18 Ay Yememe Sorunu

189 görüntüleme
G

Gamze G.

29 Haziran 2025 17:24
18 aylık kızım düzenli beslenir yeni tatları da sevdiği şeyleri de reddetmeden yerdi son 2 aydır ağzını açmıyor hatta yemek yiyeceğini anladığı anda ağlama krizi tutuyor. Ne versem tükürüyor artık biz ne yiyorsak ondan yediriyorum daha doğrusu yediremiyorum. 2 ay öncesine kadar herşey çok yolunda ilerliyordu 2 aydır kahvaltı dışındaki her öğün savaşa dönüyor. Bu süreçte psikolojik olarak çok yıprandım. Kendimde ibs oldum stresten. Yemek zamanı geldiğinde yemeyecek yine diye düşünmekten karnıma ağrılar giriyor. 11.200 kilosu 84 cm boyu doktorumuz gelişiminin normal olduğunu söylüyor ama yeme sorunu ciddi bir sorun olmaya başladı aynı durumu yaşayan çözüm bulabilen var mı umarım Osman hocam görürsünüz 🌼
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 17:42
Ben yaşıyorum ✋🏻 1 yaşından beri. Doğru düzgün yemez, çeşit de sunsam, Blw ne yaptırsam, kendim de yedirmeye çalışsam olmuyor. Çorba içiyor sadece. Özellikle hayvansal hiçbir şey aylardır boğazından geçmediği için telefon ile yedirmeye çalışıyorum birkaç gündür. Gerçekten çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor. Sizin gibi stres oluyordum. Artık rahatladım 😃 tavsiye değildir yanlış anlamayın. Son çare
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 17:43
19aylık bu arada yazmayı unutmuşum
G

Gamze G.

29 Haziran 2025 17:47
Teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı bilmek üzülerek söylüyorum mutlu etti beni. Bizde sadece tarhana çorbasıydı onu da artık içmiyor. Artık ne yedireceğimi bilemiyorum sabah kahvaltısı sorunsuz birtek sorunsuz dediğim de tv destekli evet doğru değil biliyorum gün içerisinde de tv açılmıyor oyuncak oynama alışkanlığı da yok alışsın diye ben oynuyorum o beni bırakıp gidiyor yani çok değişik bir süreç nasıl aşacağız nasıl düzene sokacağız bilmiyorum 🤷‍♀️
G

Gamze G.

29 Haziran 2025 17:48
Çatalla yesin elle yesin her yolu deniyorum bende ama yemiyor sadece dökeyim saçayım istiyor
H

Hazal K.

29 Haziran 2025 18:53
Sabah kahvaltılarında biz de gayet güzel ilerliyoruz bunun sebebini de geceden kalma açlık olarak düşünüyorum. Gün içerisinde ara öğünleri falan varsa belki yemek saatinde tam açlığı olmadığı için reddi olabilir mi ? Ben de bir süre çünkü sabah kahvaltısı - ara öğün yoğurt - meyve - mama - akşam tekrar akşam yemeği diye üstüne düşerken saat aralıklarının çok olmadığı için zorlandığımı gördüm. Şimdi sabah kahvaltısını yapıyor öğlen bir uyku yapıyor uyanınca mama içiyor 3-4 gibi ya meyve ya yoğurt veriyorum 5-6 gibi yemek yiyip 9-10 gibi tekrar mama ile uyutuyorum.
G

Gamze G.

29 Haziran 2025 18:57
Döngümüz aynı sizinle hemen hemen sabah sizinde dediğiniz gibi geceden kalma açlık sebebi, öğlen uyku yapıyor uyanınca 3 gibi meyveli yoğurt hazırlıyorum sonra 7 gibi akşam öğünü 9 a doğru da uykuya geçerken devam sütü veriyorum içmek isterse içiyor buna rağmen son zamanlarda sadece 2 öğünde bırakıyor yoğurdu zorla binbir çaba ile yediriyorum akşam yok en son çare akşam yemek yemediği için sütünü veriyorum artık uyuyacağı için sütünü bitiriyor böyle de vicdanen kendimi yiyip bitiriyorum yemek yediremedim aç uyudu yetersizim ben başaramıyorum diye 🥲
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 19:13
Yetersiz hissetmeyin ne yapacağız ki yani her şeyi deniyoruz yemeleri için. Hiçbir anne yemezse yemesin diyip boşveremiyor. Bizimle ilgili bir durum değil. Yiyen yemek isteyen çocuğun önüne taş koysan yiyor, istemeyene de ne yapsan boş 😃 ben mecburen B12 başladım hayvansal hiçbir şey yemiyor diye. Balık yağı veriyorum iki üç günde bir. Elimden başka da bir şey gelmiyor. Canınızı sıkmayın yani sıkarsınız biliyorum ama bu bizimle ilgili bir durum değil, bebeklerin kendi huyu
G

Gamze G.

29 Haziran 2025 19:38
Çok teşekkür ederim değerli cevaplarınız için. Bir nebze de olsa kendimi iyi hissettim. Hepiniz iyili varsınız 🤍
S

Sümeyra B. ..

29 Haziran 2025 20:05
Maalesef aynıyız 17 aylık erkek bebeğim 1 aydır çok değişti yoğurtlu çorbaları çok severdi simdi ağzına bile almıyor aşırı direniyor ve ağlıyor. Bizimle yemek saati masaya oturduğunda hoşuna giden bir yemek olursa çok az tadına bakıyor sadece doyacak kadar asla yemiyor.
H

Hazal K.

29 Haziran 2025 21:48
Siz de iyi ki varsınız ve hiç bir anne kendi çocuğunun kötülüğünü istemez bunu unutmayın. Herkes kendi evladı için hep en iyisini yapmayı ister şuan burda bunu yazıp bi nebze birinden bişey duymak için bile gayret ediyorsanız kendinizi suçlu hissetmeyin çünkü elinizden geleni yapıyorsunuz 🌸🤍
H

Hatice S.

30 Haziran 2025 09:44
Benim kızımda yaşına gircek 3 gün sonra onda da 3 haftadır yememe başladı halbuki kaşığı uzaktan göstersem ağzını açar ne verirsem yerdi bende kendi kendimi yiyorum neden diye ama herkeste aynı sorun varmış dönemsel mi anlamadım ama çok zor psikolojik olarak bittim
A

Azime N. D.

1 Temmuz 2025 12:00
Benim bebeğim de 18 aylık ve şu an tam olarak bizde böyleyiz, çaresizlikten artık ergenlikte çıkmayan sivilcelerim çıktı egzama oldum be yaptıysam yediremiyorum. Tek farkımız benim bebeğim hiçbir zaman iştahlı olmadı ama yine bir şekilde yiyordu son bir aydır krize döndü. Bende bir iki kere tv açıp yedirmeyi denedim evet öyle yiyor ama sonrasında vicdan azabı çektiğim için bunu da bıraktım her öğün bir savaş olarak devam ediyor ve hep kazanan bebeğim oluyor
G

Gamze G.

3 Temmuz 2025 21:11
Birşey okumuştum sızınle de paylaşayım. Bu dönemde parmak gıdalara çok ilgi duyuyorlarmış beklediğim gibi yemese de beni mutlu etmesede bu şekilde hazırlamaya başladım önüne koyuyorum tv olmasa da ben ağlaya ağlaya mücadele etmiyorum kendisi yemeye çalışıyor belki sizlerde de aynı şey olabilir denemek isterseniz diye paylaşmak istedim.
G

Gamze G.

3 Temmuz 2025 21:12
İki gündür böyle deniyorum. Kaşıkla birşey vermedikçe en azından artık ben ağlamıyorum 😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir