Kaka Yapmama

53 görüntüleme
F

Feyza K.

25 Mart 2026 06:23
Kızım 5 buçuk aylık ek gıdaya yeni başladık daha doğrusu tadımlara

Sebzelerle başladık ve başladığımızdan beri 4 günde bir kaka yapmaya başladı ve ölçümlerde asla 1-2 tatlı kaşığını geçrimiyorum. Bu bile fazla mı geliyor acaba yaptığı kakada hep çok sıvı ve bu süreçte gaz çıkarımı oldukça rahat öğünlerine 1çk saf zeytinyağı koyarım, suda içiriyorum tadımalrdan sonra 3-4 mama kaşığıyla bazen biraz daha fazla bir de çatalla eziyorum havuç tadımından günler sonra yine kakasında havuç görüyorum turuncu turuncu havuç olduğu bariz belli bu durum normal mi @Ai Asistan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mart 2026 21:31
Merhaba,

Ek gıdaya başladığınızdan beri kızınızın kaka yapma sıklığında ve kıvamında değişiklikler gözlemlemişsiniz. Bu durum oldukça yaygın ve genellikle normal karşılanır.

Ek gıdaya geçiş döneminde bebeklerde kaka yapma sıklığı ve kıvamı değişebilir. Bazı bebeklerde kabızlık, bazı bebeklerde ise daha sık ve sıvı kaka görülmesi normaldir.

Sizin kızınızda gördüğünüz sıvı kaka ve 4 günde bir kaka yapması normal sınırlar içinde görünüyor. Ayrıca, havuç tadımından sonra kakasında havuç parçalarının görülmesi de sindirim sisteminin çalıştığının bir göstergesi olabilir.

Ek gıda döneminde dikkat edilmesi gereken noktalar:

Porsiyon kontrolü: 1-2 tatlı kaşığı porsiyonu uygun görünüyor.
Sıvı alımı: Zeytinyağı ve su içirilmesi sindirim sistemi için faydalı.
* Kaka takibi: 4 günde bir kaka yapması ve sıvı kıvamı normal.

Herhangi bir endişeniz varsa, doktorunuzla görüşmeyi ihmal etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Merhaba 5 Aylık Ek Gıda Sonrası Kaka Rutini Değişti Normal mi
2. Geç Kaka Yapma
3. Katı Kaka Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir