Katı Kaka Sorunu

76 görüntüleme
S

Setenay K.

10 Ocak 2026 18:32
12 aylık oğlum yaklaşık 1 haftadır her gün kaka yapıyor ama kakası çok katı, boncuk boncuk geliyor ve bazen yaparken zorlanıyor. Kan yok.ek gıda ile birlikte mama da kullanıyorduk mamayı kestik tamamen Ek gıdaya geçtikten sonra arttı. Ne yapmamızı önerirsiniz, yumuşatıcı bir destek gerekir mi? Teşekkür ederim.
B

Büşra Y.

10 Ocak 2026 18:43
9 ay 15 günlüğün aynı sorun bizde de var. Ek gıda da daha katı şeylerle 8. Aydan beri böyleyiz. Şurup kullanmadan nasıl aşabiliriz acaba 🤔
Y

Yagmur E. ..

10 Ocak 2026 19:09
Boncuk boncuk dediginiz zaman kabiz bebek tariflemis oluyorsunuz lifli gidayi arttirabiliriniz benim doktorum kayisi incir gibibesinlerin bu durumu yumusatacagini soyeldi . Yine de bir cocouk doktoruna muayne olmanizi tavsiye ederim. Su teklif etmeyi unutma demisti bir de ben muz yediktem hemen sonra mutlaka su iciriyorum muza ozellikle dikkat etmenizi tavsite ederim.
S

Setenay K.

10 Ocak 2026 19:16
Teşekkür ederim olabildiğince su içermeye bağırsaklarını çalıştırcak gıdalar vermeye çalışıyotum ama hiç böyle olmamıştı ek gıdayı arttırdığımdan sanırımbebeğim çok zorlansın istemiyorum ilac vermelimiyiz bilmiyorım
A

Ayşe Ş. ..

10 Ocak 2026 19:27
Kayısı kaynatın çatal ile ezin mama kıvamlı suyu ile falan yedirin. Iyi geliyor. Boncuk boncuk ise eğer lifli gıdaları artırıp çözemez iseniz sonra doktorlar ilaç tedavisi başlıyor gerek yok ilaca. Birde kabız yapan yiyeceklere bakin üst üste yedirmeyin o besinleri. inşallah geçer hemen
Y

Yagmur E. ..

10 Ocak 2026 19:33
@Setenay Kandemir hanim bence once beslenme duzeni ile cozmeye calisin ilaca bagirsaklar cok hizili alisiyor kayisi inciri kaynatip ezip icine zeytinyagi koyup marmelat gibi gunluk bir tatli kasigi yedirebilrisiniz ciddi faydasini goreceginzi dusunuyorum cok gecmis olsun hemen topatlansin insallah.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir