Mama Reddi
116 görüntüleme
B
Başak B.
19 Haziran 2025 05:40
Kızımın doğum kilosu 3940 şuan 8 aylık ve 7800. 2 haftadır kilo alımı hiç yok öncesinde de azdı. Sütüm 6 aylıkken bitti. Şuan ek gıda ve formül mama veriyorum. Fakat mamayı asla içmek istemiyor. Biberonu dilinin altına alıyor. Emiyormuş gibi yapsada asla çekmiyor. Farklı mamalar denedim farklı biberonlar denedim. Kaşıkla vermeye çalıştım. Mamasına tatlandırıcılar koydum ama yok yemek istemiyor. Ek gıdaya ise meraklı. Yemek verdiğim zaman yemesinde bir problem olmuyor. Kan testleri yaptık sorun yok. İdrar kültürü ve çölyak hastalığı testi sonuçlarını bekliyoruz. Biberonla mama vermediğim sürece keyfi de yerinde. Ne yapacağım bilmiyorum. Sadece ek gıda ile ilerlesem doğru mu. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏🏻
M
Mehmet D.
19 Haziran 2025 06:14
Bizim bebekte bu şekilde uyanık olduğunda mama yemiyor bineronu istemiyor bizde uykuya daldığı esnada yada uykuluyken veriyoruz içiyor deneyebilirsiniz
M
Melike A. ..
19 Haziran 2025 07:34
Ek gıdayı sevip yiyorsa duyuyorsa bence kafanıza takmayın başak hanım sonuçta mama hiç bir zaman ilk tercih değil benim oğlumda mama yiyor ama mecburiyetten sütüm kesildi çünkü şuan 4 buçuk aylık bir an önce 6aylık olsada başlasam diye bekliyorum
B
Başak B.
19 Haziran 2025 12:27
Uykuya dalarken de denedim ilk uyandığında da denedim emiyor gibi yapıyor ama çekmiyor dilinin altına alıyor biberonu
B
Başak B.
19 Haziran 2025 12:28
Evet artık mama almıyor tamamen ek gıdayla ilerlemeye başladım kilo alımı da olmadı bu sefer bir hafta sonra yine tartıcam umarım kilo alır 🙏🏻
M
Melike A. ..
19 Haziran 2025 12:51
Belli dönemlerde iştahsızlıkda olabiliyor tabi benim oğlumda bu hafta mamayı az yedi mesela 100 120 cc yiyen çocuk 40 50 anca yiyor büyüme atağı haftaları olabilir malum havalarda ısındı artık o bile etkileyebilr bebişleri
F
Fatma S. ..
19 Haziran 2025 13:17
18. Aya kadar devam edilmeli mamaya. Hatta 9. Aya kadar ek gıdadan önce mama sonra ek gıda. 9. Aydan itibaren önce ek gıda sonra mama diyor Osman hoca. Acaba ek gıdayla doyduğu için mi istemiyor
B
Başak B.
19 Haziran 2025 19:05
Her zaman önce mama deniyorum ama yemiyor 1-2 saat uğraşıyorum olmuyor son 1 aydır hiç istemiyor. Sabahları yine önce mama veriyorum ama almayınca artık zorlamıyorum. Ek gıda veriyorum gün boyu. Artık ilişkimizi de etkiliyor bu durum. 2 gündür mama vermediğim için benimle de eğlenmeye başladı