi bilmiyorum . Ama şunu biliyorum ki yemeyen çocuk yemiyor . Biz dört buçuk aylığız henüz ek gıdaya başlamadık oğlum asla mama içmiyor. Anne sütü hiç almadı zaten. Meşhur dördüncü ay atağı bizde üç aylıkken başladı. Bir buçuk aydır biberom reddi yaşadık ve asla düzelmiypr . Kaşıkla verdiğim mamayı hep kusuyor bizde de kilo alımı neredeyse yok şuan reflü şüphesi var hep kusuyor . Siz benim yaptığım gibi stres yapmayın . O kadar stres yaptım ki bu kilo olayını uykuda bile beslemeye çalışırken ellerim titriyor bende tik olarak kaldı . Çaresizliğinizi çok iyi anlıyorum inanın ben de aynı durumdayım etrafımda bu çocuk neden bu kadar zayıf beslemiyor musun annesi , annen seni aç mı bırakıyor yavrum gibi saçma sapan şakayla karışık laflar duyuyorum hep .
Siz doktora danışarak bir kan tahlili yaptırın isterseniz vitamin eksikliği de çok etkili oluyor beslenme üzerinde özellikle demir eksikliği
Siz doktora danışarak bir kan tahlili yaptırın isterseniz vitamin eksikliği de çok etkili oluyor beslenme üzerinde özellikle demir eksikliği

Emel C.
8 Nisan 2026 00:12
Biberon akisi ve mama değişimi deneyebilirsiniz Aptamil bi tik daha şekerli olduğu için bebekler seviyor tek kullanimlik paketi var deneyebilirsiniz diş çıkarma döneminde iştahsızdık olabiliyor uyku halindeyken mama verebilirsiniz birde ek gıda da zaten daha yenisiniz çok yememesi normal benim bebegimde yemiyordu ilk zamanlar suan 1 yaşına girecek Allah’a şükür düzeldi ben 7. Ayda falan parmak gıdalar vermeye başlamıştım onu çok sevdi mesela ek gıda zamanla düzeliyor hiç canınızı sıkmayın mama işi sıkıntı cidden ama
Ö
Özge İ.
8 Nisan 2026 00:23
Anne sütünü biberonla vermeyi denediniz mi. Belki mamanın tadını beğenmemiş olabilir. Benim kızımda mamayı kabul etmiyordu. Ya anne sütü veriyordum yada uykusunda mama veriyordum. Belkide biberonu beğenmemiştir değiştirmediyseniz
Ö
Özge İ.
8 Nisan 2026 00:28
Hangi mamayı kullandınız anne sütüne benzer hipp ve golden goat deneyebilirsiniz belki tadını sever. Biberon akışı da önemli . Bu kriterlere dikkat ettiniz mi bilmiyorum . Ama şunu biliyorum ki yemeyen çocuk yemiyor . Biz dört buçuk aylığız henüz ek gıdaya başlamadık oğlum asla mama içmiyor. Anne sütü hiç almadı zaten. Meşhur dördüncü ay atağı bizde üç aylıkken başladı. Bir buçuk aydır biberom reddi yaşadık ve asla düzelmiypr . Kaşıkla verdiğim mamayı hep kusuyor bizde de kilo alımı neredeyse yok şuan reflü şüphesi var hep kusuyor . Siz benim yaptığım gibi stres yapmayın . O kadar stres yaptım ki bu kilo olayını uykuda bile beslemeye çalışırken ellerim titriyor bende tik olarak kaldı . Çaresizliğinizi çok iyi anlıyorum inanın ben de aynı durumdayım etrafımda bu çocuk neden bu kadar zayıf beslemiyor musun annesi , annen seni aç mı bırakıyor yavrum gibi saçma sapan şakayla karışık laflar duyuyorum hep .
Ö
Özge İ.
8 Nisan 2026 00:30
Biberon akisi ve mama değişimi deneyebilirsiniz Aptamil bi tik daha şekerli olduğu için bebekler seviyor tek kullanimlik paketi var deneyebilirsiniz diş çıkarma döneminde iştahsızdık olabiliyor uyku halindeyken mama verebilirsiniz birde ek gıda da zaten daha yenisiniz çok yememesi normal benim bebegimde yemiyordu ilk zamanlar suan 1 yaşına girecek Allah’a şükür düzeldi ben 7. Ayda falan parmak gıdalar vermeye başlamıştım onu çok sevdi mesela ek gıda zamanla düzeliyor hiç canınızı sıkmayın mama işi sıkıntı cidden ama

Emel C.
8 Nisan 2026 00:39
Aptamil kullanıyorum aslında bazen öğünlerinin içine de koyuyorum belki o şekilde kaşıkla alır diye. Uyku halindeyken bile dudaklarını kitliyor. Biberon olduğunu hemen anlıyor sadece anne sütü istiyor bu yüzdende sürekli memedeyiz 😔
Ö
Özge İ.
10 Nisan 2026 20:26
Memenize koyup biberon mu verseniz ufak bi kandirmayla belki tutar biberonu benim bebegimde ilk 1 1.5 ay ne meme ne biberon tuttu ful şırınga ile besledim biberonun ucunu buyutunce tutmustu kendimi boşuna helak ettim resmen bebekler zor ya Allah yardımcımız olsun