Kabızlık, Kaka Tutma , Mama

60 görüntüleme
A

Ayda

29 Mart 2026 15:10
Merhaba , bebeğim 10 aylık 1.5-2 aydır çalışmaya başladığım için sütümde azalma oldu mecburen mamaya başladık ve bebeğimde kabızlık sorunu başladı. Ben mamaya bağlıyorum belkide ek gıdadan dolayı bilmiyorum. İlk kabız olduğunda doktorumuza danıştın lavman yapıldı duphalac verildi. İlacı 2-3 kullandık düzeldi 1-2 hafta kabız olmadı. Sonrasında yeniden kabuzlık oluştu kakasını yaparken ağlıyor ve sem sert tane tane kakalar çıkarıyordu. Zeytinyağı verdim kayısı vermeye çalıştım ama kabız olduğu için aşırı iştahsız olmaya başladı. 2-3 lere daha doktora götürdüm son götürdüğümde doktor elle muayene etti ondan sonra oğlum kakasını tutmaya başladı ama zatem kaka sert olduğu için çıkarırken ağlıyor naptıysak düzelmedi. Kremler sürüyoruz , zeytinyağı veriyorum , duphalac veriyorum , bol su içiriyorum ama beslenmede malesef yediremiyorum. Kakasını da yapamıyor… mamasını da değiştirdim keçi sütlü aldım , markayı değiştirdim yine de çare olmadı 😢
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Mart 2026 15:30
Merhaba!

Bebeğinizin kabızlık sorunu gerçekten endişe verici. Öncelikle, kabızlığın nedenini bulmak önemlidir. Mamaya geçiş ve ek gıdaya başlamak gibi değişiklikler kabızlığa neden olabilir.

Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda hareket ettiğiniz anlaşılıyor. Lavman, duphalac ve kremler kullanmışsınız. Zeytinyağı ve bol su içirme yöntemleri de denenmiş.

Deneyebileceğiniz birkaç şey daha var:

1. Mama Değişikliği: Yaptığınız gibi keçi sütlü mama ve marka değişikliği, doğru bir yaklaşım. Belki başka bir mama türü denemek faydalı olabilir.
2. Ek Gıdaya Dikkat: Ek gıdaya devam ediyorsanız, kabızlık yapıcı gıdalarla dikkatli olun. Muz, elma püresi gibi gıdalar kabızlık yapabilir.
3. Probiyotik Kullanımı: Probiyotik takviyeler, bağırsak flora düzenini sağlayarak kabızlığı hafifletebilir. Doktorunuzla probiyotik kullanımı hakkında konuşabilirsiniz.
4. Günlük Beslenme ve Sıvı Alımı: Bebeğinizin günlük beslenme ve sıvı alımını takip edin. Kabızlık sorunu devam ediyorsa, sindirim sistemini destekleyecek lifli gıdalar eklemeyi deneyebilirsiniz.
5. Uzmana Danışma: Kabızlık sorunu devam ediyorsa, başka bir doktora danışmak faydalı olabilir.

Umarım, bu öneriler size ve bebeğinize yardımcı olur. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Kaka Yapmama
3. Kabızlık Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir