Kafa ve Boyun Duzlesmesı

161 görüntüleme
A

Aaa A.

31 Ocak 2026 12:28
Kızım 3 aylık hep bı yana bakıyor diğer tarafada bakıyor ama bı tarafa sürekli boyununu çeviriyor tummy tıme yapıyoruz düzelir mi

Aynı durumu yaşayan var mı
A

Ayşe

31 Ocak 2026 12:29
Benim oğlum da 7 aylık doğumda düz kafa olarak doğru bira düzeldi ama hala bu sorun mevcut düzelmesi için acaba kask mı gerekir
B

Bahar B.

31 Ocak 2026 12:38
Bizim de soluna dönmeyi, o tarafına yatmayı tercih ediyor. Önemli olan şey diğer tarafını hiç mi kullanmıyor? Arada bir bile olsa kullanıyorsa sorun yok demişlerdi bize. Yine de kontrollerinizde doktorunuza danışmanız en doğrusu olur
Afranur K.

Afranur K.

31 Ocak 2026 12:42
Tortikollis durumu var mı? Eğer varsa doktora öuayeneye götürmenizde fayda var. Erken dönemde fizik tedavi ile çok kısa sürede rahatlıkla rehabilite edilebilir.
K

Kübra G.

31 Ocak 2026 12:42
Benimde kızım sürekli soluna doğru yatıyor doğduğundan beri 6 aylık oldu hala düzelmedi sol tarafı düzleşti , her gittiğim doktor düzelir 1 yaşına kadar diyor tummy time yapıyoruz sürekli oturmaya da başladı umarım baskı ortadan kalkar .
İ

İ.E.

31 Ocak 2026 13:49
Benimki de tummy time yaparken hep sol tarafina donerdi. Boynunda bir sorun yoktu ama oyle rahat ediyordu. Oyuncaklarini fln sallayip sag tarafina bakmasini sagliyordum hep. Surekli antreman yaptik oyle duzeldi zamanla kafasini iyice tutmaya baslayinca.
S

Sevgi B. A.

31 Ocak 2026 15:07
Benim çocuğum 5 ay 6 günlük sırtüstü yatıyor ve asla sağına soluna dönmüyor döndürmemize de müsade [etmiyor.kafasının](etmiyor.kafasının) arkası [düz.Kasklık](düz.Kasklık) değilmiş durumu ama ilerde akran zorbalığı yasar diye tedirginim ne yapabilirim?
R

Rabia

31 Ocak 2026 15:13
Benim bebeğim de üç aylık hep sağına yattığı için sağ tarafında düzleşme var. Hep sola dönecek şekilde sırtına destek koyun dedi o şekilde yapıyoruz. Sadece yatarken değil günlük hayatta da hep sola bakmasını sağlayın soluna dikkat çekici şeyler koyun dedi doktorumuz.şu an tummy time’la beraber doktorun söylediğini yapıyoruz. Biraz düzelme var gibi. Son kontrolümüzde geçer mi dedim geçer dedi, bakalım.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

31 Ocak 2026 15:40
Merhaba; erken doğum ve yoğunbakım sürecimiz oldu 47 gün. Oksijen cihazı yönünden kaynaklı tek taraf yatıştan kafa arkası düzleşmesi ve tek taraf boyun kası darlığı vardı. Tortikollis olabilir diye bir fizyoterapistle görüştük olmadığından emin olduk ama boynun rahatlatmak için her gün düzenli masaj ve uyanık olduğunda ayına uygun sık sık yüzüstü bıraktık kucakta emzirme sürecinde sık sık meme değiştirip, uyuturkende yamuk olmayan tarafa doğru kolumuzda yatırdık. Yaklaşık 4 ay bu eğrilik durumu devam etti. Sırt kasları bas kuvvetlenmeye başlayınca masajında etkisi eğrilik düzeldi. Fakat 11 aylık olacak malesef baş arkası düzlük düzelmedi. ☺ 3 aylık daha ufak bu yüzden çok geciktirmeden mutlaka çocuk doktorunuzlada görüşün ve bir Fizik Tedavi bölümüne gösterin. Duruma göre sizi yönlendirirler ama kendi haline düzelir diye bırakmayın lütfen böyle şeyler kendi kendine pek düzelmiyor. Size gerek görürse doğru pozisyonda başı tutmayı, masaj şeklini ya da yüzüstü boynu nasıl çalıştıracağınızı gösterirler zorlamadan.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir