Merhaba 5 Aylık Ek Gıda Sonrası Kaka Rutini Değişti Normal mi
109 görüntüleme
L
Leyla E. A.
25 Aralık 2025 08:48
Dr önerisiyle5 aylıkken yoğurt ile başladık arada çok azar azar veriyorum bazı günler vermediğim de oluyor fakat yogurttan sonra kakasını iki günde bir yapmaya başladı normalde günde 2/3 defa yapıyordu sütüm de azaldı ı dün de havuç verdim ve 3 gün olucak nerdeyse keyfi yerinde ama acaba doymuyor mu diye düşünüyorum
B
Büşra İ. S. ..
25 Aralık 2025 08:53
Ek gıda döneminde değişmesi normal. Bebeklerde kaka başkabir sorun yoksa 10 güne kadar normal karşılanır
A
Ayşe Ş. ..
25 Aralık 2025 09:10
Ek gıda sürecinden normal ilk zamanlarda sonra hergun yada 2 günde bir oluyor bizde. Kabız yapacak besinleri araştırın üst üste vermeyin. 3 kuru kayısı kaynatıp yedirin. Eğer kabız ise açar. Bez sayısı ve kilo alımı iyi ise doyuyordurda. Endişe etmeyin
L
Leyla E. A.
25 Aralık 2025 10:20
eyoğurt kabızlık yapmaz diye düşünüyorum o yüzden doymadı mı acaba diye düşündüm
L
Leyla E. A.
25 Aralık 2025 10:20
2 hafta oldu ilk yogjry yardımını yaptıralı Ayşe hanım o günden beri 2 günde bir sadece ypghrt verdim bi de çok az havuç verdim dün yapmayınca bugün havuç vermedim

Ayfer Y.
25 Aralık 2025 10:44
5 aylık bir bebeğin doyması anne sütü ya da mama ile olur. Önümüzdeki 2-3 aylık süreç hep tadımlarla geçecek. Bir yaşa kadar bebeği doyuracak asıl gıda anne sütü. Lütfen yemeklerle ilgili doyuyor mu doymuyor mu şeklinde fikirler edinmeyin. Bu sizi yoracaktır emin olun. Ben de bir ay sonra başlayacağım ekgıdaya fakat amacım sadece tattırmak doyup doymadığını anne sütüne göre düşüneceğim. Doktorlar hep bunu söylüyor amacınız doyurmak değil tadımlar yaparak bebeği yemekle tanıştırmak. Bir yaştan sonra artık yemek ön planda anne sütü destekleyici olacak.
L
Leyla E. A.
25 Aralık 2025 11:15
Ayfer hanım ek gıdadan doydurmayı düşünmüyorum zaten yanlış anlaşılmışım galiba sütümünywtşp yetmediğinden emin değilimdoğdugunfan beri günde iki üç kez kaka yapan bebeğim vardı ek gıdaya başladığımızdan beri tapmayınca ona mı bağlı acaba ya da sütüm yetmiyor mu diye düşünüyorum çişli bez sayısı fa azaldı çğnkğ
A
Ayşe Ş. ..
25 Aralık 2025 12:04
@Leyla Elmas Aydar Hanım, sık yedirilen yoğurt,peynir,muz, patates, beyaz ekmek ve havuç kabızlık yapar. Sizin yoğurt ve havuç üst üste denk gelmişya ondan dedim olabilir diye. Kayısı deneyin açılır ise güzel. Doymadı diye bu seferde fazla yedirir iseniz yine kabız olur ve tiksinme olur. Biz yemek yerken yediriyorum ilk başlar istiyor zaten doydukca besine olan ilgisini kaybediyor. Biraz daha deniyorum bakıyorum yemiyor doymuştur diye bırakıyorum.
A
Ayşe Ş. ..
25 Aralık 2025 12:11
Sütünüz azaldı ise onun yerine mama kullanın. Ek gıda tadım olarak devam edin. Alerjik bir durum olmadığı sürece birşey olmaz. Besinleri araştırın. Doktorunuza yazın belki farklı bir sebebi vardır. Bebeğinizi en iyi doktoru bilir. Zor bir süreç az mı verdim çok mu insan hep geriliyor. Birgün geç kaka yapsa kabız mı oldu. Annelik hep endişe. insan hasta olunca stres, regli dönemi hep sütü etkileye biliyor. Sizde dikkat edin kendinize bol bol tahin pekmez yiyin iyi gelir inşallah.
L
Leyla E. A.
25 Aralık 2025 12:33
Yoğurdu en fazla 5 defa vernişimdit o da çay kaşığıyla farklı günlerde 9 günde sadece 110 gram almış az önce tartamaya götürdük asm ye mama da vermeye çalıştık ama biberon tutmuyor sadece anne sütü alıyordu teşekkür ederim uzun uzun açıklayıp vakit harcadığınız için