3 Aylık Boyun Yamuk Durması

118 görüntüleme
Ş

Şura

15 Aralık 2025 19:21
Bebeğim 3 aylık hem tummy time zamanlarında boynunu hep aynı yönde tutuyor hemde kucakta aldığımızda dümdüz tutmuyor kafasını hep yine aynı yöne eğik tutuyor bu durumu yaşayan var mı
M

Mediha

15 Aralık 2025 19:27
Merhaba benim bebeğimde de aynı durum vardı doktorumuza danışmıştık günde 5 defa ağlayana kadar tummy time yaptır demişti bizde olabildiğince önem verdik düzeldi aylık rutin kontrollerinizde isterseniz doktorunuza bu durumu bir danışın
A

Ayşegül Ü.

15 Aralık 2025 19:28
Tortikollis olabilir, bi doktorunuza gösterin, erken teşhis olursa egzersizle düzelir.
S

Seyhan B. ..

15 Aralık 2025 19:30
Benimde kizim öyleydi 5 aylik şimdigeçti merak etmeyin düzelir
G

Gültuğ K. ..

15 Aralık 2025 20:23
Benim bebeğimde de benzer bir durum oldu. Doğduğundan beri yüzüstü yatmayı seviyor ve ne kadar yön vermeye çalışsam da kafasını ısrarla sağa yatırıyordu. Doktorumuza danışınca kas kuvveti, omurga duruşu vs gibi açılardan muayene etti ve bir sorun olmadığını söyledi. Tummy time süresini arttırdık ve youtubede tortikollis egzersizleri var oradaki videolardan yararlandık hızlıca faydasını gördük. Şimdi bir problemi yok. Ama doktorunuza muayene olup tortikolis tanısı almadığıdan emin olun derim.
Sinem T.

Sinem T.

23 Aralık 2025 13:34
Benim bebeğimde de tek taraflı yatırdığımız için tortikollis olmuştu. Fizik tedaviye gittik 5 seans düzeldi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir