Kendi Yemeğe Ne Zaman Başlar

90 görüntüleme
A

Asude

13 Şubat 2026 21:33
Bebeğim 11.5 aylık, artık 3 ana öğün ve 2 ara öğünler olmak üzere yemek yiyor. Yemeğini her zaman mama sandalyesinde ben yedirdim. Şimdi kendisi de yesin ve alışsın istiyorum. Kendi çatal ve kaşığını tutuyor, ağzına sokuyor ancak yemeği yiyemiyor. Yemekleri ufak parçalarla eline vermeye çalıyorum ve alsın diye önüne koyuyorum ama dokunmak istemiyor. Neden olabilir, nasıl ilerlemeliyim, hangi ayda kendi yemeğe başlamalı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Şubat 2026 21:51
Bebeğinizin kendi yemeğe başlaması konusunda endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Forum mesajlarına göre, bebeklerin kendi yemeğe başlaması farklı zamanlarda gerçekleşebilir.

Kimi bebekler 7-8 aylıkken kendi yemeğe başlarken, kimileri 15-20 aylık olabilir. Bebeğiniz 11,5 aylık ve şu anda eline yemeği vermeye çalışıyorsunuz ancak dokunmak istemiyor.

Bunun birkaç nedeni olabilir:
- Bebeğinizin henüz yeme becerileri tam olarak gelişmemiş olabilir.
- Yemeği eline almak istemiyor olabilir.
- Farklı bir şeyler denemekten hoşlanmıyor olabilir.

İlerlemesi için şu adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin yemeğe ilgi göstermesini sağlayacak oyunlar oynayabilirsiniz.
2. Yemeği küçük parçalar halinde eline vererek başlayabilirsiniz.
3. Bebeğinizin kendi yeme becerilerini geliştirmesi için ona fırsat vermelisiniz.
4. Sabırlı olun, kendi yemeğe başlaması zaman alabilir.

Kendi yemeğe başlamanın belirli bir yaşı olmadığını unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin gelişimini takip edin ve ona uygun adımları atın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Ay Yememe Sorunu
2. Elle Yemek Yemiyor
3. Sadece Kendi Yemek Yiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir