Kafa Şekil Bozukluğu Kask Tedavisi

131 görüntüleme
İ

İlknur B. ..

11 Haziran 2025 23:25
Üç aylık oğlum var normal doğumda kafası kanalda sıkıştığı için sezeryanla doğurdum. Doğumda kafası uzun çıktı sıkışık kaldığı için kanalda şekil bozukluğu da var. Bir buçuk ay önce çocuk doktoru bıngıldağınında erken kapanmaya başladığını söyledi ve beyin doktoruna gittik bıngıldağının şuan açık olduğunu söyledi suturları da açıkmis fakat şekil bozukluğu var onun için kask tedavisi uygulanacak doktor eğer kask tedavisi uygulanmazda ileride beyninle ilgili sıkıntılar olur dedi odaklanma sorunu dikkat eksikliği hatta otizime kadar gider dedi bizde yaptırmaya karar verdik kask tedavisi ile düzelen bebeği olan var mı yardım edin lütfen Osman hocam lütfen yanıt verin aydınlatın bizi kafasında sağ taraf içe basık ve sağ kulak sol kulaktan iki üç santim aşağıdaymis beyni büyüdüğü içinmis ve alnı da bu yüzden çıkıkmış lütfen yardım edin bilen var mı ve ayrıca kafasını sürekli sağ tarafa döndürüyor hep o tarafa bakıyor sola döndürmeye çalışınca sağa dönüyor
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 09:35
Benim oğlum sezaryanla doğdu normal olarak gittik ama sezeryan oldum oğlumun sağ taraf kafası daha basıktı baya belliydi yani tomogrofi çekindik bıngıldağı falan açık dedi düzelmezse bizide kask kullanıcaktık ama 1ay içinde baya düzeldi genetikde olabilr demişti beyin cerrahı tabi sizin bebeğinizin kulak hizasıda farklıymış tek bir doktorla kalmayın bence farklı doktorlarada gidip görüş alın derim çünkü kafa yapıları şuan çok yumuşak düzelebir benim oğlum bebekken kafasını hep çevirip düz yatardı arkası düzleşmişti baya ama suan gayet güzel yuvarlandı geri arkası
V

Vildan E. ..

12 Haziran 2025 09:43
Bence de başka bir doktora görünün 5 inci aya kadar kafa şekli her şekle giriyor galiba o zamandan sonra oturduğu için falan düzeliyor kask da zararlı bir şey değil bence bir doktor görüşü alıp kask takılabilir
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 10:03
Üç tane beyin cerrahı gördü üçüncü doktorumuz kask önerdi şuan geç kalmadan kask tedavisinr başlayacağız daha bir tadn daha göstereceğim kaskın umarım zararı yoktur inşallah düzelir de beynine de zarar vermez inşallah
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 10:06
Biz çatıda kaldığı için şekil bozukluğu olduğunu düşünüyoruz doktorunuzda ya yatış pozisyonundan yada doğumda dedi bilemiyoruz neden oldu
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 14:44
Bebeğinizin kilosu nasıl peki benim oğlum zayıf doğdu mesela sütümde yaramadı azdı beslenemedi çok mamaya geçincede kilo aldı düzeldi birazda
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 14:48
3620 kilo dogdu iki buçuk aylıkken de 6100 kiloydu en son hem anne sütü hem Mama veriyorum ben ilk doğdundsn biraz daha iyi kafası ilk doğdugunda daha belirgindi ayrıca saçlı doğdu bı tikda kamufule oluyor
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 14:48
Kafa büyümesi ile ilgili bilgisi olan var mı sizin bebeğinizin 3 aylıkken kafası kaç cmdi
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 14:55
Maşallah kilosu gayet güzel benim oğlum 4aylık 6kilo 2350 doğmuştu çünkü kafası suan 41 cm boyuda 68 normal demişti doktoru kontrolünde geçen gün
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 14:59
Bizimkiimin şuan kafası 42 cm büyük mü acaba sorun olur mu
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 14:59
Sizinki de küçük doğmuş ama bence maşallah iyi kilo almış
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 15:26
Bilmiyorum ki sizin bebişin kilosuda doğuştan iyi olduğu için belkide normaldir mesela benim oğlumun doğmadan önce ultrasonda doktor başı vücudundan 1 hafta önde gidiyor diyordu babasınıda kafası biraz büyük genetik dediler mesela
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 15:49
Benim bebeğime de dediler kafası büyük diye iri bebek diyordu doktor hep ondanmidir acaba
M

Melike A. ..

12 Haziran 2025 16:38
Olabilir tabi ki siz yinede içinizi ferah tutun bende araştırmıştım kaskları ama beyin cerrahı bıngıldağı falan açık tomografide bir sorun yok dedi düzelir düzelmezsede genetiktir babasınıda kafası birazcık büyükmüş demişti ama sizin farklı bi belirtiler varsa tabi simdiden önlem almak gerek umarım kısa zamanda düzelir
İ

İlknur B. ..

12 Haziran 2025 17:19
İnşallah teşekkür ederim sağolun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir