Kafa Düzleşmesi

189 görüntüleme
Z

Zehra Y.

Premium Üye
19 Mayıs 2026 23:08
Bebeğim 3,5 aylık tortikolis süresi geçirdim şuan boynu çok daha iyi yalnız hep aynı tarafa dönmekten tek taraflı düzleşme oldu ben ne kadar düzeltsem de gece bir şekilde döndü şimdi ne yapmalıyım nasıl düzelebilir
G

Gizem Ç.

19 Mayıs 2026 23:24
Geçmiş olsun aynı aylarda bizde bu sıkıntıyı yaşadık, çok doktorda gezdik en önemli öneri sık sık tummy time ve zeminle en az temas önerildi. Uzun süreli olarak düz yatmaması gerektiğini önerdi doktorlar ki oturmaya başladıkça azalıyor iyileşiyor çok şükür o zamanlar gibi durmuyor azalıyor ama yatış pozisyonlama ve tummy time ihmal etmeyin
N

Nur ..

19 Mayıs 2026 23:26
Gizem Ç.
Geçmiş olsun aynı aylarda bizde bu sıkıntıyı yaşadık, çok doktorda gezdik en önemli öneri sık sık tummy time ve zeminle en az temas önerildi. Uzun süreli olarak düz yatmaması gerektiğini önerdi doktorlar ki oturmaya başladıkça azalıyor iyileşiyor çok şükür o zamanlar gibi durmuyor azalıyor ama yatış pozisyonlama ve tummy time ihmal etmeyin
Gizem hanım sizin bebeğiniz tamamen düzeldi mi acaba
Z

Zehra Y.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 02:55
Gizem Ç.
Elimden geldiğince şuan çok uzun tummy time yapamıyoruz ama ilerledikçe evet artarsa süresi düzelir inşallah şöyle düşünüyorum geçmişten bugünümüze belki de çoğumuzun kafasında var olan bir şeydi zamanla düzeldi
G

Gizem Ç.

20 Mayıs 2026 04:43
Nur 🌸
Gizem hanım sizin bebeğiniz tamamen düzeldi mi acaba
Tamamen bitti diyemm 7 aylık olduk doktor kask önermişti bize ama çok daha iyi durumda kasklık bişye kalmadı çok şükür tabi. Ama bnm bebeğim tummy time hiç sevmezdi hala öyle onu çok yapsak daha çok sonuç alacağımıza eminim ama yinede eskiye oranla fark fazla oturmanın etkisiyle düzelme var
G

Gizem Ç.

20 Mayıs 2026 04:46
Zehra Yüksel
Elimden geldiğince şuan çok uzun tummy time yapamıyoruz ama ilerledikçe evet artarsa süresi düzelir inşallah şöyle düşünüyorum geçmişten bugünümüze belki de çoğumuzun kafasında var olan bir şeydi zamanla düzeldi
Çoğunlukla öyle oturmaya başlayınca düzelmeler artıyor ve çevremden çoğu kişiden aynı şeyi duydum Benim bebeğim de böyleydi diye
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
20 Mayıs 2026 07:58
Kafa Düzleşmesi Sorunu ve Çözüm Yolları

Bebeğinizin kafa düzleşmesi sorunu, tortikolis tedavisinin ardından bile devam ediyor olabilir. Bu durumda, bazı önlemler alarak kafa düzleşmesini düzeltmeye çalışabilirsiniz.

1. Bebeğinizi Farklı Pozisyonlarda Yatırın

Bebeğinizi sırtüstü yatırırken, başını düz tutmaya çalışın. Yan yatırırken, her iki tarafı da eşit sürede kullanmaya özen gösterin.

2. Tummy Time Uygulayın

Bebeğinizi yüzüstü yatırarak, boynu ve kafası düz olsun. Bu egzersiz, kafa düzleşmesine yardımcı olur.

3. Bebeğinizin Başını Döndürün

Bebeğinizin başını, düzleşmesini istediğiniz tarafa doğru döndürün. Bunu yaparken, yavaş ve nazik bir şekilde hareket edin.

4. Oyuncakları ve Eşyaları Stratejik Yerleştirin

Bebeğinizin dikkatini, düzleşmesini istediğiniz tarafa çekecek şekilde oyuncaklar ve eşyalar yerleştirin.

5. Doktora Danışın

Eğer bebeğinizin kafa düzleşmesi sorunu devam ediyorsa, doktora danışarak kask tedavisi veya diğer çözüm yolları hakkında bilgi alın.

Kafa düzleşmesi sorunu, erken müdahale ile düzeltilebilir. Sabır ve düzenli uygulama ile bebeğinizin kafası düzleşebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kafa Şekil Bozukluğu Kask Tedavisi
2. Kafa ve Boyun Duzlesmesı
3. 3 Aylık Boyun Yamuk Durması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Z

Zehra Y.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 08:02
Gizem Ç.
Tamamen bitti diyemm 7 aylık olduk doktor kask önermişti bize ama çok daha iyi durumda kasklık bişye kalmadı çok şükür tabi. Ama bnm bebeğim tummy time hiç sevmezdi hala öyle onu çok yapsak daha çok sonuç alacağımıza eminim ama yinede eskiye oranla fark fazla oturmanın etkisiyle düzelme var
Kask önermesi için belli bir seviye mi gerekiyor şuan bizim hafif orta düzeyde ama
N

Nur ..

20 Mayıs 2026 14:24
Zehra Yüksel
Kask önermesi için belli bir seviye mi gerekiyor şuan bizim hafif orta düzeyde ama
Bize de kask önermişlerdi Osman hocaya götürdüm gerek yok kaska dedi büyük oranda düzeldi ama hala biraz var geçmezse diye korkuyorum
Z

Zehra Y.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 14:29
Nur 🌸
Bize de kask önermişlerdi Osman hocaya götürdüm gerek yok kaska dedi büyük oranda düzeldi ama hala biraz var geçmezse diye korkuyorum
Doktorumuz 9. Aya kadar kemikleşme devam eder muhakkak düzelir dedi ama bilemiyorum
N

Nur ..

20 Mayıs 2026 14:34
Zehra Yüksel
Doktorumuz 9. Aya kadar kemikleşme devam eder muhakkak düzelir dedi ama bilemiyorum
Bana da öyle demişlerdi Osman hoca 1 yaşına kadar toparlar dedi biz bol bol tummy time yaptırdık sürekli kucağımızdaydı yada oturuyodu elimizden geldiğince hiç yatırmadık düzlük sağdaydı şu an ense üstünde var tepeden bakılınca dikkat çekiyo
Z

Zehra Y.

Premium Üye
20 Mayıs 2026 14:35
Umarım geçer ya 
G

Gizem Ç.

21 Mayıs 2026 09:18
Zehra Yüksel
Ölçüm yapılıyor ona göre öneriliyor öneren Doktor halinde 3 doktora daha gittik zamanla geçeceğini söylediler Biz de taktırmadık
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir